Streamovací služba MAX byla spuštěna 21. května 2024 a přináší úplně nový zážitek z filmů a seriálů. Nahradila původní HBO Max a rozšířila jeho nabídku o spoustu novinek včetně dokumentů, sportovních přenosů a exkluzivního obsahu. Tato změna je výsledkem sloučení HBO Max a Discovery+, což přineslo zcela novou knihovnu pořadů a filmů pro všechny předplatitele.

Co je streamovací služba MAX?

Streamovací služba Max vznikla jako spojení dvou silných platforem – HBO Max a Discovery+. Tento krok dlouho připravovala společnost Warner Bros. Discovery, která se rozhodla spojit obsah svých dvou oblíbených služeb do jedné platformy. Díky tomu mohou předplatitelé těžit z obsahu obou světů – od hollywoodských filmových trháků po poutavé dokumenty a sportovní přenosy.

MAX vs. HBO Max: Co se změnilo?

Ve srovnání s HBO Max je nabídka MAX mnohem širší. Kromě populárních seriálů a filmů od Warner Bros., DC a Cartoon Network se knihovna rozšířila o dokumenty, true crime pořady a reality show z Discovery+.

Navíc zde najdete sportovní přenosy z Eurosportu, což zahrnuje i velké události, jako jsou tenisové grandslamy nebo cyklistické závody.

MAX sport

Další výhody platformy MAX:

  • Personalizace: Platforma nabízí pokročilou personalizaci a intuitivní vyhledávání obsahu.
  • Výkon: Byla zlepšena rychlost a stabilita streamování.
  • Jednodušší přihlašování: Max usnadňuje přihlášení i ovládání účtu, včetně možnosti nastavení PIN kódu pro děti i dospělé.

Cena a možnosti předplatného MAX

V České republice jsou k dispozici dvě úrovně předplatného: Standard a Premium. Zde je stručný přehled:

Koukni...  Zlomený na Netflixu: Skutečný příběh o zoufalství veterána
TarifCena měsíčněCena ročněPočet streamůKvalita obrazu
Standard219 Kč2 190 Kč2Full HD
Premium299 Kč2 990 Kč44K
Ceník MAX

Obě varianty jsou bez reklam. Zatímco standardní tarif poskytuje možnost sledování ve Full HD, tarif Premium přidává 4K rozlišení a více streamů najednou, což ocení zejména větší domácnosti nebo náročnější diváci.

Pokud jste stávajícími předplatiteli HBO Max, vaše předplatné zůstane po přechodu na Max platné za stejných podmínek alespoň po dobu 60 dní.

Jaká zařízení streamovací služba MAX podporuje?

MAX je kompatibilní s širokou škálou zařízení, abyste mohli sledovat svůj oblíbený obsah kdykoli a kdekoli:

  • Mobilní zařízení:
    • Android (verze 5.1 a novější)
    • Apple iOS/iPadOS (OS 14 a vyšší)
    • iPhone 6s a novější
    • iPad Air 2 a novější
    • Fire Tablet OS (5.0 a vyšší)
  • Televize a streamovací zařízení:
    • Chromecast (všechny generace)
    • Android TV (OS 5.1 a vyšší)
    • Apple TV (tvOS 14 a vyšší)
    • LG Smart TV (Web OS 3.5 a vyšší)
    • Samsung Smart TV (Tizen 2016 a novější)
    • Amazon Fire TV (cube, stick, TV s Fire OS 5.0 a vyšší)
  • Herní konzole:
  • Počítače:
    • Windows PC (s nejnovější verzí Microsoft Edge, Chrome nebo Firefox)
    • Mac (Safari verze 13 nebo novější, Chrome nebo Firefox)

Díky této široké podpoře si můžete užívat obsah Max prakticky na jakémkoli zařízení, které máte doma.

Nabídka filmů a seriálů na MAXU

Max přináší rozsáhlou knihovnu, která kombinuje obsah HBO a Discovery. Mezi nejočekávanější tituly patřil druhý díl Duny, který měl premiéru hned při spuštění služby 21. května.

Seriálová produkce je rovněž bohatá – druhá řada populárního Rodu draka (House of the Dragon) začala již 18. června a další premiéry nás čekají.

Koukni...  Luxusní cestování: Proč letět business třídou s CK Fischer?

Pro fanoušky Harryho Pottera je velkou novinkou připravovaný seriál, který znovu převypráví známé příběhy z knih. Na seriálu se podílí i autorka J.K. Rowlingová, a i když zatím není jasné, kdy bude premiéra, je potvrzeno, že se bude vysílat exkluzivně na MAXU.

K dalším seriálovým trhákům, které platforma přináší, patří například:

  • The Last of Us
  • Euforie
  • Bílý Lotos
  • Temný případ

Platforma také plánuje novinky v rámci tzv. Max Originals, například seriál Tučňák, který se zaměřuje na oblíbeného batmanovského záporáka, nebo seriál Vítejte v Derry, inspirovaný dílem Stephena Kinga.

MAX a sportovní události: OH 2024 na Max

Služba MAX nabízela exkluzivní přenosy z letních olympijských her v Paříži 2024. Díky partnerství s Eurosportem jste si mohli vychutnat každý moment z této události, a to bez nutnosti dodatečných poplatků nebo balíčků.

Tento krok je zaměřen na přilákání sportovních fanoušků a posílení pozice platformy jako místa, kde najdete nejen filmy a seriály, ale i největší sportovní události světa.

4K a kvalita streamování

MAX se zaměřuje na zlepšení kvality streamování oproti svému předchůdci. Všechny nové filmy a seriály od Warner Bros. budou dostupné ve 4K rozlišení, ovšem pouze pro předplatitele tarifu Premium.

Pokud máte tarif Standard, budete sledovat obsah v Full HD. Tato politika je zaměřena na zvýšení atraktivity vyššího tarifu pro náročnější diváky, kteří ocení lepší obrazovou a zvukovou kvalitu.

Co dalšího MAX nabízí?

Platforma Max neustále přináší nové tituly a rozšiřuje svou knihovnu. Kromě klasických hollywoodských trháků zde najdete také dokumentární tvorbu z Discovery Channel, Animal Planet a dalších kanálů zaměřených na přírodu, vědu, vaření a cestování.

Tyto pořady budou pro české publikum novinkou, jelikož Discovery+ v ČR dříve nebylo dostupné.

Koukni...  Průměrné 4 leté dítě položí 400 otázek denně. A pak že "mateřská dovolená"

A pokud se těšíte na něco opravdu speciálního, můžete se těšit na projekty jako prequel aktuální Duny s názvem Dune: Prophecy, který vás zavede 10 tisíc let před události současných filmů.

Doporučení pro využívání MAX

Aby byl váš zážitek ze sledování co nejlepší, doporučuji si ověřit, zda vaše zařízení splňuje technické požadavky služby MAX. Pokud sledujete na chytré televizi nebo přes herní konzoli, ujistěte se, že máte nainstalovanou nejnovější verzi aplikace. Také si hlídejte aktualizace na svém mobilu nebo tabletu.

Pokud přemýšlíte nad upgradem na 4K, může se investice do tarifu Premium vyplatit, zejména pokud jste fanoušci filmových premiér nebo sportovních přenosů ve vysoké kvalitě.

Shrnutí

Streamovací služba MAX je bezesporu zajímavou volbou pro každého, kdo chce mít pod jednou střechou oblíbené filmy, seriály, dokumenty i sport. Spuštění této platformy přináší českým divákům řadu výhod a možností, které u předchozích služeb nebyly dostupné.

Pokud hledáte kvalitní obsah a chcete mít jistotu, že budete mít přístup k těm největším filmovým a sportovním událostem, MAX je tou správnou volbou.

Tímto krokem se Warner Bros. Discovery podařilo spojit to nejlepší ze světa filmů a dokumentů a vytvořit platformu, která může konkurovat i těm největším streamovacím gigantům.

Ať už jste fanoušek Harryho Pottera, milovník sci-fi, nebo se těšíte na přímé přenosy olympijských her, MAX vás určitě nezklame.

TV telly

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem