Pokud hledáte VPN, která nabízí širokou síť serverů a rychlé připojení, PureVPN by mohla být právě tím, co potřebujete. Ačkoli to není dokonalé řešení, má spoustu výhod, díky nimž se dostává do popředí mezi ostatními VPN službami. Rád se s vámi podělím o své zkušenosti s touto službou, kterou jsem testoval v průběhu několika minulých týdnů. Přečtěte si více o tom, co PureVPN nabízí, a zda stojí za to investovat do tohoto řešení.

Co je PureVPN a proč ji potřebujete?

PureVPN je virtuální privátní síť (VPN), která umožňuje bezpečné a anonymní procházení internetu. Zajišťuje šifrování vašich dat, což znamená, že nikdo nemůže vidět, co na internetu děláte, ani vaši internetovou aktivitu sledovat. PureVPN je známá svou obrovskou sítí serverů rozmístěných po celém světě, což znamená, že můžete svou polohu “maskovat” a připojovat se z různých koutů světa.

Tato VPN se může pochlubit více než 6 000 servery ve více než 80 zemích. To je velmi působivé a určitě patří mezi její hlavní prodejní argumenty. Díky tomu je ideální volbou pro cestovatele nebo lidi, kteří chtějí obcházet geografická omezení na internetu – například streamování obsahu, který je dostupný pouze v určitých oblastech po světě.

Kolik stojí PureVPN a ceník

Cenová politika PureVPN může být trochu matoucí. Standardní měsíční tarif začíná na 10,95 USD, což je lehce nad průměrem 10,11 USD, který jsem viděl u většiny VPN služeb. Pokud se ale rozhodnete pro dlouhodobé předplatné, můžete získat výraznou slevu – například dvouletý plán začíná na 2,14 USD měsíčně, což je o 83 % levnější než běžná cena.

Koukni...  HBO MAX se mění nově na MAX!
Srovnání různých plánů předplatného PureVPN, včetně funkcí a cen pro 2letý plán, Max, Plus a Standard, s výraznými slevami a extra měsíci zdarma.
Ceník služeb PureVPN – výhodné plány pro každého

Jednou z nevýhod však je, že po skončení vašeho prvního předplatného se cena na obnovení zvýší. Pokud si tedy zakoupíte roční předplatné za 44,95 USD, po roce se obnoví za 54,95 USD.

To může působit trochu jako “bait and switch” taktika, kdy zákazník dostane skvělou nabídku jen na začátek, ale pak musí platit více. Doporučuji tedy, abyste si pečlivě přečetli podmínky, než se nakonec tedy rozhodnete.

Funkce PureVPN

S PureVPN můžete připojit až 10 zařízení současně. To je dvojnásobek toho, co nabízí průměrná VPN služba, a snadno pokryje potřeby i velké domácnosti. Je tu ale jedna zajímavá věc, kterou bych rád zmínil. Stále více VPN služeb opouští omezení počtu připojených zařízení úplně. Například Surfshark vám umožní neomezené připojení zařízení, což může být lepší volba pro někoho, kdo má mnoho zařízení.

PureVPN také nabízí několik dalších zajímavých funkcí. Split tunneling je funkce, kterou ocení hlavně uživatelé, kteří chtějí využívat VPN jen pro určité aplikace nebo webové stránky. Tato funkce vám umožní rozhodnout, jaký provoz bude šifrován a jaký ne. To je skvělé, pokud potřebujete vyšší rychlost pro některé úkoly, které nevyžadují šifrování.

Bezpečnost PureVPN

Pokud jde o bezpečnost, PureVPN má základní ochranu, ale chybí některé pokročilé funkce, jako je podpora pro Tor nebo multi-hop připojení, které najdete u služeb jako je třeba NordVPN.

Na druhou stranu PureVPN nabízí speciální doplňky, jako jsou dedikované IP adresy, ochrana proti DDoS útokům nebo port forwarding, což je užitečné hlavně pro gamery nebo pokročilé uživatele, kteří potřebují přesměrovávat síťový provoz na konkrétní porty.

Výkon a rychlost PureVPN

VPN obvykle zpomalují rychlost vašeho internetu, což je způsobeno šifrováním a směrováním provozu přes vzdálené servery. PureVPN ale v mých testech hodně překvapila. Snížila rychlost stahování o pouhých 7,61 % a odesílání dat o 3,51 %. Tyto výsledky jsou lepší než medián, který jsem viděl u jiných VPN služeb, a PureVPN si vede dobře i ve srovnání s lídry na trhu jako je NordVPN nebo SurfShark.

Koukni...  NordPass Black Friday - 56% sleva + 3 měsíce zdarma!

Jedním z hlavních důvodů, proč si lidé pořizují VPN, je možnost streamovat obsah z různých zemí, který je jinak geograficky omezený. PureVPN v tomto ohledu opět nezklamala. Při testování jsem byl schopný streamovat Netflix bez jakýchkoli problémů z Ameriky, Velké Británie, Austrálie, Japonska i Kanady. Toto je obrovské lákadlo pro uživatele po celém světě, kteří chtějí sledovat svůj oblíbený obsah bez omezení.

Soukromí a transparentnost

Co se týče ochrany soukromí, PureVPN udělala v poslední době značný pokrok. Společnost byla v minulosti kritizována za své praktiky, ale nyní se zdá, že se snaží být mnohem transparentnější. PureVPN uvádí, že neshromažďuje žádné údaje o aktivitách uživatelů a neposkytuje osobní údaje třetím stranám. To je rozhodně krok správným směrem.

Společnost má také sídlo na Britských Panenských ostrovech, což je výhodné, protože tento region nemá zákony o povinném uchovávání dat. Navíc PureVPN podstoupila audit od společnosti KPMG, což je známá auditorská společnost, která potvrdila, že PureVPN dodržuje své zásady ochrany soukromí.

Hodnocení na Trustpilot

PureVPN si získala velkou oblibu mezi více než 3 milióny uživatelů, což potvrzuje vynikající hodnocení na Trustpilotu, kde dosahuje celkového skóre 4,7 z 5 hvězdiček na základě více než 16 500 recenzí.

Hodnocení služby PureVPN na Trustpilotu s celkovou známkou 4,7 hvězdiček z 5 na základě více než 16 500 recenzí, včetně podílu jednotlivých hodnocení od uživatelů.
Ověřené hodnocení PureVPN na Trustpilot

Celkem 86 % uživatelů dalo této službě plný počet 5 hvězdiček, což jasně ukazuje na jejich spokojenost s výkonem, rychlostí a zabezpečením, které PureVPN nabízí.

Pozitivní recenze často vyzdvihují uživatelsky přívětivé rozhraní a spolehlivost služby, zatímco malý podíl negativních recenzí je řešen promptně – firma reaguje na 83 % negativních recenzí do 24 hodin, což jen přidává na její důvěryhodnosti a závazku ke kvalitní zákaznické podpoře.

Proč si PureVPN pořídit?

Výhody:

  • Geografická rozmanitost umístění serverů
  • Rychlé nahrávání a stahování
  • Snadné ovládání aplikace
  • Odemknutí Netflixu v různých zemích
  • 31 dnů možnost vrácení peněz
Koukni...  20 Úžasných faktů a tajemství Antarktidy

Nevýhody:

  • Matoucí cenová politika
  • Nejasné informace o virtuálních serverech
  • Málo pokročilých funkcí ochrany soukromí

Shrnutí na závěr

Pokud hledáte VPN s širokou sítí serverů, rychlým připojením a snadným používáním, PureVPN je rozumnou volbou. Má však své nedostatky, především v oblasti transparentnosti a některých pokročilých funkcí soukromí. Cenová politika také může být matoucí, takže je dobré si předem pečlivě zkontrolovat, na co se přihlašujete.

Pro začátečníky je to ale ideální VPN, která nabízí solidní základní ochranu a skvělý výkon při streamování. Pro pokročilé uživatele, kteří hledají více soukromí a přizpůsobitelnosti, by mohly být lepší alternativy jako CyberGhost, SurfShark nebo NordVPN.

V každém případě je PureVPN solidní volbou, kterou rozhodně nestojí za to přehlížet!

Nord VPN Black Friday

PureVPN- Recenze a zkušenosti

4,0
4,0 z 5 hvězdiček (na základě 1 hodnocení)
Vynikající0%
Velmi dobré100%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Zatím dobrá zkušenost

14/10/2024

Všechna zařízení fungují dobře a rychle. Jediná opravdu otravná a iritující věc je, že když hledáte něco na Googlu, občas na vás vyskočí reCaptcha a bombarduje vás dotazy.

Avatar for Radim T
Radim T

Přispějte svým komentářem, recenzí či zkušeností