Jak je možné, že letecká společnost Emirates, založená v roce 1984 s jediným letadlem, dnes patří mezi největší a nejluxusnější dopravce na světě? Když se podíváme na její vývoj, je to příběh inovace, ambicí a neustálé snahy o dokonalost. Emirates není jen letecká společnost, je to symbol pokroku a kvality, která změnila globální letecký průmysl.

Rád bych vám přiblížil příběh této společnosti, její klíčové momenty a zajímavosti, které stojí za její ohromným úspěchem.

Počátky Emirates: Od nuly k leteckému gigantovi

Emirates byla založena roku 1984 šejkem Mohammedem bin Rashidem Al Maktoumem, který tehdy zastával pozici ministra obrany Spojených arabských emirátů. Jeho vizí bylo vytvořit leteckou společnost, která by spojila Dubaj s celým světem. A tak začal příběh s jediným Boeingem 737-300 a první let Emirates proběhl 25. října 1985 na trase z Dubaje do Karáčí.

V prvních pěti letech své existence se Emirates rozšířila do 14 destinací, včetně významných měst, jako je Bombaj, Dillí a Káhira. Netrvalo dlouho a společnost si zajistila pověst rychle rostoucího hráče na letecké scéně.

V roce 2000 už objednala Airbus A380 – tehdy revoluční krok, který naznačoval její budoucí orientaci na luxus a komfort.

Rychlý růst a ambice Emirates

Co dělá Emirates tak jedinečnou? Její neustálá snaha inovovat a překonávat hranice. V roce 2005 Emirates učinila historickou objednávku na 42 letadel Boeing 777, čímž se stala největším odběratelem tohoto modelu.

Koukni...  Zaoceánský let s malým dítětem: výzva, nebo katastrofa?

A aby toho nebylo málo, v roce 2008 otevřela v Dubaji svou exkluzivní Terminál 3 za neuvěřitelných 4,5 miliardy dolarů – tehdy největší budovu na světě podle podlahové plochy.

Dnes, s více než 151 letadly ve své flotile, Emirates létá do 105 měst na šesti kontinentech, čímž zajišťuje bezkonkurenční globální dosah. A to vše s průměrným věkem letadel pouhých 69 měsíců, což z ní činí jednu z nejmladších a nejmodernějších flotil na světě.

Luxusní služby na palubě Emirates

Jedním z hlavních důvodů, proč si cestující vybírají Emirates, je její jedinečný zákaznický servis a luxusní vybavení. V roce 2023 Emirates představila svou novou třídu – Premium Economy, která už nyní sklízí ocenění za komfort a kvalitu. Ale to není vše. Pokud letíte první třídou, můžete si užít palubní salonky, soukromé apartmá a dokonce i sprchy – ano, sprchy ve výšce 10 000 metrů!

Další zajímavostí je, že Emirates zaměstnává více než 10 785 členů palubního personálu z více než 120 zemí, kteří mluví více než 80 jazyky. To zajišťuje, že každý cestující, bez ohledu na jeho národnost, se bude na palubě cítit jako doma.

Finanční úspěchy a rekordy

Emirates není jen o luxusu – její finanční výsledky hovoří samy za sebe. V roce 2010 dosáhla rekordních příjmů ve výši 11,8 miliardy dolarů a zisku, který se oproti předchozímu roku zvýšil o neuvěřitelných 416 % na 964 milionů dolarů.

Emirates rovněž provozuje tři z nejdelších komerčních letů na světě – z Dubaje do Los Angeles, San Francisca a Houstonu.

Kromě toho se může pochlubit jedním z nejlepších bezpečnostních rekordů v historii letectví – za více než 25 let své existence měla pouze tři incidenty a žádné oběti.

Koukni...  Jak najít nejlevnější letenky: Mých 31 tipů!

To je v dnešním letectví skutečně úctyhodné.

Kulturní, tradice i hrdost

Spojené arabské emiráty a jejich národní dopravce Emirates hrdě prezentují svou bohatou kulturní historii a tradice. Na palubě si můžete vychutnat nejen tradiční emirátské pokrmy, ale také širokou škálu mezinárodních chutí.

Emirates se rovněž věnuje podpoře tradičních sportů, jako je závodění velbloudů nebo sokolnictví, které jsou nedílnou součástí emirátské kultury.

Emirates má rovněž silný vliv na vzdělávání a ženské postavení ve společnosti. V SAE se klade velký důraz na vzdělání, což se odráží v tom, že 77 % emirátských žen se zapisuje na vysoké školy a SAE má 93% míru gramotnosti.

Emirates hrdě podporuje diverzitu a rovnost pohlaví, což se promítá i do toho, že ženy zastávají klíčové pozice v mnoha sektorech, včetně letectví.

Současné a budoucí plány Emirates

A co dál? Emirates nepřestává s inovacemi a rozšiřováním svého portfolia. V roce 2024 má přidat do své flotily 50 nových letadel Airbus A350-900 a v roce 2025 bude následovat 15 Boeingů 787-9 a 15 Boeingů 787-10. Společnost rovněž uzavřela obří objednávku na 115 Boeingů 777X, které nahradí starší modely 777 a některé A380, které už se bohužel nevyrábí.

Emirates je známá také svým důrazem na ekologii. Plánuje významně snížit své emise CO2 a přispívat k udržitelnosti leteckého průmyslu prostřednictvím moderních technologií a palivově úsporných letadel.

Emirates jako symbol luxusu a inovací

Emirates není jen dopravce, je to zkušenost sama o sobě. Cestující z celého světa si vybírají Emirates pro její závazek k bezpečnosti, špičkový zákaznický servis a inovace. Ať už se jedná o první třídu s apartmá nebo ekonomickou třídu s nadstandardním komfortem, Emirates stále posouvá hranice toho, co je možné.

Až příště poletíte, ať už za prací, nebo na dovolenou, zkuste Emirates. Očekávejte luxus, bezpečí a zážitek, který vás bude bavit od nástupu na palubu až po přistání.

Doporučení: Jak si užít let s Emirates naplno

  1. Rezervujte včas: Emirates nabízí různé třídy cestování, od ekonomické po první třídu. Čím dříve si let zarezervujete, tím větší máte šanci na dostupné místa a lepší ceny.
  2. Využijte výhod Skywards programu: Získávejte míle za každý let a využijte je na upgrady, vstupy do salonků nebo slevy na další lety.
  3. Prozkoumejte jídlo na palubě: Emirates je známá svou gastronomickou nabídkou. Předem si zkontrolujte menu a nezapomeňte ochutnat něco z místních emirátských specialit.
  4. Zábava na palubě: Emirates nabízí jedno z nejlepších palubních zábavních systémů, takže si určitě naplánujte filmy nebo seriály, které vás během letu zaujmou.
  5. Dejte si čas na relax: Díky pohodlným sedačkám, ať už letíte jakoukoliv třídou, si můžete naplánovat krátký odpočinek nebo spánek.

Závěrečné myšlenky

Emirates je dnes synonymem pro luxusní letecké cestování. Od svého vzniku dokázala vybudovat reputaci založenou na kvalitě, bezpečnosti a neustálém vývoji.

Koukni...  Let číslo 93: Hrdinství pasažérů 11. září 2001

Ať už plánujete krátký let nebo dlouhou cestu přes kontinenty, s Emirates víte, že jste v dobrých rukou.

cestovní pojištění za polovinu od AXA
Cestovní pojištění AXA se slevou 50%

Emirates – Hodnocení letecké společnosti

0,0
Vynikající0%
Velmi dobré0%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem či zkušeností