Průměrná cena povinného ručení pro Hyundai i30 za rok 2023 činila 3 475 Kč. Tento údaj vychází z uzavřených smluv klientů a ukazuje stabilní poptávku po pojištění tohoto oblíbeného modelu. Pokud jde o havarijní pojištění, průměrná cena dosáhla v roce 2023 částky 9 334 Kč. Kombinace povinného ručení a havarijního pojištění je u tohoto modelu populární – 45 % klientů se rozhodlo připlatit si za tuto komplexní ochranu svého vozu.

Co je to povinné ručení?

Povinné ručení, oficiálně zvané pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, je zákonné pojištění, které musí mít sjednáno každý provozovatel vozidla na českých silnicích. Slouží k úhradě škod, které způsobíte ostatním účastníkům provozu – ať už jde o majetkové škody, škody na zdraví, nebo újmy na životě.

Váš Hyundai i30 je tak chráněn proti finančním nákladům spojeným s škodami, které můžete způsobit ostatním.

Průměrná cena pojištění vozidla Hyundai i30 za roky 2022 a 2023, včetně povinného a havarijního pojištění.
Průměrné ceny povinného ručení Hyundai i30

Vývoj cen povinného ručení Hyundai i30

Pro srovnání, v roce 2022 byla průměrná cena povinného ručení 3 391 Kč, zatímco průměrná cena havarijního pojištění činila 9 939 Kč. V roce 2023 si havarijní pojištění pořídilo 42 % klientů, zatímco v roce 2022 to bylo 36 %. Tento trend ukazuje rostoucí povědomí řidičů o potřebě komplexní ochrany jejich vozidla.

V roce 2024 průměrná cena povinného ručení vzrostla na 3 900 Kč, zatímco cena havarijního pojištění činila 9 800 Kč. Zvýšení cen souvisí zejména s rostoucími náklady na opravy a inflací, což se odráží na cenách pojišťovacích služeb.

Koukni...  Výběr celoročních pneumatik: Kdy se vyplatí koupit?

Přesto 48 % klientů v roce 2024 využilo havarijní pojištění, což potvrzuje důležitost komplexní ochrany.nehodách, kdy způsobíte škodu jinému účastníkovi provozu.

Nejčastější připojištění u Hyundai i30

U modelu Hyundai i30 si klienti často vybírají také různé formy připojištění, které zajišťují dodatečnou ochranu:

Skla: 56 % klientů si zvolilo připojištění skel.

Poškození zvířetem: 60 % klientů si připojistilo riziko poškození způsobené zvířetem.

Úraz: 66 % klientů si připojistilo riziko úrazu.

Direct

Nejčastěji pojišťované motorizace Hyundai i30

Hyundai i30 je k dispozici s různými motory, přičemž nejčastěji pojišťované varianty zahrnují:

  • Hyundai i30 1.0 T-GDi
  • Hyundai i30 1.4 T-GDi
  • Hyundai i30 1.5 T-GDi
  • Hyundai i30 1.6 CRDi

Tyto motorizace nabízejí různé kombinace výkonu a spotřeby, díky čemuž si každý řidič může vybrat variantu, která nejlépe odpovídá jeho potřebám.

Hyundai i30 – Modely a historie

Hyundai i30 se vyrábí od roku 2007 a stal se jedním z nejdůležitějších modelů značky Hyundai v Evropě. Vůz je k dispozici v několika verzích, včetně hatchbacku, fastbacku a kombi, což umožňuje každému zákazníkovi najít variantu, která nejlépe odpovídá jeho potřebám.

Modely Hyundai i30

  • Hyundai i30 Hatchback: Tento model nabízí kompaktní a moderní design, který je ideální pro městské prostředí.
  • Hyundai i30 Fastback: Elegance a sportovní vzhled jsou hlavními rysy tohoto modelu, který osloví řidiče hledající dynamický styl.
  • Hyundai i30 Kombi: Pro ty, kteří hledají více prostoru, je tu varianta kombi, která nabízí praktický zavazadlový prostor a je skvělá pro rodinné výlety.

Technologické inovace a bezpečnostní prvky

Hyundai i30 prošel několika generacemi, přičemž každá nová generace přinesla modernější design, lepší bezpečnostní prvky a efektivnější motorizace. Tento model se stal velmi populárním díky své spolehlivosti, cenové dostupnosti a technologickým inovacím, jako jsou:

Bezpečnostní prvky: Hyundai i30 je vybaven několika airbagy, systémem sledování mrtvého úhlu a dalšími prvky, které zajišťují maximální bezpečnost pro posádku.t v mnoha případech užitečné, zejména pokud s vozem často cestujete, parkujete ho na veřejných místech nebo ho provozujete v oblastech s výším rizikem krádeží.

Koukni...  Slovinská dálniční známka: Kolik stojí a jak ji koupit?

Asistenční systémy pro řízení: Včetně systému asistenta pro jízdu v pruzích, adaptivního tempomatu a systému nouzového brzdění.

Infotainment: Moderní dotyková obrazovka s podporou Apple CarPlay a Android Auto, která zvyšuje komfort a propojení s mobilními zařízeními.

Proč je havarijní pojištění pro Hyundai i30 dobrou volbou?

1. Ochrana proti poškození vlastního vozidla

Havarijní pojištění je klíčové pro ochranu vlastního vozu před nečekanými událostmi, jako jsou nehody, vandalismus, krádež nebo poškození přírodními živly. Hyundai i30, ať už se jedná o novější nebo dražší model, představuje pro mnoho řidičů cenný majetek, a proto je důležité zajistit odpovídající ochranu.

2. Pokrytí škod při nehodě, kterou způsobíte

Zatímco povinné ručení kryje škody, které způsobíte ostatním účastníkům provozu, havarijní pojištění chrání váš vlastní vůz. To je zvláště důležité v případě, že jste viníkem nehody – opravy mohou být velmi nákladné a bez havarijního pojištění byste si museli hradit veškeré náklady sami.

3. Klid a bezpečnost na cestách

Hyundai i30 je známý svou spolehlivostí, ale na silnici se mohou přihodit nečekané situace. Havarijní pojištění vám dává klid a jistotu, že v případě poškození vozu nezůstanete bez finanční ochrany. Ať už se jedná o nehodu v hustém městském provozu nebo škodu způsobenou přírodními vlivy, havarijní pojištění zajistí, že budete schopni rychle a bez problémů obnovit stav vašeho vozidla.

4. Možnost kombinace s připojištěním

Havarijní pojištění lze také kombinovat s dalšími připojištěními, jako je pojištění skel, střetu se zvířetem nebo pojištění proti živelným pohromám. Tyto dodatkové možnosti zvyšují komplexnost krytí a jsou ideální zejména pro ty, kteří často cestují mimo město nebo parkují na veřejných prostranstvích.

5. Zhodnocení investice do vozidla

Hyundai i30 není jen prostředkem pro každodenní dojíždění, ale také investicí. Havarijní pojištění zvyšuje hodnotu vašeho vozidla tím, že chrání proti nepředvídatelným událostem, které by mohly způsobit značné finanční ztráty. Zejména u nových modelů je taková ochrana klíčová, aby byla hodnota vozu udržena co nejdéle.

Pojištění Hyundai i30 – Přehled a statistiky

Statistiky kalkulací reálně sjednaných smluv povinného ručení ukazují na mírné zvyšování cen pojištění v posledních letech:

Koukni...  Mutumutu: Revoluce v životním pojištění

Rok 2022: Průměrná cena povinného ručení byla 3 346 Kč, zatímco cena havarijního pojištění dosahovala 9 367 Kč. V roce 2022 si havarijní pojištění pořídilo 36 % klientů.

Rok 2024: Průměrná cena povinného ručení činila 3 900 Kč a havarijního pojištění 9 800 Kč. Havarijní pojištění si pořídilo 48 % klientů.

Rok 2023: Průměrná cena povinného ručení činila 3 767 Kč a havarijního pojištění 8 521 Kč. Havarijní pojištění si pořídilo 42 % klientů.

Jak si zajistit nejlevnější cenu povinného ručení?

Chcete-li zajistit nejlepší cenu povinného ručení nebo havarijního pojištění pro Hyundai i30, doporučujeme využít následující tipy:

1. Využití online srovnávačů pojištění

Online srovnávače vám umožní snadno a rychle porovnat dostupné nabídky různých pojišťoven. Stačí zadat základní informace o vašem vozidle a během pár minut získáte přehled o aktuálních možnostech, což vám pomůže ušetřit nejen peníze, ale také čas.

2. Využijte bonusy za jízdu bez nehod

Pokud máte čistou historii bez nehod, můžete získat výrazné slevy na povinné ručení. Mnoho pojišťoven poskytuje bonusy za bezeškodní průběh, které mohou snížit náklady na pojištění až o 50 %.

3. Přizpůsobte připojištění svým potřebám

Připojištění, jako je pojištění skel, úrazu nebo poškození zvířetem, může zvýšit cenu pojištění, ale zajistí vyšší ochranu. Zvažte, která připojištění jsou pro vás relevantní a jaké riziko představují.

4. Zvažte sjednání havarijního pojištění

Havarijní pojištění vám poskytne ochranu i pro váš vlastní vůz, což je obzvláště důležité, pokud máte novější nebo dražší model Hyundai i30. Spojení havarijního a povinného ručení zajišťuje komplexní ochranu nejen pro ostatní účastníky provozu, ale i pro vás samotné.

Závěr

Hyundai i30 je oblíbený model, který nabízí širokou škálu motorizací a výbavy, což z něj činí skvělou volbu pro různé typy řidičů. Povinné ručení a havarijní pojištění jsou nezbytnými prvky, které zajistí ochranu jak pro vás, tak pro ostatní účastníky silničního provozu.

Doporučujeme pravidelně srovnávat nabídky pojišťoven, využívat všechny dostupné slevy a bonusy, a přizpůsobit si připojištění podle vlastních potřeb, abyste získali tu nejlepší možnou ochranu za výhodnou cenu.

Driveto.cz

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem