Bali, přezdívané Ostrov bohů, je exotický klenot v Indonésii, který láká cestovatele z celého světa svými panenskými plážemi s bílým pískem, smaragdově zelenými rýžovými terasami, sopkami tyčícími se k nebi a fascinující kulturou protkanou hinduistickými chrámy. Pro rodiny s dětmi nabízí Bali ideální mix dobrodružství, relaxace a kulturních zážitků.

Děti se zabaví při šnorchlování v korálových útesech, stavění hradů z písku na nekonečných plážích nebo při návštěvě opičího pralesa v Ubudu.

Rodiče si zase užijí relaxaci v luxusních wellness centrech, romantické večeře při západu slunce a objevování tajemných chrámů a starobylých tradic.

1. Luxusní ubytování pro rodiny na Bali

Bali nabízí nepřeberné množství luxusního ubytování, které uspokojí i ty nejnáročnější cestovatele. Od elegantních vil s privátními bazény a dechberoucím výhledem na oceán, kde si rodina může užívat absolutní soukromí, až po rodinné resorty s dětskými kluby, aquaparky a nekonečnými možnostmi zábavy, které zabaví děti i dospělé.

Vybírat můžete z ubytování v rušných centrech plných života, jako je Kuta nebo Seminyak, nebo v klidných oblastech jako Nusa Dua či Ubud, kde se snoubí luxus s klidem a balijskou spiritualitou.

Vily s privátním bazénem

Pro rodiny, které hledají soukromí, klid a maximální komfort, jsou ideální volbou vily s privátním bazénem. Představte si, jak se ráno probouzíte s výhledem na tropickou zahradu a šumění oceánu, děti si hrají v bazénu a vy si vychutnáváte čerstvé tropické ovoce na terase.

Mnoho vil nabízí také služby kuchaře, který vám připraví lahodné balijské speciality, chůvy, která se postará o vaše ratolesti, a osobního komorníka, který splní každé vaše přání.

Mezi nejluxusnější vily na Bali patří například Mulia Resort & Villas Nusa Dua, The Ritz-Carlton, Bali a Four Seasons Resort Bali at Sayan.

Mulia Resort & Villas Nusa Dua

Tento exkluzivní resort se nachází na nádherné pláži Nusa Dua, která je proslulá svým jemným bílým pískem a křišťálově čistou vodou. Nabízí prostorné vily s privátními bazény, rozsáhlými terasami s lehátky a dechberoucím výhledem na oceán. Vily jsou zařízeny v elegantním stylu s důrazem na detail a pohodlí.

Luxusní bazén v Mulia Resort & Villas v Nusa Dua na Bali, s výhledem na pláž a oceán. Sochy kolem bazénu přidávají elegantní atmosféru k modernímu a stylovému designu resortu, který nabízí ideální místo pro relaxaci.
Mulia Resort & Villas v Nusa Dua na Bali

V resortu najdete také několik restaurací s mezinárodní kuchyní, bary s osvěžujícími koktejly, luxusní wellness centrum, kde si můžete dopřát relaxační masáže a procedury, a dětský klub s bohatým programem pro děti všech věkových kategorií.

The Ritz-Carlton, Bali

The Ritz-Carlton, Bali se nachází v klidné oblasti Nusa Dua, obklopené tropickou vegetací a s přímým přístupem na pláž. Nabízí luxusní vily s privátními bazény, tropickými zahradami s exotickými květinami a výhledem na nekonečný oceán. Vily jsou zařízeny v elegantním balijském stylu s prvky moderního designu.

Letecký pohled na resort The Ritz-Carlton na Bali, který se nachází přímo u pláže. Resort je obklopený tropickou zelení, nabízí velký bazén a luxusní relaxační prostory přímo na písečné pláži.
Letecký pohled na luxusní resort The Ritz-Carlton, Bali

Resort se pyšní také vynikajícími restauracemi, kde si můžete vychutnat gurmánské speciality, wellness centrem s širokou nabídkou masáží a procedur, a dětským klubem s bohatým programem, který zahrnuje kreativní dílny, sportovní aktivity a výlety za poznáním balijské kultury.

Four Seasons Resort Bali at Sayan

Tento úchvatný resort se nachází v srdci Bali, v malebném údolí řeky Ayung, obklopený rýžovými poli a tropickou džunglí. Nabízí vily s privátními bazény, terasami s úchvatným výhledem na rýžová pole a okolní přírodu. Vily jsou navrženy v tradičním balijském stylu s využitím přírodních materiálů a s důrazem na harmonii s okolním prostředím.

Koukni...  Kartell: Luxusní moderní designový nábytek pro náročné ✅
Luxusní vila v Four Seasons Resort Bali at Sayan s privátním bazénem a elegantním venkovním posezením. Vila kombinuje moderní komfort s tradičním balijským designem, zasazená do tropického prostředí plného zeleně.
Elegantní vila v resortu Four Seasons Bali at Sayan

V resortu najdete také wellness centrum s tradičními balijskými masážemi a procedurami, jógové studio s lekcemi pro začátečníky i pokročilé, a restaurace s vynikající kuchyní, která kombinuje balijské speciality s moderními gastronomickými trendy.

Rodinné resorty na Bali

Pro rodiny s dětmi, které hledají zábavu, aktivity a kontakt s dalšími rodinami, jsou ideální volbou rodinné resorty.

Tyto resorty nabízejí dětské kluby s bohatým programem, kde se o vaše děti postarají zkušení animátoři, aquaparky s tobogány a skluzavkami, hřiště, sportovní aktivity a další atrakce pro děti i dospělé. Mezi nejoblíbenější rodinné resorty na Bali patří například Club Med Bali, Hard Rock Hotel Bali a Padma Resort Legian.

cestovní pojištění za polovinu od AXA
Cestovní pojištění AXA se slevou 50%

Club Med Bali

Tento resort se nachází na krásné pláži Nusa Dua a nabízí all inclusive program, takže se nemusíte o nic starat a můžete si plně užívat dovolenou. Pro děti je zde připraven dětský klub s bohatým programem, který zahrnuje hry, soutěže, kreativní dílny a sportovní aktivity.

Dospělí si mohou vybrat z široké nabídky vodních sportů, jako je šnorchlování, potápění, windsurfing a kayaking, nebo se zúčastnit lekcí jógy, fitness a tance.

Hard Rock Hotel Bali

Hard Rock Hotel Bali se nachází v rušném centru Kuta a nabízí rock’n’rollovou atmosféru, která nadchne celou rodinu. Pro děti je zde připraven dětský klub s hernou, bazény s vodními skluzavkami a tobogány, a zábavné programy s živou hudbou a tanečními vystoupeními.

Dospělí si mohou užít živou hudbu v hotelovém baru, relaxovat u bazénu nebo se vydat na nákupy do okolních obchodů.

Padma Resort Legian

Tento resort se nachází na pláži Legian, která je proslulá svými vlnami ideálními pro surfování. Nabízí prostorné pokoje s balkony s výhledem na oceán, dětský klub s hernou a venkovním hřištěm, bazény s vodními skluzavkami a tobogány, a sportovní aktivity pro celou rodinu, jako je plážový volejbal, tenis a stolní tenis.

2. Wellness aktivity pro rodiny na Bali

Bali je proslulé svými wellness aktivitami, které vám pomohou uvolnit se, načerpat novou energii a prohloubit vzájemné pouto s rodinou. Mnoho resortů nabízí wellness centra s širokou škálou masáží, procedur a jógových lekcí, kde si odpočinete od každodenního shonu a necháte se hýčkat.

Wellness na Bali není jen o relaxaci, ale i o poznání sebe sama a propojení s přírodou. Můžete se zúčastnit kurzů meditace, ajurvédy nebo tradiční balijské medicíny, které vám pomohou najít vnitřní harmonii a rovnováhu.

Masáže a procedury při dovolené na Bali

Bali nabízí nekonečnou škálu masáží a procedur, které jsou inspirovány tradiční balijskou medicínou a využívají přírodní ingredience, jako jsou aromatické oleje, bylinky a koření.

Mezi nejoblíbenější patří balijská masáž, která kombinuje akupresuru, reflexologii a aromaterapii, masáž horkými kameny, která uvolňuje svalové napětí a zlepšuje krevní oběh, a aromaterapie, která harmonizuje tělo i mysl pomocí vůní esenciálních olejů. Mnoho resortů nabízí také speciální wellness programy pro rodiny, kde si rodiče i děti mohou společně užít relaxační masáže a procedury.

Jóga

Bali je ideálním místem pro praktikování jógy, ať už jste začátečník nebo pokročilý jogín. Mnoho resortů nabízí jógové lekce pro všechny úrovně, vedené zkušenými instruktory. Jóga vám pomůže uvolnit se, posílit své tělo, zklidnit mysl a prohloubit vnímavost k sobě samému.

Koukni...  Kam na dovolenou v Turecku? TOP 5 míst, pláže a tipy

Některé resorty nabízejí i speciální jógové lekce pro rodiny, kde se děti zábavnou formou učí základní jógové pozice a dechová cvičení. Jógu můžete praktikovat v krásném prostředí tropické zahrady, na pláži s výhledem na oceán nebo v klimatizovaném jógovém studiu.

Meditace na Bali

Meditace je další skvělý způsob, jak relaxovat, zklidnit mysl a načerpat novou energii. Na Bali najdete mnoho center, která nabízejí meditační kurzy a workshopy pro začátečníky i pokročilé. Meditace vám pomůže zbavit se stresu, zlepšit koncentraci a nalézt vnitřní klid.

Některé resorty nabízejí i meditační programy pro rodiny, kde se rodiče i děti učí základům meditace a relaxačních technik. Meditovat můžete v tichém prostředí chrámu, v tropické zahradě nebo na pláži při poslechu šumění vln.

3. Nádherné pláže na Bali

Bali se pyšní nádhernými plážemi s jemným bílým pískem, tyrkysovou vodou a palmami, které se sklánějí k moři. Každá pláž má své jedinečné kouzlo a nabízí různé aktivity pro rodiny s dětmi. Můžete si vybrat z rušných pláží s bary, restauracemi a vodními sporty, nebo z klidných pláží s panenskou přírodou, kde si užijete relaxaci a soukromí.

Pláže na Nusa Dua

Nusa Dua je klidná oblast na jihu Bali, která je proslulá svými luxusními resorty, krásnými plážemi s jemným bílým pískem a křišťálově čistou vodou. Pláže v Nusa Dua jsou ideální pro rodiny s malými dětmi, protože moře je zde klidné a mělké.

Můžete si zde užít plavání, šnorchlování, stavění hradů z písku nebo procházky po pláži při západu slunce. V Nusa Dua najdete také golfová hřiště, nákupní centra a restaurace s mezinárodní kuchyní.

Kuta

Kuta je rušné centrum Bali s dlouhou písečnou pláží, která je ideální pro surfování a opalování. V Kuta najdete také bary, restaurace, obchody a noční kluby, takže si zde užijete i zábavu a noční život.

Pláž v Kuta je plná života a energie, takže je ideální pro rodiny s teenagery, kteří se rádi baví a poznávají nové lidi.

Seminyak

Seminyak je stylová oblast na jihu Bali, která je proslulá svými luxusními butiky, restauracemi a bary. Pláže v Seminyaku jsou ideální pro surfování, opalování a relaxaci.

Můžete si zde pronajmout lehátka a slunečníky, dát si masáž na pláži nebo si vychutnat koktejl v plážovém baru. Seminyak je ideální pro rodiny, které hledají kombinaci relaxace, zábavy a stylové atmosféry.

Jimbaran

Jimbaran je rybářská vesnice na jihu Bali, která je proslulá svými romantickými restauracemi s mořskými plody. Pláž v Jimbaran je klidná a ideální pro relaxaci a plavání. Můžete si zde pronajmout lehátka a slunečníky, dát si masáž na pláži nebo si vychutnat čerstvé mořské plody v restauraci s výhledem na oceán.

Jimbaran je ideální pro rodiny, které hledají klidnou atmosféru a autentický balijský zážitek.

4. Romantické restaurace na Bali

Bali nabízí širokou škálu restaurací s vynikající kuchyní a romantickou atmosférou, kde si můžete užít nezapomenutelné kulinářské zážitky s vaší rodinou. Mnoho restaurací se nachází na pláži a nabízí úchvatný výhled na oceán, takže si můžete vychutnat večeři při západu slunce a poslechu šumění vln.

Kuchyně na Bali je plná chutí a vůní, kombinuje čerstvé ingredience, jako jsou mořské plody, tropické ovoce, bylinky a koření. Kromě tradiční kuchyně najdete na Bali i restaurace s mezinárodní kuchyní, takže si vybere opravdu každý.

Restaurace s mořskými plody

Na Bali najdete mnoho restaurací s čerstvými mořskými plody, které si můžete vychutnat v romantické atmosféře s výhledem na oceán. Mezi nejoblíbenější patří Menega Cafe v Jimbaran, která se nachází přímo na pláži a nabízí široký výběr grilovaných ryb a mořských plodů.

Další skvělou volbou je Warung Sopa v Seminyaku, která nabízí moderní pojetí balijské kuchyně s důrazem na čerstvé a lokální ingredience. Vychutnejte si romantickou večeři s grilovanými krevetami, chobotnicí nebo humrem při západu slunce.

Koukni...  Jak být silnější uvnitř: Průvodce posilováním psychické odolnosti

Restaurace s indonéskou kuchyní

Pokud chcete ochutnat tradiční indonéskou kuchyni, navštivte Locavore v Ubudu, která nabízí degustační menu s moderním pojetím indonéských specialit. Locavore se zaměřuje na lokální a sezónní ingredience, takže si zde pochutnáte na autentické chuti Bali.

Další skvělou volbou je Warung Makan Bu Kris v Sanuru, která nabízí tradiční balijská jídla za dostupné ceny. Ochutnejte Nasi Goreng, Mie Goreng, Satay nebo Gado-Gado a poznejte pravou chuť Indonésie.

Restaurace s mezinárodní kuchyní

Na Bali najdete také mnoho restaurací s mezinárodní kuchyní, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Mezi nejoblíbenější patří Mozaic Restaurant Gastronomique v Ubudu, která nabízí francouzskou kuchyni s asijskými vlivy v luxusním prostředí s výhledem na rýžová pole. Další skvělou volbou je Ku De Ta v Seminyaku, která nabízí moderní asijskou kuchyni s panoramatickým výhledem na oceán. Vychutnejte si romantickou večeři s italskou pizzou, japonským sushi nebo thajským curry.

5. Další aktivity pro rodiny na Bali

Kromě relaxace na pláži, wellness aktivit a gurmánských zážitků nabízí Bali i mnoho dalších aktivit pro rodiny s dětmi.

Můžete se vydat na výlet do opičího pralesa v Ubudu, navštívit vodní park Waterbom Bali, prozkoumat rýžové terasy Tegalalang, zúčastnit se kurzu vaření balijské kuchyně nebo se projet na slonech.

Bali nabízí nekonečné možnosti pro dobrodružství a zábavu, takže si zde užijete nezapomenutelnou rodinnou dovolenou.

Opičí prales v Ubudu

Opičí prales v Ubudu je domovem stovek makaků, kteří se volně pohybují po lese a jsou zvyklí na přítomnost lidí. Můžete se zde procházet po stezkách, pozorovat opice v jejich přirozeném prostředí a krmit je banány. Opičí prales je skvělým místem pro rodinný výlet, kde se děti i dospělí dozví něco nového o zvířatech a přírodě.

Vodní park Waterbom Bali

Vodní park Waterbom Bali v Kuta je ideálním místem pro rodinnou zábavu. Nabízí širokou škálu tobogánů, skluzavek a bazénů pro všechny věkové kategorie. Můžete si zde užít adrenalinové zážitky na tobogánech, relaxovat v bazénu s umělými vlnami nebo se zúčastnit vodních her a soutěží.

Vodní park Waterbom Bali je skvělým místem pro strávení aktivního dne s rodinou.

Rýžové terasy Tegalalang

Rýžové terasy Tegalalang v Ubudu jsou jedním z nejkrásnějších míst na Bali. Můžete se zde procházet po stezkách mezi rýžovými poli, obdivovat úchvatné scenérie a fotit si panoramatické výhledy. Rýžové terasy Tegalalang jsou skvělým místem pro relaxaci a poznávání balijské kultury.

Kurz vaření místní kuchyně

Pokud se chcete naučit vařit tradiční balijská jídla, zúčastněte se kurzu vaření. Mnoho restaurací a hotelů na Bali nabízí kurzy vaření, kde se naučíte připravovat Nasi Goreng, Mie Goreng, Satay a další speciality. Kurz vaření je skvělým způsobem, jak poznat balijskou kulturu a gastronomii.

Jízda na slonech

Jízda na slonech je nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu. Můžete se projet na slonech džunglí, rýžovými poli nebo po pláži. Jízda na slonech je skvělým způsobem, jak prozkoumat krásy Bali a zažít dobrodružství.

Závěr

Bali je ideální destinací pro rodinnou dovolenou, která nabízí kombinaci relaxace, dobrodružství a kulturních zážitků.

Luxusní ubytování, wellness aktivity, krásné pláže a romantické restaurace vám zaručí nezapomenutelný zážitek.

Bali je ostrov, který si zamilujete a budete se sem rádi vracet.

cestovní pojištění za polovinu od AXA
Cestovní pojištění AXA se slevou 50%

Dovolená na Bali – Hodnocení a zkušenosti

4,0
4,0 z 5 hvězdiček (na základě 1 hodnocení)
Vynikající0%
Velmi dobré100%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Bali již není co bývalo

07/10/2024

Bohužel je místy dost znečištěné

Avatar for Míša
Míša

Přispějte svým komentářem