Škoda Kodiaq je jedním z nejoblíbenějších rodinných SUV na českém trhu. Spojuje prostornost, komfort a špičkovou technologii, díky čemuž je ideální pro rodiny i náročné řidiče. Avšak, kromě samotného vozu je důležité také správně zvolit pojištění. Nyní se podíváme na to, jak si vybrat nejlepší povinné ručení Škoda Kodiaq, jaké havarijní pojištění byste měli zvážit a jaké motorizace tento model nabízí.

Co je povinné ručení a proč ho potřebujete?

Povinné ručení (pojištění odpovědnosti z provozu vozidla) je v České republice ze zákona povinné pro každé registrované vozidlo. Chrání vás před finančními následky, pokud způsobíte nehodu a poškodíte majetek či zdraví někoho jiného. V případě, že povinné ručení nemáte, riskujete vysoké pokuty a náklady na úhradu škod z vlastní kapsy.

Povinné ručení Škoda Kodiaq – jaká je průměrná cena?

Průměrná cena povinného ručení Škoda Kodiaq se pohybuje kolem 6 294 Kč ročně. Tato cena se může měnit v závislosti na několika faktorech, jako je věk řidiče, místo registrace vozidla, počet nehod nebo výkon motoru. Pokud je vaše vozidlo vybaveno moderními bezpečnostními prvky, jako jsou například parkovací asistenti nebo brzdové systémy, můžete získat slevu na pojistném.

Výhody havarijního pojištění pro Škoda Kodiaq

I když je povinné ručení nutné ze zákona, doporučuji vám zvážit i havarijní pojištění, které ochrání váš vůz v případě nehody, krádeže, vandalismu nebo živelních pohrom. Cena havarijního pojištění pro Škoda Kodiaq se pohybuje kolem 15 486 Kč ročně. I když se může zdát, že jde o vyšší investici, výhody tohoto pojištění v případě škody na vašem voze jsou nenahraditelné.

Koukni...  Co je to VIN? Unikátní DNA vašeho auta

Kombinace povinného ručení a havarijního pojištění

Nejlepším způsobem, jak zajistit komplexní ochranu, je spojení povinného ručení s havarijním pojištěním. Taková kombinace vám zajistí krytí nejen pro škody, které způsobíte ostatním, ale také ochranu vašeho vozu. Můžete přidat i různé připojištění, jako je pojištění skel, zavazadel nebo úrazu řidiče.

Motorizace Škoda Kodiaq: Výkon, spotřeba a možnosti

Škoda Kodiaq nabízí širokou škálu motorizací, ať už preferujete benzinové motory s dynamickým výkonem, nebo dieselové motory, které jsou známé svou úsporností na delší vzdálenosti. Podívejme se nejprve na benzinové varianty.

Škoda Kodiaq 1.4 TSI 110 kW (2017-2018)

  • Objem motoru: 1395 ccm, 4 válce
  • Výkon: 110 kW (148 koní) při 6000 ot./min
  • Točivý moment: 250 Nm při 5000–6000 ot./min
  • Převodovka: 6stupňová DSG
  • Maximální rychlost: 198 km/h
  • Zrychlení 0–100 km/h: 9.6 s
  • Kombinovaná spotřeba: 6.3 l/100 km

Škoda Kodiaq 1.5 TSI 110 kW

Tento moderní motor nabízí skvělý výkon i spotřebu. S 110 kW a 250 Nm točivého momentu nabízí dostatečnou sílu pro většinu řidičů, přičemž jeho kombinovaná spotřeba je pouze 5.8 l/100 km. Pro ty, kdo hledají efektivní a dynamický motor, je to ideální volba.

Škoda Kodiaq 2.0 TSI 140 kW 4×4

Tento motor je vhodný pro ty, kteří požadují vyšší výkon. Nabízí výkon 140 kW (190 koní) a zrychlení z 0 na 100 km/h za 7.5 sekundy, což dělá z tohoto SUV skutečně svižné vozidlo. Kombinovaná spotřeba je přitom velmi solidní, kolem 6.8 l/100 km.

Dieselové motory pro Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq 2.0 TDI 110 kW

Tento dieselový motor s výkonem 110 kW a točivým momentem 340 Nm je jedním z nejpopulárnějších mezi řidiči, kteří potřebují úsporný a spolehlivý motor pro dlouhé cesty. Jeho kombinovaná spotřeba je pouze 4.9 l/100 km, což ho činí skvělou volbou pro ekonomické cestování.

Koukni...  Povinné ručení elektroaut: Levnější než u spalovacích aut?

Škoda Kodiaq 2.0 Bi-TDI 176 kW 4×4 (2018-2020)

Tento motor představuje absolutní špičku mezi dieselovými variantami pro Kodiaq. S výkonem 176 kW (237 koní) a točivým momentem 500 Nm se jedná o jedno z nejsilnějších SUV na trhu. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne za 6.9 sekundy, přičemž kombinovaná spotřeba je stále solidních 6.2 l/100 km.

Kodiaq Scout, Sportline a RS: Speciální edice

Pro ty, kdo chtějí něco navíc, nabízí Škoda i speciální edice Kodiaq Scout, Kodiaq Sportline a vrcholovou verzi Kodiaq RS.

Jak vybrat nejlepší povinné ručení Škoda Kodiaq?

Srovnávače pojištění – jak najít nejlepší nabídku

Pokud si chcete být jistí, že máte to nejlepší povinné ručení Škoda Kodiaq, doporučuji využít online srovnávače pojištění. Tyto nástroje vám umožní porovnat nabídky různých pojišťoven a vybrat tu nejvýhodnější.

Stačí zadat základní informace o vašem vozidle a ihned získáte nabídky, které si můžete přehledně porovnat.

Co ovlivňuje cenu povinného ručení?

Cena povinného ručení se odvíjí od několika faktorů:

  • Objem motoru
  • Stáří vozu
  • Vaše jízdní historie
  • Lokalita, kde vůz provozujete

Doporučuji se zaměřit nejen na cenu, ale také na rozsah krytí a případné připojištění, jako je pojištění skel nebo úrazu.

Závěr: Vyberte si správné pojištění

Povinné ručení Škoda Kodiaq je nezbytné pro každého majitele tohoto skvělého SUV. Nezapomeňte zvážit i havarijní pojištění a různé doplňkové možnosti, které vám mohou ušetřit spoustu starostí.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli motorizaci, Kodiaq vám poskytne dostatečný výkon, komfort a bezpečnost na každé cestě.

Driveto.cz

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem