Když si představíte nejsvalnatější ženu na světě, možná vám naskočí obrázek někoho s bicepsem tak velkým, že by mohl vlastnit vlastní poštovní směrovací číslo. No, seznamte se s Nataliyí Kuznetsovou – ženou, která splňuje všechna tato očekávání a ještě mnohem víc. Nataliya Kuznetsova není jen obyčejná kulturistka. Je to žena, která svým způsobem redefinovala, co znamená být “fit”.

Jak začala cesta nejsvalnatější ženy světa?

Není to tak, že by se Nataliya narodila s činkou v jedné ruce a proteinovým koktejlem ve druhé. Ve skutečnosti byla v dětství spíš plachá a nenápadná. Asi jako my všichni – až na ten rozdíl, že já se asi nikdy nerozhodnu, že budu mít biceps větší než většina běžných mužů. Nataliya si však ve 14 letech řekla: “Dost bylo plachosti, teď je čas na svaly!” A tak se poprvé objevila v posilovně.

Musím přiznat, že většina z nás má při první návštěvě posilovny jiné zážitky. Něco jako: “Kde jsou ta lehká závaží? A jak se na tom běhacím páse proboha nezabít?” Ale Nataliya měla jiné plány. Už za tři měsíce ji její trenér přesvědčil, aby se zúčastnila své první kulturistické soutěže.

A tady se začala její cesta k tomu stát se nejsvalnatější ženou na světě. Ve svých patnácti letech už byla šampionkou Zabajkalského kraje. Jak rychle to šlo, co?

Kulturistka, influencerka, superžena

Pokud si myslíte, že kulturistika je všechno, co Nataliya zvládá, mýlíte se. Kromě toho, že tráví hodiny v posilovně (a ano, dřepuje s váhou, která by mě osobně pravděpodobně zabila), je také úspěšnou influencerou. Sdílí své tréninky, životní styl a fotky svých úctyhodných svalů na sociálních sítích.

Koukni...  D+D REAL Czech Masters 2024 slaví 10. výročí

A že to fanoušci milují! No, kdo by nechtěl vidět někoho, kdo si dokáže během oběda vybudovat bicepsy, které vypadají jako dvě bowlingové koule?

Ale co je ještě zajímavější, je její odvážná stránka. Když si Nataliya řekla, že svaly nestačí, začala se objevovat i na platformě OnlyFans, kde fanoušci můžou zahlédnout ještě víc. Ano, Nataliya umí vzbudit rozruch nejen v posilovně, ale i na internetu.

Není to jen o svalech, ale i o odhodlání

Co mě na Nataliyině příběhu fascinuje nejvíc, je její odhodlání. Jasně, můžeme obdivovat její úžasné svaly (a já bych rozhodně nevěděla, jak se s ní přetahovat o dálkový ovladač), ale co za těmito svaly skutečně stojí, je tvrdá práce. A to nemyslím jen nějaké lehké cvičení na běhacím pásu, ale opravdový pot a slzy.

Nataliya je důkazem toho, že pokud chcete dosáhnout něčeho mimořádného, musíte být připraveni obětovat spoustu času a energie. Takže zatímco já se snažím najít výmluvu, proč dneska nevynechat cvičení, Nataliya jde do posilovny a dělá dřepy s váhami, které by většinu z nás přiměly přehodnotit, jestli je kulturistika opravdu pro nás.

Setkání s kulturistickou hvězdou Jackie Koorn

A teď si představte, že jste nejsvalnatější žena na světě a setkáte se s někým, kdo je stejně svalnatý jako vy. To přesně zažila Nataliya, když se seznámila s Nizozemkou Jackie Koorn, jejíž bicepsy mají obvod 64 centimetrů. Ano, 64 centimetrů. To je víc než obvod mého pasu po Vánocích!

Obě ženy si samozřejmě pořídily společné fotky, které ukazují, jaké jsou skutečné kulturistické ikony. A i když to možná vypadá, že mezi nimi může být rivalita, jejich setkání bylo spíše o sdílení vzájemného respektu a obdivu. No a my ostatní můžeme jen obdivovat jejich obrovské svaly.

Odhodlání a disciplína Nataliye Kuznetsové

Jedna věc, kterou musím na Nataliyi uznat, je její neuvěřitelná disciplína. Já osobně mám problémy dodržet dietu nebo cvičební plán déle než týden. Ale Nataliya? Ta má disciplínu na úrovni švýcarských hodinek. Její životní styl je celý o tréninku, správné výživě a odpočinku – protože ano, odpočinek je taky důležitý. A zatímco my ostatní se těšíme na víkend, kdy si můžeme dát cheat day, Nataliya jede pořád naplno.

Koukni...  Jak vybrat chodící pás pod stůl? Chůze při práci i doma

Je fascinující, jak si dokázala vybudovat svou kariéru a udržet se na vrcholu kulturistického světa. A není to jen o tělesné síle, ale i o mentální odolnosti. Překonávat překážky, nechat se kritizovat a přesto dál jít za svým cílem – to je něco, co většina z nás jen obdivuje z povzdálí.

Co nás může Nataliya Kuznetsová naučit?

Pokud existuje něco, co si můžeme z jejího příběhu vzít, je to fakt, že limity jsou jen v naší hlavě. Ne, neříkám, že teď musíme všichni začít dřepovat s činkami, které váží víc než náš partner, ale Nataliya je skvělým příkladem toho, co lze dosáhnout, když se do něčeho pustíte naplno.

Ať už je vaším cílem dosáhnout určité úrovně fitness, nebo se prostě stát lepší verzí sebe sama, Nataliya nám ukazuje, že nic není nemožné. Jasně, její cesta je trochu extrémní – ale právě proto je tak inspirativní.

Na závěr

Takže až příště budete hledat motivaci k tomu, abyste šli cvičit, vzpomeňte si na Nataliyu Kuznetsovou. Na ženu, která se rozhodla, že nebude jen další tváří v davu, ale něčím víc – a to se jí rozhodně podařilo.

Nejenže je nejsvalnatější ženou na světě, ale také živým důkazem toho, že když se něco chce, nic není nemožné.

Mně osobně její příběh motivuje k tomu, abych se nevzdávala svých cílů (i když moje cvičební plány jsou o něco méně ambiciózní).

A přestože nikdy nebudu mít biceps jako ona, díky jejímu příběhu věřím, že můžeme všichni posunout své hranice o něco dál – a možná si k tomu dát i ten cheat day.

Usměvavá žena prezentující mobilní aplikaci Home Credit v moderní kanceláři.
Půjčka Home Credit

Vaše komentáře


Přispějte svým komentářem