Sydney je fascinující město plné slunce, pláží a kulturních památek, které vás naprosto ohromí. Pokud plánujete návštěvu, chystám se vám dát několik tipů na to, co určitě nevynechat. Budete mít jasný plán na to, jak co nejlépe prozkoumat krásy Sydney. Připravte se na úžasnou směs historie, moderní architektury, přírody i relaxu na pláži.

Obsah článku

1. Sydney Opera House – Ikona města

Není pochyb o tom, že Opera v Sydney je jednou z nejznámějších budov na světě. Stavba, která svým vzhledem připomíná plachty lodí, dominuje Bennelong Point a je neodmyslitelnou součástí panoramatu města. Opera byla navržena dánským architektem Jørnem Utzonem a otevřena v roce 1973.

  • Zajímavost: Stavba opery trvala téměř 15 let a její původní rozpočet byl výrazně překročen – namísto plánovaných 7 milionů australských dolarů se celkové náklady vyšplhaly na více než 102 milionů AUD.
  • Prohlídka: Nabízí se různé prohlídky, včetně těch, které vás vezmou do zákulisí, kam se běžní návštěvníci nedostanou. Doporučuji si přivstat a zamluvit si prohlídku ráno, kdy je méně rušno.
Sydney Opera House při západu slunce – ikonická budova opery v Sydney zářící v nočním osvětlení, odráží se ve vodách přístavu. V pozadí jsou osvětlené mrakodrapy města, vytvářející působivou scenérii
Opera v Sydney

2. Sydney Harbour Bridge – Pěšky, na kole, nebo lezením

Sydney Harbour Bridge, přezdívaný místními “Coathanger” (věšák na šaty), spojuje severní a jižní část Sydney přes Sydney Harbour. Most byl otevřen v roce 1932 a je možné ho překročit pěšky, na kole, nebo si dokonce zaplatit adrenalinový zážitek a vylézt na jeho vrchol.

  • Tip: Pokud nechcete platit za lezení, přejděte most pěšky – výhledy na přístav a Operu jsou prostě famózní, a navíc zadarmo!
  • Zajímavost: Most je nejširším ocelovým obloukovým mostem na světě a váží přes 52 800 tun.

3. Darling Harbour – Moderní zábavní centrum

Darling Harbour je populární destinací jak pro místní, tak pro turisty. Jde o moderní zábavní a rekreační oblast plnou restaurací, obchodů, muzeí a atrakcí.

  • Sea Life Sydney Aquarium: Pokud vás fascinují mořské tvory, navštivte jedno z největších akvárií na světě. Uvidíte zde vše od korálových útesů po žraloky a tučňáky.
  • Madame Tussauds: Ano, i v Sydney mají muzeum voskových figurín. Můžete si pořídit selfie se slavnými osobnostmi, od herců až po sportovce.
  • Zajímavost: Darling Harbour je také domovem jednoho z největších ohňostrojových festivalů v Austrálii. V létě tu často pořádají show o víkendech.

4. Taronga Zoo – Blízko přírody a zvířat

Pokud máte rádi přírodu a zvířata, Taronga Zoo vás nadchne. Zoo se nachází na kopci s úžasným výhledem na přístav a město. Je domovem více než 4 000 zvířat, včetně ohrožených druhů.

  • Jak se tam dostat: Jedním z nejlepších způsobů, jak se dostat do zoo, je lodí z přístavu. Cesta trvá asi 12 minut a už jen samotná plavba nabízí nádherné výhledy.
  • Zajímavost: Taronga Zoo byla otevřena už v roce 1916 a od té doby se neustále modernizuje. Můžete zde vidět nejen australská zvířata jako klokany a koaly, ale i zvířata z celého světa.

5. Bondi Beach – Ikonická pláž Sydney

Co by to bylo za návštěvu Sydney, kdybyste nenavštívili slavnou Bondi Beach? Tato pláž je známá po celém světě díky své krásné písčité pláži, vlnám pro surfaře a neuvěřitelné atmosféře.

  • Pro koho je pláž ideální: Bondi je vhodná jak pro surfaře, tak pro ty, kteří chtějí jen relaxovat na pláži. Je tu i spousta kaváren a restaurací, kde si můžete dát občerstvení po dni stráveném na slunci.
  • Zajímavost: Bondi Beach je místem konání mnoha událostí, včetně každoročního Festivalu soch, který přitahuje tisíce lidí. Na pláži se navíc pravidelně konají plážové filmy.

6. Královské botanické zahrady – Oáza klidu uprostřed města

Pokud si chcete odpočinout od shonu města, navštivte Královské botanické zahrady. Tyto zahrady se nachází hned vedle Sydney Opera House a nabízejí klidné útočiště plné zeleně a krásných výhledů na přístav.

  • Tip: Vydáte-li se do zahrad brzy ráno, můžete spatřit místní běžce, kteří tu trénují, a přitom si užijete klidné procházky mezi exotickými rostlinami.
  • Zajímavost: Botanické zahrady byly otevřeny v roce 1816 a rozkládají se na ploše přes 30 hektarů. Jsou domovem mnoha vzácných rostlin a stromů, včetně rostlin, které v Austrálii jinak nenajdete.

7. Manly Beach – Krásná pláž dostupná trajektem

Jestliže hledáte méně turistickou pláž, doporučuji vyrazit na Manly Beach. Na Manly se dostanete trajektem ze Sydney, což je samo o sobě úžasný zážitek – projedete kolem Opery a Harbour Bridge.

  • Co dělat na Manly: Kromě koupání a opalování je Manly skvělým místem pro surfování, potápění a jízdu na kole po pobřežní promenádě.
  • Zajímavost: Manly Beach je domovem jednoho z nejstarších surfařských klubů na světě, který byl založen v roce 1903.

8. Sydney Tower Eye – Nejvyšší vyhlídka ve městě

Pokud milujete panoramatické výhledy, vydejte se na Sydney Tower Eye. Tato 309 metrů vysoká věž nabízí 360° pohled na město a jeho okolí.

  • Skywalk: Pro ty, kteří hledají trochu adrenalinu, je tu možnost projít se po venkovní plošině na vrcholu věže, což vám poskytne neuvěřitelný pocit, že máte celé Sydney u nohou.
  • Zajímavost: Sydney Tower Eye je druhou nejvyšší stavbou na jižní polokouli, hned po televizní věži Sky Tower v Aucklandu.
Sydney Tower Eye – zlatavá věž Sydney Tower Eye, která vyčnívá nad okolními moderními budovami, je výraznou dominantou města Sydney. Věž nabízí panoramatický výhled na celé město.
Sydney Tower Eye

9. Circular Quay – Srdce přístavu Sydney

Circular Quay je hlavní přístavní oblast Sydney a jeden z nejdůležitějších dopravních uzlů ve městě. Zde se schází trajekty, vlaky a autobusy, a odtud také začíná mnoho procházek podél pobřeží.

  • Tip: Projděte se od Circular Quay směrem k The Rocks, historické čtvrti, kde najdete starobylé ulice, trhy a skvělé restaurace.
  • Zajímavost: Circular Quay byl historicky prvním přístavem Sydney, kde v roce 1788 přistály první britské lodě, čímž začala moderní historie Austrálie.

10. The Rocks – Historická čtvrť Sydney

Pokud chcete poznat historii města, musíte navštívit The Rocks. Tato čtvrť, která vznikla v 18. století, je plná úzkých uliček, starých kamenných domů a útulných hospůdek.

  • Trhy v The Rocks: Každý víkend se tu konají trhy, kde najdete ručně vyráběné suvenýry, umělecká díla a lokální speciality.
  • Zajímavost: The Rocks byl původně domovem trestanců, kteří sem byli přivezeni z Británie. Dnes je z této čtvrti vyhledávaná turistická atrakce plná muzeí a galerií.

11. Blue Mountains – Útěk do přírody jen kousek za městem

Pokud máte čas na jednodenní výlet mimo Sydney, doporučuji navštívit Blue Mountains. Tato dechberoucí pohoří, vzdálená jen asi hodinu jízdy od centra města, nabízejí nádhernou přírodu, včetně kaňonů, vodopádů a hustých eukalyptových lesů.

  • Tři sestry (Three Sisters): Tento slavný skalní útvar je jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí Blue Mountains. Nabízí úžasné výhledy a je opředen legendami původních obyvatel.
  • Procházky a túry: Oblast Blue Mountains je protkána řadou turistických stezek, které vás zavedou k vodopádům nebo na vyhlídky s panoramatickými výhledy.
  • Zajímavost: Název “Blue Mountains” pochází od jemné modré mlhy, která je viditelná nad horami. Tato mlha vzniká z olejů uvolňovaných z eukalyptů.

12. Hyde Park – Zelená oáza v centru města

Hyde Park je nejstarším veřejným parkem v Austrálii a nachází se přímo v srdci Sydney. Je to ideální místo, kde můžete na chvíli utéct od rušných ulic města a užít si klidný den v přírodě.

  • Archibald Fountain: Tento nádherný fontánový komplex, který se nachází v severní části parku, je jednou z hlavních atrakcí. Je obklopen sochami řeckých bohů a bohyní.
  • Anzac Memorial: Tento válečný památník je věnován australským a novozélandským vojákům, kteří padli během světových válek.
  • Zajímavost: Hyde Park je domovem více než 580 stromů, včetně obrovských fíkovníků, které tvoří ikonickou alej podél parku.
Koukni...  Bora Bora: Klenot Francouzské Polynésie
Hyde Park v Sydney – pohled na krásně upravený Hyde Park v Sydney, s památníkem Anzac Memorial v pozadí, obklopený vysokými moderními budovami. Před památníkem je klidná vodní plocha a záhony plné květin, které vytvářejí pestrou atmosféru parku.
Hyde Park

13. Royal National Park – Nejstarší národní park na světě

Jen kousek jižně od Sydney se nachází Royal National Park, druhý nejstarší národní park na světě (po Yellowstone v USA) a ideální místo pro milovníky přírody. Park nabízí pestrou škálu aktivit, od pěších túr až po koupání v přírodních bazénech.

  • Co dělat: Projděte se po slavné stezce Coast Track, která vás provede podél útesů a nabízí úchvatné výhledy na oceán. Také si můžete užít piknik nebo si zaplavat v Figure Eight Pools, přírodních skalních bazénech.
  • Zajímavost: Park byl založen v roce 1879 a rozkládá se na ploše 15 000 hektarů. Je zde také bohatá fauna, včetně klokánků a vzácných ptáků, které jinde neuvidíte.

14. Chinatown – Kousek Asie v srdci Sydney

Máte chuť na něco exotického? Vydejte se do Chinatown, která se nachází v centru města, konkrétně v oblasti Haymarket. Chinatown v Sydney je jedním z největších v Austrálii a je plná restaurací, obchodů a trhů, které nabízejí autentické asijské pokrmy.

  • Dixon Street: Hlavní ulice, která je lemována červenými lucernami a tradičními branami. Zde najdete nejlepší čínské restaurace ve městě.
  • Trhy: Každý pátek večer se v Chinatown konají noční trhy, kde můžete ochutnat asijské speciality a koupit suvenýry nebo řemeslné výrobky.
  • Zajímavost: Chinatown je také domovem slavného Lunar New Year Festivalu, který každoročně přitahuje tisíce lidí z celého Sydney.

15. Barangaroo Reserve – Moderní zelená plocha u přístavu

Barangaroo Reserve je nový přírůstek do seznamu atrakcí v Sydney, moderní zelená plocha vybudovaná na bývalém industriálním území přístavu. Tento park, otevřený v roce 2015, je pojmenován po významné aboriginské ženě a je ideálním místem pro procházky, pikniky nebo relaxaci u vody.

  • Co vidět: Kromě krásných výhledů na přístav je tu několik uměleckých instalací a interpretací příběhů původních obyvatel. Najdete zde také množství cyklostezek a pěších stezek, které vás provedou celým parkem.
  • Zajímavost: Barangaroo Reserve je součástí širšího revitalizačního projektu, který přeměňuje dříve opuštěné přístavní oblasti na živou část města plnou obchodů, restaurací a kulturních prostorů.

16. Paddy’s Markets – Největší trhy v Sydney

Pokud hledáte autentické suvenýry, čerstvé ovoce nebo levné oblečení, navštivte Paddy’s Markets v oblasti Haymarket. Jde o největší kryté trhy v Sydney, kde najdete vše od čerstvého ovoce a zeleniny po umělecké výrobky a elektroniku.

  • Co koupit: Trhy jsou známé svými skvělými cenami na širokou škálu produktů. Chcete-li si přivézt z Austrálie nějaký suvenýr, zde najdete bohatou nabídku klobouků, triček, klokaních přívěsků a dalších předmětů.
  • Zajímavost: Trhy mají historii sahající až do 19. století, kdy zde byly první prodejní stánky. Dnes je Paddy’s Markets oblíbené místo nejen pro turisty, ale i pro místní, kteří sem chodí nakupovat čerstvé potraviny.

17. Sydney Fish Market – Pro milovníky mořských plodů

Sydney Fish Market je největší rybí trh na jižní polokouli a druhý největší na světě (po tokijském trhu Tsukiji). Pokud máte rádi čerstvé mořské plody, tohle je místo, které nesmíte vynechat.

  • Co si dát: Na trhu můžete ochutnat vše od čerstvých ústřic po humry a sushi. Doporučuji si vzít jídlo s sebou a vychutnat si ho venku na břehu přístavu.
  • Zajímavost: Sydney Fish Market má denní aukce ryb, kterých se účastní nejen místní restaurace, ale i velkoobchodníci z celého světa. Na trhu se každoročně prodají tisíce tun čerstvých ryb a mořských plodů.
Koukni...  Dovolená a cestování s pejskem: Rady a tipy
Sydney Fish Market – vnitřní pohled na trh s mořskými plody, kde jsou na ledu vystaveny různé druhy čerstvých ryb a mořských plodů. Zákazníci vybírají z široké nabídky, zatímco zaměstnanci pracují za pultem. Na trhu je vidět jasné značení cen a nabízených produktů.
Sydney Fish Market

18. Luna Park – Retro zábavní park

Pro rodiny s dětmi nebo milovníky zábavních atrakcí je tu Luna Park – retro stylový zábavní park, který se nachází přímo pod Sydney Harbour Bridge. Park je plný atrakcí, her a jídelních stánků, a nabízí skvělý výhled na přístav.

  • Tip: Park má vstup zdarma, platí se pouze za atrakce, což je skvělá možnost, jak si užít atmosféru parku, aniž byste museli nutně utrácet za lístky.
  • Zajímavost: Luna Park byl otevřen v roce 1935 a je považován za jedno z posledních dochovaných “staromódních” zábavních parků na světě.

19. Barangaroo Reserve – Moderní zelená plocha u přístavu

Barangaroo Reserve je nový přírůstek do seznamu atrakcí v Sydney, moderní zelená plocha vybudovaná na bývalém industriálním území přístavu.

Tento park, otevřený v roce 2015, je pojmenován po významné aboriginské ženě a je ideálním místem pro procházky, pikniky nebo relaxaci u vody.


20. Art Gallery of New South Wales – Kultura a umění zdarma

Pokud máte rádi umění a kulturu, určitě byste měli navštívit Art Gallery of New South Wales. Tato galerie je jednou z nejvýznamnějších uměleckých institucí v Austrálii a nabízí rozsáhlé sbírky australského, asijského a evropského umění.

  • Co vidět: Galerie pravidelně pořádá výstavy současného umění, ale má také stálé sbírky australského umění, včetně díla původních obyvatel.
  • Zajímavost: Vstup do galerie je zdarma, což je skvělá zpráva pro ty, kteří chtějí ušetřit na vstupném a přitom zažít vysokou kulturu.

21. Sydney Observatory – Pohled do vesmíru i na město

Sydney Observatory je fascinující místo pro každého, kdo má rád astronomii a zároveň krásné výhledy na město. Nachází se na kopci v oblasti The Rocks, a nabízí nejen planetárium, ale také prohlídky noční oblohy pomocí moderních i historických teleskopů.

  • Tip: Přijďte na večerní prohlídku, kde si můžete prohlédnout hvězdy a planety dalekohledem a dozvědět se něco o vesmíru od zkušených průvodců.
  • Zajímavost: Sydney Observatory byla postavena v roce 1858 a hrála důležitou roli nejen v astronomických pozorováních, ale i při mapování časových zón a počasí v Austrálii.

22. Watsons Bay – Poklidná přímořská čtvrť s úchvatnými výhledy

Watsons Bay je malebná přímořská čtvrť na východním konci Sydney, která nabízí úžasné výhledy na město a přístav. Můžete sem dojet trajektem z Circular Quay, což samo o sobě je krásný zážitek. Watsons Bay je ideálním místem pro poklidné odpoledne, s možnostmi koupání, procházek i vynikajícího jídla.

  • The Gap: Pokud chcete zažít úžasné výhledy na oceán, doporučuji navštívit The Gap, což je přírodní útes s vyhlídkovou plošinou, která vám vezme dech. Výhledy na Tichý oceán jsou zde opravdu majestátní, ale buďte opatrní, protože vítr může být silný.
  • Pláž Camp Cove: Jedna z menších, ale krásných pláží v Sydney, ideální na plavání nebo šnorchlování. Na rozdíl od větších a rušnějších pláží je tu klidnější atmosféra, což je skvělé, pokud si chcete odpočinout.
  • Doyle’s on the Beach: Tato slavná restaurace je jedním z nejlepších míst na mořské plody ve městě. Doporučuji vyzkoušet jejich fish & chips s výhledem na přístav.
  • Zajímavost: Watsons Bay byla původně rybářskou vesnicí a stále si zachovává svůj starosvětský šarm, přestože se nachází blízko centra města.

23. Coogee Beach – Alternativa k Bondi Beach

Pokud je Bondi Beach pro vás příliš rušná a hledáte klidnější plážovou atmosféru, zkuste Coogee Beach. Tato pláž, která se nachází jižně od Bondi, je oblíbená u místních obyvatel a je méně turistická, ale stále nabízí skvělou atmosféru.

  • Coogee to Bondi Coastal Walk: Jedna z nejkrásnějších procházek, kterou můžete v Sydney absolvovat, je podél pobřeží mezi Coogee Beach a Bondi Beach. Trasa je dlouhá asi 6 kilometrů a vede přes několik menších pláží a útesů.
  • Coogee Pavilion: Po procházce nebo koupání doporučuji navštívit Coogee Pavilion, stylový plážový bar a restauraci, kde si můžete dát výborný koktejl nebo čerstvé mořské plody.
  • Zajímavost: Coogee Beach má několik přírodních bazénů, které jsou oblíbené jak u plavců, tak u šnorchlařů. Jeden z nich, Wylie’s Baths, byl otevřen už v roce 1907 a stále je populární mezi místními obyvateli.

24. Sydney Olympic Park – Místo olympijských her 2000

Sydney Olympic Park se nachází asi 14 kilometrů západně od centra města a je to místo, kde se konaly letní olympijské hry v roce 2000. Dnes je to oblíbená destinace pro sportovní akce, koncerty, ale i rodinné výlety.

  • ANZ Stadium: Tato velkolepá sportovní aréna, která pojme více než 80 000 diváků, hostí pravidelně fotbalové zápasy, ragbyové turnaje a velké koncerty.
  • Aquatic Centre: Olympijský plavecký stadion, kde můžete plavat ve stejných bazénech, ve kterých soutěžili ti nejlepší sportovci světa.
  • Bicentennial Park: Tento park nabízí krásné přírodní oblasti, jezírka a cyklostezky. Je to ideální místo na procházku, piknik nebo cyklistiku.
  • Zajímavost: Olympijský park má vlastní železniční stanici, což usnadňuje cestování z centra města, a je domovem několika ekologických projektů, včetně solárních panelů a recyklace vody.
Koukni...  Kam na dovolenou v Turecku? TOP 5 míst, pláže a tipy
Sydney Olympic Park – moderní sportovní areál v Sydney obklopený zelení a zajímavými architektonickými prvky. Na fotografii jsou vidět ikonické konstrukce s kruhovými stínidly a stadion v pozadí, který byl hlavním centrem olympijských her v roce 2000.
Sydney Olympic Park

25. Barangaroo – Moderní čtvrť s historií a budoucností

Barangaroo je nově zrevitalizovaná oblast Sydney, která nabízí úžasnou kombinaci přírody, historie a moderní architektury. Tato čtvrť je pojmenována po významné ženě z domorodého kmene Eora, která sehrála důležitou roli v historii Sydney. Dnes je Barangaroo atraktivním místem pro procházky, kulturní události i skvělé jídlo.

  • Barangaroo Reserve: Jak jsem již zmínil dříve, tato rezervace nabízí zelené parky, cyklostezky a pěší stezky s nádhernými výhledy na přístav. Je to také skvělé místo pro piknik.
  • Crown Sydney: Tato nová dominanta Sydney, luxusní mrakodrap, nabízí restaurace, bary, hotelové pokoje a kasino. Pokud máte chuť na luxusní večeři nebo drink s výhledem, Crown Sydney je to pravé místo.
  • Zajímavost: Barangaroo je také domovem několika uměleckých děl a soch, které připomínají bohatou historii původních obyvatel Austrálie. Místní umělecké projekty a instalace vám přiblíží kulturu, která tu byla dávno před evropskými osadníky.

26. Botanic Gardens & Mrs Macquarie’s Chair – Nejlepší výhled na Sydney

Poblíž Královských botanických zahrad se nachází slavná vyhlídka zvaná Mrs Macquarie’s Chair. Tato vyhlídka je nejen historická, ale nabízí také jeden z nejlepších pohledů na Sydney Harbour, Operu a Harbour Bridge.

  • Mrs Macquarie’s Chair: Tato vyhlídka byla vytesána do kamene na příkaz guvernéra Macquarieho pro jeho manželku Elizabeth, která sem ráda chodila sedět a pozorovat lodě v přístavu.
  • Botanic Gardens: Pokud vás zajímá příroda, doporučuji si projít celou Královskou botanickou zahradu, kde můžete vidět tropické rostliny, kaktusy a obří fíkovníky. V zahradě často probíhají různé výstavy a akce.
  • Zajímavost: Na Mrs Macquarie’s Chair se konají slavnosti na Nový rok. Pokud chcete zažít jedinečné oslavy s výhledem na slavný ohňostroj, je to jedno z nejlepších míst, kde se dá sledovat.

27. Sydney Tower Buffet – Nejlepší výhledy na celé město při večeři

Pokud chcete zažít Sydney z výšky a zároveň si pochutnat na skvělém jídle, doporučuji večeři v Sydney Tower Buffet. Věž se nachází přímo v centru města a nabízí 360° otočnou restauraci, což znamená, že během své večeře uvidíte celé město z ptačí perspektivy.

  • Jídlo a výhledy: Nabízí se tu široká škála mezinárodních jídel, od asijských specialit až po australské klasiky. To vše s výhledem na Sydney Opera House, Harbour Bridge a přístav.
  • Zajímavost: Sydney Tower je nejvyšší stavbou v Sydney a druhou nejvyšší v Austrálii. Večeře v této věži je zážitkem nejen pro chuťové pohárky, ale i pro oči.

Festivaly a události v Sydney – Co nevynechat?

Sydney je město, které žije po celý rok, a nabízí nespočet kulturních událostí, festivalů a sportovních akcí. Některé z nich rozhodně stojí za zmínku, pokud se chystáte do Sydney v určitém období:

  • Vivid Sydney: Tento světelný a hudební festival, který se koná každoročně v květnu a červnu, promění celé město v zářící galerii. Operní dům, Harbour Bridge a další budovy se rozzáří fantastickými světelnými instalacemi.
  • Sydney New Year’s Eve: Jedna z největších a nejslavnějších novoročních oslav na světě. Ohňostroj nad Sydney Harbour a Operou je prostě nezapomenutelný zážitek.
  • Mardi Gras: Jeden z největších LGBT+ festivalů na světě se každoročně koná v únoru a březnu. Mardi Gras přitahuje návštěvníky z celého světa svými pestrobarevnými průvody a hudebními vystoupeními.
  • Zajímavost: Sydney hostí také spoustu sportovních událostí, včetně závodů v jachtingu a maratonů, takže pokud máte rádi sport, vždy tu najdete něco, co vás zaujme.
Hudební festival v Sydney – obrovský dav návštěvníků si užívá živou hudbu pod širým nebem na festivalu v Sydney. V popředí je přeplněné publikum před velkým pódiem s výrazným bílým stanem, zatímco v pozadí se tyčí moderní mrakodrapy města.
Hudební festival v Sydney

Na závěr

Sydney je město, které má opravdu co nabídnout. Od světově proslulých památek, přes nádherné pláže až po bohatou historii a moderní zábavní čtvrti. Ať už jste fanoušci přírody, kultury, nebo adrenalinových zážitků, v Sydney si najde každý to své.

Nezapomeňte si dobře naplánovat svou cestu, protože ve městě i jeho okolí je toho tolik k vidění a prozkoumání.

Nejčastější dotazy

Jak dlouho trvá prohlídka Sydney Opera House?

Prohlídka trvá přibližně 1 hodinu. Záleží na typu prohlídky, některé specializované prohlídky mohou být delší.

Kdy je nejlepší čas na návštěvu Sydney?

Nejlepší období na návštěvu Sydney je od září do listopadu (jaro) a od března do května (podzim), kdy je počasí příjemné a turistů méně.

Jak se nejlépe dostat z letiště do centra Sydney?

Nejrychlejší a nejpohodlnější způsob je vlakem Airport Link, který vás za přibližně 13 minut doveze přímo do centra města.

Kolik stojí lezení na Sydney Harbour Bridge?

Cena za lezení na most začíná od 174 AUD, záleží na čase a typu prohlídky.

Jaké jsou nejlepší pláže v Sydney?

Nejznámější je Bondi Beach, ale pokud chcete méně turistické prostředí, zkuste Manly Beach nebo Coogee Beach.

Kde jsou nejlepší místa na nakupování v Sydney?

Doporučuji navštívit Pitt Street Mall v centru Sydney, kde najdete řadu obchodních domů a butiků.

cestovní pojištění za polovinu od AXA
Cestovní pojištění AXA se slevou 50%

Dovolená Sydney Austrálie – Hodnocení

0,0
Vynikající0%
Velmi dobré0%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem