Když přemýšlíte o novém herním počítači, může být obtížné najít ten pravý model. Na trhu se vyskytuje nepřeberné množství sestav, které nabízejí různé úrovně výkonu, grafiky a ceny. Pojďme se podívat na tři velmi populární modely – CORPA GAMER Intel i5-12400F, Alza GameBox i5 RTX4060 a HAL3000 MEGA Gamer Pro. Každý z nich má své silné stránky a rozhodně si zaslouží pozornost.

Srovnám jejich výkon, specifikace, design a celkovou hodnotu, aby bylo jasné, který z nich by mohl být pro vás ten nejlepší.


1. CORPA GAMER Intel i5-12400F 16GB 1TB GTX1650 Win11

CORPA GAMER Intel i5-12400F 16GB 1TB GTX1650 Win11

Cena: 15 999 Kč
Procesor: Intel Core i5-12400F
Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 1650
Operační paměť: 16 GB DDR4
Úložiště: 1 TB SSD NVMe
Operační systém: Windows 11 Pro

CORPA GAMER je ideálním modelem pro hráče, kteří hledají cenově dostupné řešení, které zvládne všechny současné herní tituly. Jeho šestijádrový procesor Intel Core i5-12400F nabízí dostatečný výkon na hraní her, které nejsou extrémně náročné na grafiku. Spárovaný s grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 1650, dokáže tento počítač nabídnout slušný herní zážitek, zejména v rozlišení Full HD.

Pokud jde o výkon ve hrách, CORPA GAMER se drží docela dobře. Například ve hře Fortnite dosahuje na nižších nastaveních skvělých 239 FPS, což je pro takto cenově dostupnou sestavu vynikající. I u her jako GTA V, kde na středních detailech nabídne kolem 98 FPS, si vede slušně.

To znamená, že pokud hrajete méně náročné hry nebo jste ochotni snížit některá grafická nastavení, CORPA GAMER vám nabídne plynulý herní zážitek.

Koukni...  Peníze v bezpečí: Jak používat VPN pro online bankovnictví

Hlavní výhodou tohoto modelu je cena. Za 15 999 Kč dostanete solidní herní počítač, který je připravený na dnešní tituly, aniž byste museli investovat do dražších komponent. Avšak, pokud jste náročnější hráč, který touží po hraní v nejvyšší kvalitě nebo v rozlišení 4K, budete pravděpodobně chtít zvážit dražší varianty.


2. Alza GameBox i5 RTX4060

Cena: Přibližně 30 000 Kč
Procesor: Intel Core i5-12400F
Grafická karta: Nvidia GeForce RTX 4060
Operační paměť: 32 GB DDR4
Úložiště: 1 TB SSD Samsung 970 EVO
Operační systém: Windows 11 Home

Alza GameBox i5 RTX4060 je herní dělo, které ocení zejména náročnější hráči. Tento počítač je připraven na hraní v rozlišení Full HD a 2K, což ho staví do vyšší kategorie oproti CORPA GAMERu. S grafikou Nvidia GeForce RTX 4060 a podporou nejnovějších technologií jako ray tracing a DLSS, tento stroj zvládne i ty nejnáročnější herní tituly s přehledem.

Díky výkonnému SSD Samsung 970 EVO se rychlost načítání her i systému výrazně zrychlí. Tento disk má čtení rychlostí až 3 500 MB/s, což znamená, že hry budou načteny během několika sekund. S operační pamětí 32 GB DDR4 nebudete mít žádné problémy s multitaskingem nebo náročnými aplikacemi.

Alza GameBox je také vybaven kvalitní základní deskou ASUS Prime B760M-A s podporou moderních technologií, což zajišťuje dlouhodobou stabilitu i při vysoké zátěži.

Tento model také poskytuje možnost bezdrátového připojení pomocí Wi-Fi, což ocení zejména uživatelé, kteří nechtějí používat kabelové připojení.

Pokud hledáte herní počítač, který vám umožní hrát v rozlišení 2K nebo dokonce Full HD s maximálními detaily, Alza GameBox i5 RTX4060 je skvělá volba. Nicméně jeho vyšší cena okolo 30 000 Kč z něj dělá investici pro ty, kteří chtějí opravdu plynulý a detailní herní zážitek.


3. HAL3000 MEGA Gamer Pro

HAL3000 MEGA Gamer Pro

Cena: 25 990 Kč
Procesor: Intel Core i5-12400F
Grafická karta: Nvidia GeForce RTX 4060
Operační paměť: 32 GB DDR4
Úložiště: 1 TB SSD
Operační systém: Windows 11 Home

Koukni...  7 způsobů, jak chránit váš počítač 💻 či mobil📱před hackery

HAL3000 MEGA Gamer Pro je solidní herní stroj, který kombinuje vysoký výkon, skvělou grafiku a příznivou cenu. S šestijádrovým procesorem Intel Core i5 12400F a grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 4060 zvládne i náročnější herní tituly v rozlišení Full HD bez jakýchkoliv problémů. Díky vysoké kapacitě RAM (32 GB) a rychlému SSD disku budete mít dostatek prostoru a výkonu pro hladký chod nejen her, ale i dalších aplikací.

HAL3000 je také výbornou volbou pro hráče, kteří chtějí používat virtuální realitu, protože je připraven na VR s technologií GeForce VR-Ready. Skříň typu Midi Tower poskytuje dostatek prostoru pro případné budoucí rozšíření, což je skvělý bonus pro ty, kteří plánují do svého počítače investovat i v budoucnu.

Jednou z největších výhod HAL3000 je jeho vyladěný design s RGB podsvícením, které dodává sestavě moderní herní vzhled.

Tento model také přichází s operačním systémem Windows 11 Home, což znamená, že získáte nejnovější funkce, podporu herních technologií a lepší zabezpečení.

Pokud hledáte herní počítač s vysokým výkonem za přijatelnou cenu, HAL3000 MEGA Gamer Pro je skvělou volbou. Nabízí dostatek výkonu pro všechny moderní hry a díky podpoře VR je připraven na budoucnost herního průmyslu.


Závěrečné srovnání

Při srovnání těchto tří modelů je jasné, že každý z nich má své specifické výhody. CORPA GAMER je ideální volbou pro hráče, kteří hledají cenově dostupné řešení a hrají hry ve Full HD na nižších nebo středních nastaveních. Za 15 999 Kč nabízí dobrý poměr cena/výkon, avšak nebude vyhovovat náročnějším hráčům, kteří vyžadují plynulé hraní v maximálních detailech.

Alza dny

Alza GameBox i5 RTX4060 je naopak skvělá volba pro ty, kteří hledají výkonnější stroj a jsou ochotni investovat okolo 30 000 Kč. Díky grafické kartě RTX 4060 zvládne hry v rozlišení 2K nebo i Full HD s ray-tracing efekty a DLSS technologií, což přináší neuvěřitelné vizuální zážitky.

Koukni...  Co jsou to metadata a jaký mají význam

Na druhé straně HAL3000 MEGA Gamer Pro představuje vynikající kompromis mezi cenou a výkonem. Za 25 990 Kč získáte solidní herní stroj s výkonnou grafikou, dostatkem paměti a VR-ready technologií, což z něj dělá skvělou volbu pro hráče, kteří chtějí něco víc než základní sestavu, ale nechtějí investovat přes 30 000 Kč.

Pokud vybíráte herní počítač, rozhodně zvažte, jaké hry hrajete a jaký typ zážitku očekáváte.

Ať už hledáte cenově dostupnou sestavu nebo výkonné herní dělo, každý z těchto tří modelů vám může nabídnout přesně to, co potřebujete.

Alza.cz

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem, recenzí či zkušeností