Možná to znáte taky – pár večerů doma, otevřete televizi nebo notebook a zjistíte, že jste zahlcení všemi těmi platformami a nabídkami. Každá služba slibuje něco jiného, originální obsah, nejnovější filmy nebo nostalgii z devadesátek. A člověk pak jen kliká, vybírá a nakonec vůbec neví, kde co sledovat. Pojďme si to rozebrat a zjistit, co je pro vás opravdu užitečné a která platforma stojí za váš čas i peníze.


1. Streamovací platformy pro rodinné večery

Pro rodiny, které hledají pohodový večerní program, jsou ideální služby s pohádkami, fantasy nebo akčními filmy, které potěší každou věkovou kategorii. Tady jsou favorité:

Disney+

Disney+ je asi první volba pro každého, kdo má doma děti (nebo milovníky superhrdinů). Na Disney+ najdete nejen klasiky jako „Lví král“ nebo „Popelka,“ ale i Marvelovky, Star Wars a spoustu dalších filmů, které jsou skvělou volbou pro rodinné sledování. A co víc – Disney+ obsahuje i některé dokumenty z produkce National Geographic.

  • Cena: 199 Kč měsíčně nebo 1990 Kč ročně
  • Výhody: Skvělý obsah pro děti i dospělé, 4K HDR streamování bez příplatků
  • Extra tip: Většina obsahu je dostupná v češtině, což je pro rodiny velká výhoda.

Netflix

Netflix není jen pro dospělé, má i širokou knihovnu pro děti a mládež. Tady najdete jak původní animované seriály, tak rodinné filmy a dokonce i dětské pohádky. Netflix nabízí „dětský režim“, takže rodiče mohou nastavit obsah tak, aby byl vhodný pro menší diváky.

  • Cena: Od 199 Kč do 319 Kč měsíčně (podle kvality obrazu a počtu obrazovek)
  • Výhody: Bohatá knihovna, české titulky i dabing
  • Tip pro rodiny: Ušetříte, pokud využijete možnost sdílení předplatného, Netflix to ale oficiálně nepodporuje.

MAX

Max, dříve HBO GO, je dnes univerzální streamovací službou s prémiovým obsahem pro dospělé i děti. Kromě rodinných filmů a seriálů jako „Harry Potter“ nebo „Animaniacs“ tady najdete i spoustu zábavných pořadů pro dospělé – ideální na večerní sledování po dlouhém dni.

  • Cena: 199 Kč měsíčně
  • Výhody: Knihovna HBO klasiky a Warner Bros filmů
  • Poznámka: Obsah je zaměřen spíš na dospělé, ale pro rodiny s dětmi jsou zde kvalitní možnosti.

Sky Showtime

SkyShowtime je nová streamovací služba, která nabízí rozmanitý obsah pro dospělé i děti. Vedle populárních hollywoodských filmů jako „Top Gun: Maverick“ nebo „Jurassic World“ zde najdete seriály jako „Yellowstone“ a výběr dětských pořadů od Nickelodeon. Ideální pro všechny, kdo chtějí mít přístup k oblíbeným filmovým hitům a seriálům, které jinde nenajdete.

  • Cena: 179 Kč měsíčně
  • Výhody: Filmy od Universal a Paramount, exkluzivní původní seriály
  • Poznámka: Rozmanitý obsah pro celou rodinu, včetně dětí, s důrazem na filmové trháky

2. Platformy pro seriálové nadšence

Pokud jste jedni z těch, kdo hledají každý večer nový díl a rádi se ponoří do dramatických příběhů nebo thrillerů, pak jsou tyhle služby přesně pro vás:

Koukni...  Cena za zábavu: Kolik platíme za streaming?

Netflix

Netflix tady opět kraluje. Má nejen obrovský výběr seriálů, ale také produkuje nespočet originálních titulů. Klasiky jako „Stranger Things“, „The Witcher“ nebo „The Crown“ jsou skvělé, ale Netflix často přináší i novinky, které rychle zaujmou.

  • Cena: Od 199 Kč do 319 Kč měsíčně
  • Tip pro fanoušky seriálů: Každý měsíc Netflix přidává nové seriály, takže je pořád co sledovat.

Amazon Prime Video

Prime Video má možná menší výběr, ale vsází na kvalitu. Seriály jako „The Boys“, „The Marvelous Mrs. Maisel“ nebo „The Expanse“ se staly ikonickými a často jsou oceňované i odborníky. Navíc za pouhých 79 Kč měsíčně je to bezkonkurenční cena.

  • Výhody: Kvalitní původní obsah, nízká cena
  • Zajímavost: Amazon v roce 2022 vydal seriál „Pán prstenů: Prsteny moci“ s rozpočtem přes 1 miliardu dolarů, což ho činí jedním z nejdražších seriálů všech dob!

Apple TV+

Apple TV+ je sice novější hráč, ale zaměřuje se na prémiový obsah s vysokou produkční kvalitou. „Ted Lasso“, „The Morning Show“ nebo nový „Severance“ jsou seriály, které získaly ceny a velký ohlas. Apple TV+ si pečlivě vybírá, co přidá do nabídky, což zajišťuje kvalitu.

  • Cena: 149 Kč měsíčně, často zdarma na tři měsíce při koupi Apple zařízení
  • Výhody: Vysoce kvalitní produkce
  • Nevýhoda: Oproti jiným platformám má menší výběr

Hulu

Hulu je oblíbená streamovací služba, která nabízí široký výběr obsahu pro všechny věkové kategorie, od originálních seriálů a filmů až po aktuální epizody amerických TV pořadů. Mezi nejoblíbenější pořady patří tituly jako „The Handmaid’s Tale“, „Only Murders in the Building“ nebo animované seriály pro dospělé jako „Rick and Morty.“ Hulu je skvělou volbou, pokud hledáte aktuální i klasický obsah a zajímá vás americká produkce.

  • Cena: Základní plán s reklamami od cca 8 USD měsíčně (bez reklam od 15 USD měsíčně)
  • Výhody: Široká nabídka aktuálních TV pořadů a exkluzivních seriálů
  • Poznámka: V současnosti dostupné hlavně v USA, ale s možností přístupu přes VPN pro mezinárodní uživatele

3. České streamovací platformy

Pokud hledáte obsah v češtině nebo chcete podporovat místní produkci, pak se vyplatí podívat na české streamovací služby. Nabízí nejen lokální seriály a filmy, ale i zpravodajství nebo dokumenty z domácí tvorby.

ČT iVysílání

ČT iVysílání je oficiální online platforma České televize, která nabízí obsah vysílaný na kanálech ČT1, ČT2, ČT24 a dalších. Najdete tady nejen české seriály a pohádky, ale také dokumenty, publicistiku a sport. Pro většinu obsahu je přístup zdarma a mnoho pořadů je možné sledovat i ze zahraničí, což ocení Češi žijící mimo ČR.

  • Cena: Zdarma
  • Výhody: Bezplatný přístup, široká nabídka českého obsahu, živé vysílání
  • Extra funkce: Archiv starších pořadů, takže si můžete připomenout oblíbené klasiky.
Koukni...  Jak se natáčí a vznikají seriály - Od A do Z

ČT iVysílání je skvělá volba pro ty, kteří chtějí sledovat české pořady a mít přehled o domácí produkci.

VOYO

Voyo je streamovací služba televize Nova a zaměřuje se na exkluzivní obsah pro české a slovenské diváky. Najdete zde původní seriály TV Nova, ale i zahraniční filmy a seriály s českým dabingem. Výhodou je, že některé pořady na Voyu běží dřív, než se objeví v běžném vysílání.

  • Cena: 159 Kč měsíčně
  • Výhody: Exkluzivní obsah TV Nova, lokalizace na český trh, některé pořady dostupné dříve
  • Nevýhody: Menší knihovna ve srovnání s globálními platformami

Voyo nabízí spoustu českých pořadů, takže pokud vás baví obsah TV Nova nebo hledáte filmy v češtině, je to dobrá volba.

Prima+

Prima+ je online platforma skupiny Prima. Nabízí záznamy z vysílání všech Prima kanálů a přidává i exkluzivní online pořady, které nenajdete na běžném vysílání. Prima+ je částečně zdarma, ale pokud chcete přístup bez reklam nebo k exkluzivnímu obsahu, je třeba si zaplatit předplatné.

  • Cena: Základní obsah zdarma, předplatné od 79 Kč měsíčně
  • Výhody: Obsah Primy, včetně exkluzivních pořadů a bez reklam s předplatným
  • Nevýhody: Některé funkce a obsah dostupné pouze s placeným předplatným

Prima+ je dobrou volbou pro diváky, kteří sledují programy Primy a chtějí mít možnost pustit si je kdykoliv.


4. Specializované a nišové platformy

Vedle velkých hráčů a regionálních služeb existují i platformy zaměřené na konkrétní zájmy nebo žánry. Tyhle služby jsou skvělé, pokud máte specifické zájmy nebo hledáte něco netradičního.

Netflix pro anime a animované seriály

Netflix nabízí jednu z největších kolekcí anime mezi globálními platformami, a to včetně známých titulů jako „Naruto“, „Attack on Titan“ nebo originálních Netflix anime jako „Devilman Crybaby“. Pokud máte rádi anime nebo chcete prozkoumat tento žánr, Netflix je pro vás skvělou volbou.

  • Výhody: Široká nabídka anime a animovaných seriálů
  • Tip: Netflix pravidelně doplňuje anime tituly, takže je pořád co objevovat.

DAZN – sportovní streamovací platforma

DAZN je globální sportovní platforma, která nabízí živé přenosy i záznamy z různých sportovních událostí, včetně fotbalu, boxu, tenisu a dalších sportů. Ačkoliv zatím není plně dostupná v ČR, roste popularita VPN služeb, které umožňují přístup k DAZN a dalším sportovním kanálům.

  • Cena: Ceny se liší podle regionu, ale obvykle kolem 300 Kč měsíčně.
  • Výhody: Specializace na sport, živé přenosy a záznamy
  • Nevýhody: Nedostupnost v ČR bez VPN

Crunchyroll – svět anime

Crunchyroll je platforma zaměřená čistě na anime. Nabízí desítky populárních anime seriálů a filmů a zároveň umožňuje simulcast (synchronizované vysílání s Japonskem) pro aktuální sezónu. Crunchyroll je částečně zdarma, ale s reklamami, zatímco placená verze vám přináší přístup k nejnovějším epizodám bez reklam.

  • Cena: Zdarma s reklamami, nebo od 160 Kč měsíčně
  • Výhody: Rozsáhlá nabídka anime, simulcast
  • Tip: Crunchyroll je ideální volbou pro fanoušky anime, kteří chtějí být aktuální.

5. Jak maximalizovat své předplatné: Tipy a triky

Pokud už máte předplatné více než jedné platformy, může být užitečné vědět, jak z toho vytěžit co nejvíc. Tady jsou tři tipy, jak na to:

Koukni...  Nejlepší VPN pro Netflix: Sledujte všechny filmy i seriály

Sdílení účtů: Mnoho platforem umožňuje sdílení účtů, což vám může výrazně snížit náklady. Netflix nebo Amazon Prime Video vám umožňují sledování až na čtyřech zařízeních současně.

Sezónní sledování: Některé platformy je dobré využít jen po určitou část roku. Například Disney+ si můžete zaplatit jen v období, kdy jsou nové premiéry Marvel nebo Star Wars, a během zbytku roku přejít na jinou službu.

VPN pro obsah v zahraničí: VPN vám umožní přístup k obsahu, který je jinak blokovaný pro Českou republiku, což může být užitečné, pokud chcete rozšířit nabídku například Netflixu.

6. Jak si vybrat tu správnou platformu: Doporučení podle typu diváka

Na trhu je tolik možností, že někdy může být opravdu těžké se rozhodnout, kam investovat peníze a čas. Tady je malý přehled a doporučení, co si vybrat podle toho, co vás baví nebo co zrovna hledáte:

Pro rodiny s dětmi

Pokud máte doma děti, určitě se vyplatí investovat do Disney+ a MAX (bývalého HBO) Nabízí obsah pro všechny věkové kategorie a najdete zde jak klasické pohádky, tak nejnovější animáky a oblíbené superhrdinské filmy. Alternativou je Netflix, který má také širokou nabídku pro děti a rodiče.

Pro milovníky českého obsahu

Ti, kteří mají rádi české filmy, seriály a chtějí být v obraze ohledně české produkce, ocení VOYO nebo ČT iVysílání. Tyto platformy se zaměřují na české publikum a nabízejí nejen současné české pořady, ale i záznamy starších seriálů a dokumentů. Prima+ je další možností pro ty, kdo sledují pořady TV Prima a chtějí mít přístup i k exkluzivnímu obsahu.

Pro seriálové nadšence a binge-watchery

Pokud jste ti, kdo rádi sledují několik epizod za sebou a hledají neustále nové seriály, Netflix je rozhodně platformou číslo jedna. S pravidelným přílivem nových titulů a obrovským výběrem původních seriálů tady máte vždy co sledovat. Další skvělou volbou je Sky Showtime a Amazon Prime Video, které se specializuje na kvalitní produkci a originální obsah.

Pro milovníky sportu

I když je to s dostupností sportovních streamovacích služeb v ČR složitější, rozhodně stojí za to zmínit DAZN. Pokud sledujete sportovní události a máte možnost využít VPN, můžete získat přístup k přenosům z celého světa.

Pro fanoušky anime

Milovníci anime ocení především Crunchyroll, který nabízí simulcast vysílání a má rozsáhlý katalog anime titulů. Pokud máte ale více zájmů a rádi sledujete i hrané filmy nebo seriály, určitě zkuste Netflix, který také nabízí slušný výběr anime.


7. Na co nezapomenout: Udržte si přehled a užívejte si výběr filmů i seriálů

Vybrat tu správnou streamovací platformu nemusí být vždy jednoduché, ale klíčové je ujasnit si, co vlastně hledáte. Každá služba má něco do sebe, ať už jde o originální obsah, široký výběr nebo přístupnost českého obsahu.

Moje rada? Zkuste si nejdřív vybrat tu službu, která nabízí obsah, jenž vás baví dlouhodobě. Pokud milujete konkrétní seriály, investujte do platformy, kde se pravidelně objevují nové díly. Naopak pokud chcete mít přístup ke všemu a často měníte žánry, může být Netflix, Sky Showtime, MAX nebo Disney+ tou pravou volbou.

Doufám, že vám tenhle přehled pomohl zorientovat se v současné nabídce. Streamovacích služeb je opravdu spousta a každá má něco do sebe, takže není divu, že je čím dál těžší rozhodnout se, kam investovat svůj čas i peníze.


Tady to máte – kompletní přehled o streamovacích platformách dostupných v České republice. Ať už hledáte rodinné večery s Disney pohádkami, české seriály, nebo hollywoodské trháky, věřím, že si v téhle pestré nabídce najdete to svoje!

Televizní obrazovka s logem MAX, před kterou je popcorn, dálkový ovladač a malá rostlina.
Sledujte MAX

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem