Kempování s dětmi může být zábavná a dobrodružná dovolená, na kterou se budou vaše ratolesti těšit dlouho dopředu a vzpomínat na ni ještě dlouho poté. Já osobně jsem si kempování oblíbila hlavně pro ten pocit svobody, kdy se všechny problémy a povinnosti najednou zdají být tak nějak menší. A když si k tomu přidáte zvídavost a nadšení dětí, vzniká zážitek, který se nedá s ničím srovnat.

Ale aby se dovolená vydařila a vy jste si ji mohli užít bez starostí, je třeba zvolit ten správný kemp. V Evropě jich najdete neuvěřitelné množství, ale některé jsou pro rodiny s dětmi přímo ideální. 🌍✨

Proč vyrazit na kempování s dětmi? 🤔👶🌲

Kempování nabízí příležitost načisto se odpojit od hektického života a užít si čas strávený společně jako rodina. Děti si mohou hrát venku, učit se o přírodě, sbírat nové zkušenosti a dovednosti, a hlavně si užívat pohyb. Je to taky skvělý způsob, jak v nich vzbudit vztah k přírodě – není nad to, když je můžete vzít k jezeru 🏞️, ukázat jim, jak vypadá hvězdnatá obloha bez světel měst 🌌, nebo s nimi projít záhadný les.

Děti si na tyto zážitky pamatují mnohem lépe než na hotelový bazén. Navíc se při kempování učí soběstačnosti, týmové práci a přirozeně objevují svět kolem sebe. 🌿🌟

Kempování také přináší nespočet možností pro zábavu. Můžete s dětmi stavět domečky z klacíků 🏚️, hrát si na honěnou 🏃‍♂️🏃‍♀️, opékat špekáčky u táboráku 🔥 a povídat si strašidelné příběhy 👻. Společné vaření v přírodě nebo večerní zpívání u ohně 🎶 jsou zážitky, které utužují rodinné pouto a zanechávají krásné vzpomínky.

Pro děti je to především dobrodružství plné smíchu a objevování, což jim dodává radost a nadšení, které se jen tak nezapomíná. 😊

Jak vybrat vhodný kemp pro rodiny s dětmi? 🏕️🛶

Když vybíráte kemp pro rodinné kempování, je několik věcí, které byste měli zvážit:

  • Bezpečnost: 🔒 Základní podmínkou je, aby byl kemp bezpečný pro děti. To znamená dostatečně zabezpečená vodní plocha, ohraničený areál a čisté prostředí. Zkontrolujte také, zda je kemp dobře osvětlený a zda jsou v něm jasně vyznačené zóny pro děti.
  • Vybavení pro děti: 🛝 Hřiště, dětský klub, animační programy – to jsou věci, které dokáží dovolenou dětem skvěle zpestřit. Podívejte se také, zda je v kempu restaurace s dětským menu 🍔 nebo možnost ohřát dětské jídlo. Některé kempy dokonce nabízejí speciální zábavní parky nebo herny pro nejmenší, což je obrovské plus.
  • Aktivity v okolí: 🌄 Ideální je, pokud se v blízkosti kempu nacházejí turistické trasy, koupaliště 🏊‍♀️, cyklostezky 🚴 nebo jiné atrakce, které se dají s dětmi zvládnout. Vodopády, zábavní parky 🎢 nebo historická místa jsou skvělými cíli výletů, které dodají vašemu pobytu další rozměr. Také si zjistěte, zda kemp nabízí půjčovnu kol, lodí nebo jiného vybavení pro aktivity v přírodě.

Nejlepší kempy v Evropě pro rodiny s dětmi 🌍🏕️

Nyní se podíváme na několik kempů, které jsou pro rodiny s dětmi jako stvořené. Vybrala jsem pro vás několik destinací napříč Evropou, které nabízí skvělé zázemí pro rodiče i jejich malé dobrodruhy. 🐾

Koukni...  Chlapské kempování - Manuál pro začátečníky

1. Kemp Union Lido, Itálie 🇮🇹

Letecký pohled na kemp Union Lido v Itálii, obklopený hustými stromy a nabízející vodní atrakce, bazény a pohodlné ubytování pro rodiny s dětmi.
Camping Union Lido v Itálii – ideální místo pro rodinnou dovolenou

Pokud chcete zažít opravdovou luxusní formu kempování, Union Lido v Itálii je to pravé místo. Tento kemp se nachází v blízkosti Benátek a je právem považován za jeden z nejlepších rodinných kempů v Evropě. Nabízí dětské bazény, tobogány 💦, miniklub, a dokonce i aquapark.

Rodiče ocení vybavené wellness centrum a pláž přímo u kempu 🏖️. Děti tu budou milovat animační programy a rodiče budou spokojeni s úžasnými výhledy a pohodlím. Kemp má také širokou nabídku restaurací, kde si můžete pochutnat na autentické italské kuchyni 🍕, což je velký bonus pro všechny milovníky jídla.

2. Kemp La Croix du Vieux Pont, Francie 🇫🇷

Tento kemp se nachází v blízkosti Paříže 🗼 a je ideální pro rodiny, které chtějí skloubit přírodní relax s kulturními zážitky. Děti tu mají k dispozici bazény 🏊‍♂️, tobogány, létání na laně a mnoho dalšího.

Pro rodiče je tu možnost výletu do Paříže nebo do Disneylandu 🎠, což je velký bonus. Kemp má široký výběr aktivit, které zajišťují, že se všichni členové rodiny budou skvěle bavit. Kromě toho se zde pořádají i večerní programy 🌙, kde si děti mohou užít diskotéky, soutěže nebo představení loutek.

3. Kemp Sanguli Salou, Španělsko 🇪🇸

Katalánský kemp Sanguli Salou je obrovský a nabízí široké možnosti pro děti v různých věkových kategoriích. Děti si mohou užít bazény, zábavné parky nebo se zúčastnit animačních programů 🎨.

Rodiče zase ocení vynikající restaurace a kávu pod palmami ☕🌴. V blízkosti se nachází Tarragona, která stojí za návštěvu, nebo slavný zábavný park PortAventura 🎢.

Pro milovníky adrenalinu je tu spousta atrakcí a pro ty, kdo hledají odpočinek, jsou tu klidné zahrady a relaxační zóny. Kemp má také vlastní pláž, kde si můžete užít slunce a moře 🌞🌊.

Koukni...  Putování Amerikou - Objevujte neomezené možnosti a rozmanitost každého státu

4. Kemp De Paal, Holandsko 🇳🇱

Tento kemp je přímo uzpůsoben pro rodiny s malými dětmi 👶. Děti tu mohou strávit hodiny na různých prolézačkách, hřištích a v „safari“ stanech 🏕️, které jsou zde velice populární. Navíc tu mají velký písečný bazén a nekonečné travnaté plochy pro běhání 🏞️.

Je to místo, kde si rodiče mohou odpočinout, zatímco děti běhají a baví se. V kempu se pravidelně pořádají tematické dny 🎉, kdy se děti mohou proměnit v piráty, princezny nebo dobrodruhy, což přidává celé dovolené další dávku kouzla.

5. Kemp Park Umag, Chorvatsko 🇭🇷

Letecký pohled na Camping Park Umag v Chorvatsku s bazénem, vodními atrakcemi a moderními bungalovy u moře, obklopený zelení a plážemi.
Camping Park Umag v Chorvatsku – moderní ubytování s výhledem na moře

Chorvatsko je mezi českými rodinami velmi oblíbené a Park Umag patří mezi nejoblíbenější kempy v regionu Istrie. Nabízí skvělé vybavení, jako jsou bazény s tobogány 💦, dětská hřiště a různé animační programy.

Navíc je to ideální výchozí bod pro výlety po Istrii – ať už se jedete podívat do Rovinj nebo Puly 🏰. Kemp má také ekologické zahrady 🌿, kde se děti mohou učit o pěstování rostlin a ekologii. Večer se zde často pořádají koncerty a show 🎵, které baví celou rodinu.

6. Camping Val de Cantobre, Francie 🇫🇷

Bazén v kempu Val de Cantobre ve Francii s dřevěným mostem, obklopený květinami a lehátky, s malebnými výhledy na okolní hory.
Camping Val de Cantobre, Francie

Tento kemp leží v oblasti Aveyron a nabízí nádherné výhledy na okolní přírodu 🏞️. Je ideální pro rodiny, které mají rády turistiku a objevování nových míst. V kempu najdete bazén s tobogány a animační programy, které zabaví děti po celý den.

Pro rodiče jsou zde možnosti pěších výletů 🚶‍♂️ do okolní přírody nebo prohlídek místních historických památek. V okolí kempu se také nachází několik malebných vesnic 🏘️, kde si můžete vychutnat autentickou francouzskou atmosféru a místní speciality.

7. Kemp Bijela Uvala, Chorvatsko 🇭🇷

Kemp Bijela Uvala, Chorvatsko

Další skvělý kemp v Chorvatsku, tentokrát v blízkosti města Poreč. Tento kemp je velmi dobře vybaven pro rodiny s dětmi a nabízí velké množství aktivit – od bazénů přes tenisové kurty 🎾 až po minigolf ⛳. Děti se zde mohou zapojit do animačních programů nebo si užívat vodní radovánky.

Rodiče ocení krásné pláže a možnost procházek podél pobřeží 🚶‍♀️. Navíc je v kempu možnost pronájmu šlapadel a kajaků 🚣‍♂️, což je skvělý způsob, jak prozkoumat okolní zátoky a pláže.

Co sbalit na kempování s dětmi? 🎒👨‍👩‍👧‍👦

Často se nás rodiče ptají: “Co si máme sbalit na kempování s dětmi?” Věřte mi, vždycky toho sbalíte o něco víc, než opravdu potřebujete, ale některé věci jsou naprostým základem.

  • Stan a spací pytle: 🏕️ Pokud nejedete do mobilního domku nebo karavanu, kvalitní stan a spací pytle jsou nezbytností. Dětem doporučuji pořídit spacák, který jim bude dobře sedět a bude pohodlný. K tomu se hodí i samonafukovací karimatka, která zajistí pohodlný spánek.
  • Oblečení do každého počasí: 🌦️ Počasí je nevyzpytatelné, takže si s sebou vezměte jak oblečení na teplo, tak na chladnější večery. Nezapomeňte na pláštěnky a holínky. Navíc se vyplatí mít s sebou několik párů ponožek navíc – děti mají tendenci se často promočit.
  • Lékárnička: 🩹 Děti jsou neustále v pohybu a malé odřeniny nebo štípnutí od hmyzu nejsou nic neobvyklého. Lékárnička s náplastmi, dezinfekcí a léky proti bolesti by měla být vždy po ruce. Přidejte také repelent proti hmyzu a krém na štípance, abyste se vyhnuli nepříjemnostem.
  • Hračky a hry: 🎲 I když je kemp plný zábavy, oblíbená hračka nebo hra mohou přijít vhod, zejména večer před spaním nebo během dlouhého deštivého odpoledne. Karty, společenské hry nebo knížky jsou skvělým způsobem, jak děti zabavit.
  • Jídlo a kuchyňské vybavení: 🍳 Pokud nemáte v plánu stravovat se v restauracích, vezměte si plynový vařič, základní nádobí a dostatek potravin, které se snadno připraví. Děti ocení jednoduchá jídla, jako jsou těstoviny nebo grilované párky. Nezapomeňte ani na dostatek pitné vody 💧 a láhve, které můžete plnit na místě.
  • Ochrana proti slunci: ☀️ Klobouky, opalovací krémy a sluneční brýle jsou nutností, zejména pokud kempujete v jižnějších částech Evropy. Přibalte také lehké, dlouhé oblečení, které ochrání před sluncem, ale zároveň umožní pokožce dýchat.

Tipy na úspěšné kempování s dětmi 🚸🎉

  1. Zapojte děti do příprav: 🎒 Nechte děti, aby si sbalily vlastní batůžek s hračkami nebo oblíbenými věcmi. Budou se cítit důležitě a budou se na výlet více těšit. Navíc si tak zajistí, že mají s sebou své nejoblíbenější věci, které jim udělají radost.
  2. Plánujte aktivity: 📝 Kempování je skvělou příležitostí, jak strávit čas společně. Plánujte výlety, hry a aktivity, které zabaví celou rodinu. Udělejte si seznam míst, která chcete navštívit, a aktivit, které chcete vyzkoušet – třeba plavání, turistiku, jízdu na kole 🚴 nebo sběr lesních plodů.
  3. Buďte flexibilní: 🌧️ Děti občas potřebují změnu plánu. Pokud se něco nepovede nebo začne pršet, mějte v záloze alternativní program, jako je společenská hra ve stanu nebo výlet do blízkého města. Připravte si i několik „deštivých“ aktivit, jako je malování, tvoření nebo čtení pohádek.
  4. Respektujte tempo dětí: 🐢 Kempování není o tom stihnout co nejvíc atrakcí. Důležité je, aby si to každý užil svým tempem. Pokud se dětem líbí na hřišti, nechte je tam hrát tak dlouho, jak chtějí. Kempování má být hlavně o pohodě a společném prožívání času.

Kempování s dětmi je nezapomenutelný zážitek, který vám poskytne spoustu krásných vzpomínek. S trochou přípravy a správným výběrem kempu si můžete užít dovolenou plnou dobrodružství, radosti a odpočinku pro celou rodinu.

Koukni...  Nejlepší čas pro návštěvu Puerto Vallarta: počasí v Mexiku

Pamatujte, že i malé věci, jako je společné opékání buřtů 🌭 nebo pozorování hvězd 🌠, mohou být pro děti tím největším dobrodružstvím, na které budou vzpomínat celý život. ✨👨‍👩‍👧‍👦

cestovní pojištění za polovinu od AXA
Cestovní pojištění AXA se slevou 50%

Kempování s dětmi po Evropě – Hodnocení

0,0
Vynikající0%
Velmi dobré0%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem či zkušeností