Podzim se hlásí o slovo a s ním přichází i sezóna deště, kdy se většina z nás zamýšlí, co si vlastně obout. Boty, které vydrží kaluže, bahno a zvládnou i nečekané přeháňky? To zní jako nákupní výzva! Ale nebojte se, britská značka Hunter tuhle výzvu zvládá už přes 160 let. Tyhle holínky nejsou jenom obuv – jsou to legendy. Jak se z bot pro vojáky staly módní ikonou a jak je nosit, aby v dešti nebylo třeba obětovat styl? Všechno vám prozradím!


Britská elegance v každé kapce

Vždycky mě fascinovalo, jak věci získají svou pověst – a Hunter holínky jsou toho skvělým příkladem. Deštivá Británie, místo, kde jsou pláštěnky, deštníky a holínky prakticky „povinnou výbavou“, dalo světu ikonu, která začala jako ryze praktická věc.

V roce 1856 v drsném Skotsku Hunter vytvořil první odolné boty, aby farmáři a venkované nemuseli brodit v mokru. Ale ukázalo se, že obyčejný pár gumových bot má potenciál stát se něčím mnohem větším.


Válka a móda: Hunter se stává legendou

Hunter by možná zůstal jenom mezi farmáři, kdyby ho do služby nepovolala britská armáda. Při první světové válce si armáda vyžádala více než milion párů bot, které by vojáky ochránily před bahnem a deštěm. Hunter boty se tak staly symbolem pro odolnost a nezničitelnost.

Koukni...  Zraje jako víno: Krása a sebevědomí žen 45+

A po válce se v Británii zamilovali do stylu a pohodlí těchto gumáků i obyčejní lidé. Kdo by to byl řekl, že boty, které prošly frontou, budou jednou jedním z nejžádanějších módních doplňků na světě?


Když funkčnost potkává zdraví

V roce 1955 Hunter opět překvapil svět – tentokrát s prvními ortopedickými gumáky. Představte si to – gumové boty, které jsou nejen odolné, ale také pohodlné a zdravé pro vaše nohy! I když tahle inovace zpočátku vzbudila rozpačité reakce, nakonec se z ortopedických holínek stala další specialita, na kterou jsou Hunter boty hrdé. A dnes?

Hunter nabízí širokou paletu barev a stylů, díky čemuž si najde svůj pár snad úplně každý. Ať už si libujete v klasické zelené nebo máte raději červené nebo modré modely, na podzim máte na výběr.


Holínky Hunter – Styl za každého počasí

„Holínky a styl?“ Říkáte si možná skepticky. Ale já vám ukážu, že tenhle netradiční módní kousek může být právě to, co potřebujete k vyladěnému outfitu na deštivý den. Hunter holínky si dokonale rozumí s jednoduchými a nadčasovými kousky, takže když víte, jak je kombinovat, můžete se v dešti proměnit v módní ikonu.

Tři celebrity, včetně Meghan Markle, nosí klasické černé Hunter holínky v různých outfitech vhodných pro deštivé počasí.

Hunter je klasika, která nezklame

Když nevím, co na sebe, vsadím na klasiku. Stačí dlouhý kabát, džíny nebo klidně džínová sukně a k tomu kotníkové holínky. V jednoduchosti je síla – a tahle kombinace se zkrátka osvědčila už milionkrát. Pokud se chcete odlišit, můžete sladit barvu holínek s kabátem nebo šátkem, což dodá outfitu šmrnc.

A jestli jste dobrodružnější typ, proč si nepořídit vysoké gumáky, které vás ochrání až po kolena?

Vrstvení, které zaujme

Pokud máte chuť na něco kreativnějšího, zkuste vrstvení. Mám na mysli tlustou mikinu pod maxi šaty, což je možná na první pohled zvláštní kombinace, ale v jemném podzimním mrholení vypadá naprosto fantasticky!

Koukni...  Chlapské kempování - Manuál pro začátečníky

Tato kombinace je skvělá pro městské toulky, kdy to není o prudkém lijáku, ale spíš o stylovém rozptýlení v sychravém počasí.

Minimalismus a elegance

A pokud patříte mezi milovníky jednoduchosti, zkuste vsadit na decentní outfit, který s holínkami Hunter získá šmrnc. Kostým, sukně nebo klasické sako jsou skvělou volbou, kterou doladíte nízkými gumáky. Tyhle boty skvěle pasují jak k elegantnímu stylu, tak k drsnějšímu „motorkářskému“ vzhledu – takže si vyberte, co vám sedne nejvíc!


Hunter dnes: Styl s ohledem na přírodu

Dnešní doba si žádá i ekologický přístup, což je další důvod, proč se Hunter drží na výsluní. Kromě kvality a designu věnuje značka velkou pozornost tomu, aby její výrobní procesy byly co nejšetrnější k životnímu prostředí.

Mnoho produktů obsahuje recyklované materiály, což z nich dělá nejen módní záležitost, ale i udržitelnou volbu pro všechny, kdo chtějí podporovat ekologičtější styl života. Takže až budete vybírat nové boty na deštivé dny, Hunter je volba, která nezklame.


Jak pečovat o Hunter boty?

Aby vám Hunter boty vydržely co nejdéle, je potřeba jim věnovat trochu péče. Není to nic složitého – stačí dodržet několik jednoduchých zásad, které udrží vaše holínky v top stavu.

  1. Čistěte je po každém použití – Jemně je otřete vlhkým hadříkem a odstraňte z nich nečistoty.
  2. Používejte ochranné spreje na gumu – Hunter doporučuje speciální spreje, které udrží gumu pružnou a odolnou vůči vlhkosti.
  3. Ukládejte je správně – Holínky by měly být na suchém místě, mimo přímé slunce nebo teplo. Tím zabráníte popraskání gumy a zaručíte jejich dlouhou životnost.

Závěrem: Podzim může být stylový, i když prší!

Déšť může být příležitost, jak zazářit – a to doslova. Ať už míříte na procházku do parku nebo jen do města, Hunter holínky jsou spolehlivým parťákem, který vás podrží, i když začne pořádně pršet. Se správným outfitem můžete ukázat, že deštivé dny nejsou jen o šedivé obloze a mokrých ulicích, ale taky o stylu a radosti z podzimu.

Takže příště, až se objeví první kapky, nezoufejte nad počasím. Vezměte si na sebe něco pohodlného, ale stylového, a vyrazte ven. Hunter vám kryje záda – a vaše nohy jsou v dobrých rukou.

Koukni...  TOP Kempy 2024: Kam s rodinou do kempu
Notino

Boty Hunter – Jak se vám líbí tato značka?

0,0
Vynikající0%
Velmi dobré0%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem