IPVanish VPN je služba, která byla založena v roce 2012 a sídlí v USA. Společnost se specializuje na poskytování silné bezpečnosti a soukromí pro své uživatele a je členem VPN Trust Initiative, což potvrzuje její závazek k transparentnosti a ochraně uživatelských dat.

IPVanish je jedna z těch VPN služeb, která se pyšní řadou úspěchů a statistik. 40 000 unikátních IP adres, přes 2400 serverů, připojení v 90 zemích – to jsou čísla, která si rozhodně zaslouží pozornost. Ale jak je to s tím, co se opravdu počítá? Bezpečnost, rychlost, spolehlivost při odblokování obsahu… vážně tahle VPN splňuje očekávání? Pojďme se na to podívat z blízka :).

Proč volit IPVanish VPN? Klíčové výhody a důvody

Pokud vybíráte VPN a vaše pozornost se soustřeďuje na čísla, IPVanish by pro vás mohla být zajímavou volbou. Nabízí totiž přes 40 000 unikátních IP adres, což je jedno z největších čísel na trhu VPN. Pro srovnání, PIA (Private Internet Access) jich má přibližně 33 000.

Ačkoliv tohle číslo automaticky neznamená, že je tato VPN lepší, určitě zajišťuje, že máte k dispozici široký výběr lokalit a IP pro mnohem anonymnější připojení.

Seznam VPN serverů dostupných v různých zemích světa od IPVanish, ilustrující globální pokrytí s více než 2 400 servery a 90+ VPN lokalitami.
IP Vanish servery

Jedním z hlavních kladů IPVanish je jejich kvalitní infrastruktura. Mají více než 90 % serverů přímo ve vlastním držení, což je věc, kterou mnoho konkurentů nemůže nabídnout. VPN služby, které si servery pronajímají, jsou často více zranitelné nebo mohou mít omezenou kvalitu. IPVanish má tak výhodu, že kontroluje svou infrastrukturu, a proto je stabilnější.

Neomezený počet zařízení? Ano, přesně tak. Většina VPN poskytovatelů omezuje počet zařízení na 6 nebo 10, která můžete s jednou licencí připojit. S IPVanish ale máte volnost připojit kolik zařízení chcete – od mobilů, přes tablety a notebooky, až po chytré televize.

Bezpečnost s IPVanish VPN

Bezpečnost je samozřejmě jednou z nejdůležitějších vlastností, kterou od VPN očekáváme. IPVanish má podporu nejmodernějších protokolů, jako jsou WireGuard®, OpenVPN a IKEv2, a zajišťuje šifrování na úrovni vojenských standardů. To znamená, že vaše data jsou zabezpečená proti jakémukoliv odposlechu.

Zajímavým prvkem je prevence hloubkové kontroly paketů (DPI). Poskytovatelé internetu se často snaží sledovat naše online aktivity, ale pokud se připojíte přes IPVanish, může se to hodně zkomplikovat.

DPI ochrání vaše aktivity a znemožní sledování ze strany poskytovatelů internetu. Pro všechny, kteří si cení svého soukromí, je to neocenitelné.

Koukni...  5 Nejlepších herních konzolí na trhu od PS5, Xbox i Nintendo
Hodnocení IPVanish na Trustpilot - celkové skóre 4.3 z 5 hvězdiček na základě 8 950 recenzí, ukazující vysokou spokojenost uživatelů s touto VPN službou.
IPVanish – Trustpilot hodnocení zákazníků

Jak dobře funguje IPVanish VPN pro streamování a odblokování obsahu?

Jednou z nejčastějších otázek, které si klademe při výběru VPN, je: „Funguje to na Netflix?“ Nebo jakoukoli jinou streamovací službu, na kterou si vzpomenete. Ačkoliv IPVanish přímo nepropaguje, že by měla odblokovat každý obsah, z mých zkušeností a testování funguje velmi dobře.

Při připojení na britský server se mi podařilo bez problémů spustit obsah na BBC iPlayeru i Hulu, který by jinak pro zahraniční diváky byl blokován.

Je ale pravda, že někdy je potřeba vyzkoušet několik různých serverů, protože poskytovatelé obsahů často rozpoznají VPN IP adresy a blokují je. To se stává, ale obvykle stačí změnit server a problém je vyřešen.

Na co si dát pozor při používání IPVanish VPN? Výhody a nevýhody

IPVanish se může chlubit 2400 servery ve více než 90 lokalitách po celém světě. To není málo, ale musím říct, že někteří konkurenti mají ještě více. Například NordVPN nebo SurfShark nabízejí servery v přes 111+ zemích, a někomu by tak mohl chybět server v některé z těch méně častých lokalit.

Nevýhodou IPVanish třeba je, že nenabízí servery v Rusku nebo Číně, což může být pro někoho limitující.

Další věcí, která stojí za zmínku, je sídlo společnosti v USA. To znamená, že podléhá americké legislativě a může být pod dohledem aliance “Five Eyes”, která zahrnuje špionážní kooperaci USA, Velké Británie, Austrálie, Kanady a Nového Zélandu.

Pro někoho to může být závažný faktor, pokud hledá VPN, která nemá žádné vazby na tyto země.

Rychlost připojení s IPVanish VPN

Rychlost je důležitá pro každého, ať už jde o streamování, hraní her nebo jen běžné prohlížení internetu. IPVanish používá protokol WireGuard®, který je až 10krát rychlejší než starší OpenVPN. Z mého testování vyplývá, že rychlost IPVanish je velmi dobrá a srovnatelná s dalšími top VPN, jako je NordVPN nebo CyberGhost.

Například při připojení na serveru v Londýně jsem dosáhl rychlosti download 89,54 Mbps a upload 33,16 Mbps s velmi nízkým pingem 17 ms, což je dostatečné i pro hraní online her. Moje připojení přitom při testování bylo doma na 100/40 Mb. Rychlosti se ale mohou lišit v závislosti na lokalitě a vytíženosti serverů.

VPN pro každé zařízení: IPVanish VPN pro všechny platformy

IPVanish VPN nabízí aplikaci pro všechny hlavní zařízení, od desktopů po mobilní telefony, tablety a chytré televize.

K dispozici jsou také VPN routery, které umožňují chránit všechna zařízení připojená k vaší domácí síti. Aplikace jsou dostupné pro Windows, Mac, iOS, Android, Fire TV a další platformy.

Dedikované aplikace pro streamování s IPVanish VPN

IPVanish nabízí speciální aplikace pro streamování, které jsou optimalizované tak, aby zajistily rychlé a stabilní připojení pro všechny vaše oblíbené streamovací platformy. To znamená, že můžete bez problémů sledovat obsah na Netflixu, Hulu, BBC iPlayeru a dalších službách, a to bez omezení, která běžně platí pro vaši lokalitu.

Bezpečný přístup k médiím a šifrované síťové připojení

Bezpečný přístup k médiím je jednou z hlavních priorit IPVanish VPN. Díky šifrovanému připojení můžete stahovat a sdílet média bez obav, že by vaše data byla sledována nebo monitorována třetími stranami. Šifrované síťové připojení zajistí, že veškerý váš internetový provoz je bezpečně chráněn před kybernetickými hrozbami.

Koukni...  iOS 18 - Přehled nových funkcí a vylepšení

Neomezené připojení zařízení: IPVanish VPN bez omezení

IPVanish nabízí neomezený počet připojení zařízení, což znamená, že můžete připojit všechna vaše zařízení najednou bez dalších nákladů. To je skvělá funkce, zejména pro rodiny nebo uživatele s více zařízeními, kteří chtějí zajistit bezpečnost celé své domácnosti.

Záruka vrácení peněz: Bez rizika s IPVanish VPN

IPVanish nabízí 30denní garanci vrácení peněz pro všechny své roční plány. Pokud nejste spokojeni s jejich službami, máte možnost získat plnou refundaci, pokud požádáte o vrácení peněz do 30 dnů od nákupu. To vám umožňuje vyzkoušet službu bez rizika a zjistit, zda vyhovuje vašim potřebám.

IPVanish a nezávislý audit zásady “bez logování”

IPVanish se řídí přísnou zásadou bez logování, což znamená, že nikdy nesleduje ani nezaznamenává vaše online aktivity. Tato zásada byla nezávisle auditována třetí stranou a potvrzuje, že IPVanish dbá na ochranu soukromí svých uživatelů. To je klíčové pro ty, kteří chtějí mít jistotu, že jejich online aktivity zůstanou anonymní.

24/7 podpora pro uživatele IPVanish VPN

IPVanish poskytuje nepřetržitou zákaznickou podporu 24/7 prostřednictvím live chatu, e-mailu a telefonu. To znamená, že máte vždy k dispozici odborníky, kteří vám pomohou s jakýmkoliv problémem nebo otázkou týkající se služby.

Navíc mají databázi FAQ a průvodců, která pokrývá všechny potřeby týkající se VPN.

IPVanish jako důvěryhodný poskytovatel VPN

IPVanish je akreditována v rámci VPN Trust Initiative, což je program, který sdružuje poskytovatele VPN se závazkem k ochraně uživatelských dat, transparentnosti a dodržování vysokých standardů. Tato akreditace je dalším důkazem, že IPVanish bere bezpečnost a soukromí svých uživatelů vážně.

IPVanish se pyšní sítí s více než 2400 VPN servery ve více než 90 lokalitách, což poskytuje globální pokrytí a kontrolu nad vaší online přítomností. Ať už jste kdekoli, můžete se spolehnout na rychlý a bezpečný přístup.

SOCKS5 Proxy: IPVanish nabízí SOCKS5 proxy jako řešení pro rychlé a flexibilní maskování IP bez zatížení šifrováním. Je ideální pro uživatele, kteří preferují vysokou rychlost a určitou úroveň anonymity při používání internetu.

Vysokorychlostní surfování: Naše VPN služba je navržena pro rychlé připojení bez kompromisů v oblasti bezpečnosti a soukromí, což splňuje všechny vaše online potřeby efektivně a bezpečně.

Sdílené IP adresy: IPVanish zvyšuje anonymitu díky více než 40 000 sdíleným IP adresám, které míchají aktivity uživatelů, aby jednotlivé identity a lokace zůstaly skryté a soukromí bylo maximalizováno.

Ochrana proti DNS únikům: Automatická ochrana proti únikům DNS zajišťuje, že veškerý váš internetový provoz prochází šifrovaným tunelem, což pomáhá chránit vaše aktivity a lokalitu před externím sledováním.

Podpora více protokolů připojení: IPVanish podporuje více VPN protokolů, jako jsou WireGuard®, OpenVPN, IKEv2 a IPSec. Díky tomu si můžete optimalizovat své připojení pro rychlost, bezpečnost nebo obojí a zajistit si tak přizpůsobený a efektivní zážitek z internetu.

Kill Switch: Funkce, kterou si nedokážu představit VPN bez ní. Zajistí, že v případě přerušení spojitosti se serverem VPN bude automaticky vypnuto internetové připojení, aby se zabránilo tomu, že by vaše data proudila nezabezpečeným spojením.

Koukni...  Jak sledovat VOYO v zahraničí? Návod

Split Tunneling: Tato funkce vám umožní rozhodnout, které aplikace a weby půjdou přes VPN a které přes běžné připojení. Je to skvělé, pokud třeba chcete, aby některé aplikace běžely rychleji bez VPN (například lokální streaming).

Blokace LAN: Pokud nechcete, aby vaše zařízení komunikovalo s ostatními zařízeními na stejné síti, můžete aktivovat blokaci LAN. To je zvláště užitečné v prostředí, kde se necítíte bezpečně, například ve veřejné Wi-Fi síti.

Aplikace IPVanish VPN: Jak funguje na různých zařízeních?

Používání IPVanish na různých platformách je velmi jednoduché. Aplikace pro Windows je minimalistická a intuitivní. Ihned po instalaci jsou nastaveny důležité bezpečnostní funkce a stačí se jen přihlásit a připojit. Pro Android je aplikace dokonce ještě o něco jednodušší a podle mého názoru i hezčí.

Na Google Play má aplikace hodnocení 4,3 hvězdičky. Některé negativní recenze se týkají problémů s připojením, ale z mého testování jsem žádný z těchto problémů nezaznamenal. Myslím si, že většina negativních recenzí je důsledkem nesprávného používání.

Cena a balíčky předplatného IPVanish VPN

IPVanish ceník

IPVanish nenabízí bezplatné plány, ale má 30denní záruku vrácení peněz, pokud nebudete spokojeni. Cena je sice o něco vyšší než u některých konkurentů, ale při zohlednění všech funkcí a bezpečnosti, kterou nabízí, se mi zdá spravedlivá. Nejvýhodnější plán je na 24 měsíců, kde při jednorázové platbě ušetříte krásných 83%.

Alternativy k IPVanish VPN

Pokud hledáte další možnosti, jaké VPN služby by mohly být vhodné, zde je několik alternativ k IPVanish, které stojí za zvážení. Všechny tři tyto VPN služby mají 30denní záruku vrácení peněz u všech předplatných plánů.

NordVPN

Patří mezi nejznámější VPN na trhu a často bývá považována za jednu z nejlepších díky vysoké úrovni bezpečnosti, rychlosti a spolehlivosti. Nabízí přes 6500 serverů ve více než 111+ zemích. NordVPN používá nejnovější šifrovací standardy a nabízí například Double VPN pro dvojnásobné šifrování. Pokud chcete ušetřit, můžete využít jejich aktuální slevu 74 %.

Surfshark

Skvělá volba pro uživatele, kteří hledají cenově dostupnou VPN s neomezeným počtem připojených zařízení. Surfshark nabízí velmi příjemné uživatelské prostředí a všechny potřebné funkce, jako jsou Kill Switch, Split Tunneling a podpora WireGuard®. S Surfsharkem můžete chránit celou rodinu jednou licencí, což je velká výhoda.

PIA (Private Internet Access)

Tato VPN patří mezi oblíbené díky vysoké úrovni bezpečnosti a přístupné ceně. Nabízí více než 30 000 IP adres a servery ve více než 80 zemích, což je velký benefit pro anonymitu a přístup k obsahu. PIA také nabízí pokročilé šifrování a funkce jako Kill Switch a Split Tunneling. Je to skvělá volba pro uživatele, kteří hledají silnou ochranu soukromí za rozumnou cenu.

Můžete se také podívat na našeho průvodce nejlepšími VPN službami, kde najdete další doporučení a informace, které vám pomohou vybrat tu nejlepší VPN pro vaše potřeby.

Stojí IPVanish VPN za vaši pozornost?

Pokud hledáte VPN, která je rychlá, bezpečná a nemá omezený počet zařízení, IPVanish může být skvělou volbou. Líbí se mi jejich přístup k vlastnictví serverů, čímž se zvyšuje stabilita a bezpečnost. Ano, někomu může vadit sídlo v USA a jeho právní kontext, ale pokud nejste zrovna terorista nebo hacker, měla by pro vás být IPVanish bezpečná.

Odblokování obsahu funguje spolehlivě, i když někdy vyžaduje vyzkoušení více serverů. Aplikace jsou příjemné na používání a podporují všechny hlavní platformy. Kill Switch, Split Tunneling a další bezpečnostní funkce jsou samozřejmostí a fungují dobře.

Pokud vás IPVanish zaujala, nebojte se ji vyzkoušet. S 30denní garancí vrácení peněz nemáte co ztratit a můžete se osobně přesvědčit, zda je to ta správná VPN pro vás.

Logo streamovací platformy Max s ukázkami populárních filmů a seriálů, jako jsou Harry Potter, Pán prstenů a další oblíbené tituly.
MAX

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem