LEGO® je značka, která se zapsala do srdcí milionů dětí i dospělých po celém světě. Od svého vzniku v roce 1932 se LEGO® vyvinulo v jednu z nejoblíbenějších a nejznámějších stavebnic vůbec. Jeho kostky přinášejí nekonečné možnosti pro kreativitu, logické myšlení a zábavu. Děti se učí stavět a tvořit, zatímco dospělí si často najdou cestu zpět do dětství, když se ponoří do komplexních projektů, které jim stavebnice nabízí.

LEGO® nabízí široké spektrum různých sérií, zaměřených na různé věkové kategorie a zájmy – od jednoduchých stavebnic pro malé děti, přes propracované modely aut, domů a měst, až po technické výzvy a robotiku.

LEGO® Architecture

LEGO® Architecture je skvělou sérií pro milovníky architektury, která zachycuje slavné budovy a stavby z celého světa. Série se zaměřuje na věrné detaily a repliky památek, což je ideální pro ty, kteří si chtějí přinést kousek světové architektury do svého domova. Mezi oblíbené sady patří například Eiffelova věž, Velká čínská zeď, Empire State Building nebo Bílý dům.

Každá stavebnice je pečlivě navržena tak, aby zahrnovala realistické detaily, a poskytuje náročný a uspokojující zážitek z budování.

  • Doporučený věk: od 16 let
  • Charakteristika: Detailní modely, vzdělávací hodnota pro milovníky architektury.

LEGO® Icons

LEGO® Icons přináší stavebnice navržené především pro dospělé fanoušky LEGO®, kteří hledají sofistikovanější a náročnější stavby. Tato série obsahuje slavné kulturní ikony, historické památky a retro témata. Sady jako ikonická auto, květiny, bonzaje, nebo modely typu Starý kolotoč nabízejí úžasný design a stavbu plnou detailů, což je ideální pro ty, kteří chtějí uniknout do světa tvoření.

Tyto modely jsou skvělé jako výstavní kusy do domácnosti nebo kanceláře.

  • Doporučený věk: od 18 let
  • Charakteristika: Náročné modely pro dospělé s precizními detaily, skvělé jako dekorace.

LEGO® Animal Crossing™

Tato série je inspirována populární videohrou Animal Crossing, která oslovuje hráče svou klidnou, relaxační atmosférou. LEGO® Animal Crossing™ přenáší tento zážitek do reálného světa a nabízí hráčům možnost stavět známé postavy, prostředí a budovy z této hry.

Každá sada umožňuje hráčům vytvořit si své vlastní scény z oblíbených momentů ve hře, přičemž udržuje stejnou hravost a barevnost, která je pro Animal Crossing typická.

  • Doporučený věk: od 6 let
  • Charakteristika: Interaktivní stavebnice inspirované hrou, ideální pro děti a fanoušky her.

LEGO® Art

LEGO® Art přináší umění do světa stavebnic. Namísto tradičních staveb se tato série zaměřuje na tvorbu mozaik z LEGO dílků, které mohou být vystaveny jako umělecká díla. Série obsahuje například portréty ikon popkultury, jako je Marilyn Monroe, Iron Man, nebo slavné hudební kapely jako Beatles.

Tato série je zaměřená na dospělé stavitele, kteří hledají uvolňující a kreativní zážitek, kde výsledkem je obraz, který mohou vystavit na zeď.

  • Doporučený věk: od 18 let
  • Charakteristika: Tvoření mozaikových obrazů z LEGO kostek, ideální jako dekorace.

LEGO® Avatar

LEGO® Avatar je inspirován filmovou sérií Jamese Camerona, která se odehrává na mimozemské planetě Pandora. Tato série umožňuje fanouškům filmu znovu prožít epické scény a dobrodružství prostřednictvím detailně zpracovaných stavebnic, které zachycují svět Pandory.

Sady obsahují unikátní postavičky, včetně modrých obyvatel Na’vi, a bohaté přírodní prostředí, které je pro Avatar charakteristické.

  • Doporučený věk: od 10 let
  • Charakteristika: Stavebnice inspirované filmovým světem, bohaté na detaily a jedinečné prostředí.

LEGO® DC Batman™ Movie

Tato série je určená pro fanoušky Batmana a jeho temného světa Gotham City. Sady obsahují ikonická vozidla jako Batmobil nebo Batwing a postavy jako Joker, Riddler a další slavní záporáci, se kterými Batman bojuje.

Stavebnice LEGO® DC Batman™ Movie umožňují stavitelům zažít akční scény z filmů a komiksů, přičemž každá sada přináší napětí a dobrodružství do světa LEGO.

  • Doporučený věk: od 8 let
  • Charakteristika: Akční stavebnice se superhrdiny a ikonickými záporáky, ideální pro fanoušky Batmana.

LEGO® BrickHeadz™

Série LEGO® BrickHeadz™ nabízí zjednodušené, ale přesto detailní figurky slavných postav z filmů, komiksů a popkultury. Fanoušci si mohou postavit své oblíbené hrdiny, jako jsou Iron Man, Harry Potter nebo postavy z Disneyho světů. Figurky mají charakteristický styl s velkými hlavami a menšími tělíčky, což jim dodává komický a zábavný vzhled. LEGO® BrickHeadz™ jsou skvělým sběratelským kouskem.

  • Doporučený věk: od 10 let
  • Charakteristika: Roztomilé figurky z popkultury, snadno sestavitelné a vhodné pro sběratele.

LEGO® City

Jedna z nejpopulárnějších a nejdéle existujících LEGO sérií, LEGO® City, je zaměřena na stavby a scénáře z městského života. Obsahuje vše od požárních a policejních stanic po letiště, nemocnice a stavební práce. Děti mohou vytvářet své vlastní město a simulovat každodenní život v něm.

Série je ideální pro rozvíjení dětské představivosti a kreativity při budování městského světa s různými vozidly, budovami a postavami.

  • Doporučený věk: od 5 let
  • Charakteristika: Stavebnice se zaměřením na městský život, podporující kreativitu a hraní rolí.

LEGO® Classic

Série LEGO® Classic je určena pro všechny věkové kategorie a zaměřuje se na základní kreativní stavění s využitím klasických barevných kostek. Tyto sady neobsahují konkrétní téma, ale poskytují velké množství barevných dílků, které děti mohou využít k tvorbě čehokoli, co si představí.

LEGO® Classic podporuje neomezenou kreativitu a je skvělým způsobem, jak děti naučit základy stavění a rozvinout jejich fantazii.

  • Doporučený věk: od 4 let
  • Charakteristika: Barevné stavebnice podporující volnou kreativitu a experimentování.
Koukni...  Mějte náskok před bacily: Jak udržet imunitu dětí v kondici

LEGO® Creator 3 v 1

Série LEGO® Creator 3 v 1 je zaměřená na flexibilitu a tvořivost. Každá stavebnice v této sérii umožňuje postavit tři různé modely z jedné sady kostek, což nabízí větší hodnotu a zábavu při stavění. Mezi oblíbené sady patří například auta, letadla nebo domy.

Tato série je ideální pro děti, které se rády pouští do různých výzev a užívají si rozmanitost ve stavění.

  • Doporučený věk: od 7 let
  • Charakteristika: Stavebnice umožňující stavbu tří různých modelů, podporující kreativitu a flexibilitu.

LEGO® Creator Expert

LEGO® Creator Expert je řada určená pro zkušené stavitele, kteří hledají složitější a detailnější modely. Tato série zahrnuje pokročilé stavebnice jako slavné budovy, ikonická auta nebo modely vlaků. Stavebnice jsou často složitější a obsahují mnoho dílků, což poskytuje náročnější a delší zážitek ze stavění.

LEGO® Creator Expert je ideální pro dospělé a teenagery, kteří chtějí postavit něco výjimečného.

  • Doporučený věk: od 16 let
  • Charakteristika: Náročnější stavebnice pro pokročilé stavitele, ideální jako sběratelské a výstavní kusy.

LEGO® Disney Princess™

LEGO® Disney Princess™ je série zaměřená na slavné princezny z Disneyho pohádek. Děti mohou stavět své oblíbené scény a místa z filmů jako Popelka, Elsa, Ariel nebo Bella. Tato série přináší do světa LEGO kouzlo a dobrodružství z pohádek a podporuje kreativitu dětí, které mohou oživit své oblíbené postavy a hrady.

Děti si mohou přehrávat klasické pohádky nebo vymýšlet své vlastní příběhy.

  • Doporučený věk: od 5 let
  • Charakteristika: Pohádkové stavebnice s Disney princeznami, ideální pro mladší děti a milovníky Disneyho filmů.

LEGO® Dots™

LEGO® Dots™ je kreativní série, která umožňuje dětem vyrábět vlastní šperky, doplňky nebo dekorace. Každá sada obsahuje barevné mozaikové dílky, které lze kombinovat podle vlastní představivosti a vytvořit tak náramky, stojánky na tužky nebo další dekorativní předměty. Tato série je zaměřená na rozvoj jemné motoriky a individuality každého dítěte. LEGO® Dots™ podporuje vyjádření osobního stylu a fantazie.

  • Doporučený věk: od 6 let
  • Charakteristika: Kreativní tvoření s LEGO mozaikami, zaměřeno na výrobu šperků a dekorací.

LEGO® DREAMZzz™

Tato série přináší do LEGO světa sny a noční dobrodružství. LEGO® DREAMZzz™ je zaměřená na fantastické světy, kde se mísí realita s magií. Děti mohou stavět unikátní stvoření, magické stroje nebo sny, které se zhmotní. Každá stavebnice podporuje rozvoj fantazie a umožňuje dětem vytvářet své vlastní sny ve fyzické podobě.

Tato série je velmi originální a oslovuje především děti, které rády objevují nové světy.

  • Doporučený věk: od 7 let
  • Charakteristika: Fantastická a snová série, podporující kreativitu a objevování nových dobrodružství.

LEGO® Education

LEGO® Education je speciální řada zaměřená na vzdělávání a rozvoj dovedností. Tyto stavebnice se využívají nejen doma, ale také ve školách a vzdělávacích institucích k podpoře výuky ve vědeckých, technických a matematických oborech. LEGO® Education pomáhá dětem rozvíjet jejich schopnosti v programování, robotice a inženýrství, přičemž využívá zábavné a praktické metody učení.

Díky této sérii mohou děti zkoumat a objevovat svět vědy a techniky.

  • Doporučený věk: od 6 let
  • Charakteristika: Vzdělávací stavebnice zaměřené na vědu, techniku a matematiku, vhodné pro školy i domácí použití.

LEGO® Elves

LEGO® Elves je fantasy série, která zavede děti do magického světa plného elfů, draků a kouzel. Stavebnice z této série zahrnují pohádková stvoření a krásné scenérie, které dětem umožňují prožívat úžasná dobrodružství v kouzelném světě. Série je velmi vizuálně přitažlivá a ideální pro děti, které mají rády fantasy a pohádkové příběhy.

  • Doporučený věk: od 7 let
  • Charakteristika: Fantasy stavebnice s kouzelnými postavami a prostředím, vhodné pro děti milující magii a dobrodružství.

LEGO® Friends

Série LEGO® Friends je navržena především pro dívky a zaměřuje se na pět přátel, které žijí v městě Heartlake City. Každá postava má své vlastní zájmy a sady obsahují budovy, jako jsou kavárny, školy, nemocnice, nebo parky.

LEGO® Friends podporuje hraní rolí a umožňuje dětem vytvářet vlastní příběhy o přátelství, komunitě a dobrodružstvích. Série nabízí mnoho detailních prvků a je ideální pro děti, které se rády starají o své městečko a jeho obyvatele.

  • Doporučený věk: od 6 let
  • Charakteristika: Série zaměřená na přátelství a městský život, ideální pro dívky, které rády vytvářejí příběhy a scény z běžného života.

LEGO® Gabby’s Dollhouse™

LEGO® Gabby’s Dollhouse™ přináší do LEGO světa populární animovaný seriál Gabby’s Dollhouse. Děti si mohou postavit Gabbyho dům a jeho interaktivní části, které jsou plné zábavy a dobrodružství.

Tato série umožňuje dětem přehrávat scény z jejich oblíbeného seriálu a vymýšlet nové příběhy s Gabbym a jeho přáteli.

  • Doporučený věk: od 4 let
  • Charakteristika: Interaktivní stavebnice inspirovaná oblíbeným animovaným seriálem, ideální pro menší děti.

LEGO® Harry Potter™

LEGO® Harry Potter™ oživuje kouzelný svět J.K. Rowlingové a přináší ikonické postavy a místa z Bradavic do rukou stavitelů. Děti i dospělí mohou postavit slavné lokace jako Bradavický hrad, Tajemnou komnatu nebo Příčnou ulici.

Série nabízí nespočet ikonických momentů z knih a filmů, které si fanoušci Harryho Pottera mohou oživit a přehrát pomocí LEGO® kostek.

  • Doporučený věk: od 8 let
  • Charakteristika: Kouzelný svět Harryho Pottera s ikonickými lokacemi a postavami, ideální pro fanoušky knih a filmů.

LEGO® Hidden Side

LEGO® Hidden Side je série, která kombinuje klasické stavění LEGO® s prvky rozšířené reality (AR). Pomocí chytrého telefonu nebo tabletu mohou děti objevovat skrytý svět duchů a řešit různé záhady.

Tato interaktivní série přináší novou dimenzi stavění a hraní, kdy děti mohou komunikovat s modely a objevovat nové dobrodružství prostřednictvím technologií.

  • Doporučený věk: od 7 let
  • Charakteristika: Interaktivní stavebnice s prvky rozšířené reality, které přináší nové zážitky z hraní.

LEGO® Ideas

LEGO® Ideas je jedinečná série, která vzniká díky nápadům fanoušků LEGO z celého světa. Lidé mohou navrhovat své vlastní stavebnice a nejlepší návrhy jsou pak skutečně vyráběny jako oficiální LEGO sady.

Série zahrnuje vše od kultovních filmových a televizních sérií, jako jsou Pán prstenů a Přátelé, až po inovativní modely jako loď v láhvi nebo psací stroj. LEGO® Ideas je ideální pro ty, kteří chtějí objevovat originální a inovativní stavebnice.

  • Doporučený věk: od 12 let
  • Charakteristika: Fanoušky navržené stavebnice, kreativní a originální modely inspirované popkulturou a historií.
Koukni...  Objevte svět Lego na Legenio.cz - Recenze

LEGO® Indiana Jones™

LEGO® Indiana Jones™ přináší do LEGO světa slavného archeologa z filmové série. Stavebnice zahrnují slavné scény z filmů, jako jsou útěk před obří koulí, honičky v džungli nebo archeologické vykopávky.

Fanoušci si mohou postavit Indiana Jonese v jeho ikonickém klobouku a přehrávat napínavé scény z dobrodružství plných tajemství.

  • Doporučený věk: od 7 let
  • Charakteristika: Dobrodružné stavebnice inspirované slavnými filmy, plné akce a nebezpečných výprav.

LEGO® Jurassic World™

LEGO® Jurassic World™ přenáší hráče do světa prehistorických dinosaurů a ikonických momentů ze stejnojmenných filmů. Stavebnice obsahují různé druhy dinosaurů, včetně Tyrannosaura Rexe, Velociraptora a dalších, které jsou postaveny vedle moderní technologie a parkových atrakcí.

Tato série je ideální pro děti, které milují dinosaury a napínavé dobrodružství. Fanoušci mohou znovu prožít scény z filmu nebo si vymyslet vlastní dino-parky a útěky z nich.

  • Doporučený věk: od 6 let
  • Charakteristika: Dobrodružné stavebnice s dinosaury a moderními atrakcemi, ideální pro milovníky filmů a pravěkých tvorů.

LEGO® Mickey & Friends

LEGO® Mickey & Friends je série zaměřená na ikonické postavy z Disneyho světa, jako jsou Mickey Mouse, Minnie, Donald Duck a další. Stavebnice z této série jsou určeny pro menší děti a obsahují jednoduché, hravé modely, které podporují fantazii a kreativitu.

Děti si mohou hrát s oblíbenými postavičkami a vytvářet vlastní dobrodružství, která jsou plná zábavy a barev.

  • Doporučený věk: od 4 let
  • Charakteristika: Hravé stavebnice s Disney postavičkami, ideální pro menší děti a fanoušky Disney.

LEGO® Mindstorms®

LEGO® Mindstorms® je technicky zaměřená série, která kombinuje LEGO kostky s programováním a robotikou. Děti i dospělí si mohou postavit své vlastní roboty, které pak mohou naprogramovat pomocí aplikace, aby plnili různé úkoly.

Série Mindstorms® je zaměřená na rozvoj STEM dovedností (věda, technologie, inženýrství, matematika) a podporuje inovativní myšlení. Tato série je ideální pro technicky nadané jedince, kteří chtějí posunout své stavitelské dovednosti na novou úroveň.

  • Doporučený věk: od 10 let
  • Charakteristika: Stavebnice zaměřené na robotiku a programování, ideální pro fanoušky techniky a inovací.

LEGO® Minecraft®

LEGO® Minecraft® přenáší populární svět videohry Minecraft do stavebnicového světa. Fanoušci hry mohou stavět oblíbené postavy, jako je Steve, Alex, nebo ikonické příšery jako Creepery a zombie. Série obsahuje typické blokové prostředí, ve kterém si mohou hráči vytvořit své vlastní scenérie a prozkoumávat herní svět i mimo obrazovku.

Tato série je oblíbená mezi dětmi, které milují hru Minecraft a chtějí si své oblíbené momenty převést do fyzické podoby.

  • Doporučený věk: od 7 let
  • Charakteristika: Bloková stavebnice inspirovaná populární hrou, plná dobrodružství a kreativity.

LEGO® Minifigurky

LEGO® Minifigurky jsou sběratelské figurky, které představují různé postavy z různých světů, od superhrdinů po piráty, vesmírné objevitele nebo historické postavy. Každá série minifigurek je unikátní a obsahuje různé postavičky, které mohou být doplněny do jiných LEGO sad nebo vystaveny jako sběratelské kousky.

Série je velmi populární mezi sběrateli a fanoušky LEGO® všech věkových kategorií.

  • Doporučený věk: od 5 let
  • Charakteristika: Sběratelské figurky s různými motivy, ideální pro doplnění do stavebnic nebo jako sběratelské kousky.

LEGO® Minions

Tato série přináší oblíbené postavičky z animovaného filmu „Já, padouch“ (Despicable Me) a zaměřuje se na jejich komické a zábavné scény. Fanoušci si mohou postavit miniony v různých situacích, včetně jejich typických dobrodružství.

Série nabízí stavebnice s mnoha detaily a různými doplňky, které zaručí spoustu zábavy při stavění a hraní s těmito žlutými postavičkami.

  • Doporučený věk: od 6 let
  • Charakteristika: Zábavné stavebnice s postavami minionů, ideální pro fanoušky filmu „Já, padouch.“

LEGO® Nexo Knights

LEGO® Nexo Knights je série, která kombinuje středověké rytíře s moderní technologií. Děti mohou stavět hrady, robotické zbraně a magické stroje, které propojují středověký svět s high-tech prvky.

Tato série nabízí akční scény a příběhy plné hrdinů a padouchů, kde děti mohou bojovat proti silám zla pomocí rytířských zbraní i moderních technologií.

  • Doporučený věk: od 7 let
  • Charakteristika: Akční stavebnice spojující středověk s technologií, ideální pro děti milující rytířská dobrodružství.

LEGO® NINJAGO®

LEGO® NINJAGO® je populární série zaměřená na ninja bojovníky, kteří chrání svět před silami zla. Série je inspirována animovaným seriálem Ninjago, kde se hrdinové Kai, Jay, Cole a další snaží porazit padouchy pomocí svých bojových dovedností a tajemných sil. Děti mohou stavět ninja chrámy, vozidla a bojové arény a následně si přehrávat akční scény plné napětí.

  • Doporučený věk: od 6 let
  • Charakteristika: Akční stavebnice s ninja bojovníky a jejich protivníky, ideální pro fanoušky Ninjaga.

LEGO® Powered UP

LEGO® Powered UP je moderní a technologicky pokročilá série, která umožňuje dětem vytvářet dálkově ovládané modely a roboty. Pomocí aplikace na mobilním telefonu nebo tabletu mohou děti ovládat pohyb svých stavebnic, což přináší další dimenzi hraní.

Powered UP se zaměřuje především na vlaky, vozidla a další technické modely, které mohou být vybaveny motory, světly nebo zvukovými efekty. Série podporuje rozvoj technických dovedností a inovativního myšlení.

  • Doporučený věk: od 7 let
  • Charakteristika: Interaktivní stavebnice s dálkovým ovládáním, ideální pro technicky nadané děti, které chtějí ovládat své modely na dálku.

LEGO® Overwatch®

Série LEGO® Overwatch® je inspirována populární online hrou Overwatch od společnosti Blizzard Entertainment. Stavebnice obsahují oblíbené postavy, vozidla a prostředí ze hry, jako je Tracer, Winston, D.Va a mnoho dalších.

Fanoušci Overwatch mohou přenést své oblíbené momenty z hry do reálného světa a užít si je při stavbě a hraní s postavami. Tato série je ideální pro děti i dospělé hráče, kteří milují tuto dynamickou a akční hru.

  • Doporučený věk: od 8 let
  • Charakteristika: Stavebnice inspirované online hrou, ideální pro fanoušky akčních her a videoherního světa.

LEGO® Sonic The Hedgehog™

LEGO® Sonic The Hedgehog™ přináší do světa stavebnic rychlost a akci ikonické postavy Sonic the Hedgehog. Fanoušci mohou stavět známé lokace z her, jako jsou smyčky, překážky a další části z klasické plošinovky Sonic. Sady obsahují figurky Sonica, Dr. Robotnika a dalších známých postav z herního světa.

Tato série oslovuje zejména milovníky videoher a retro hráčů, kteří si rádi připomenou legendární hru Sonic.

  • Doporučený věk: od 8 let
  • Charakteristika: Akční stavebnice inspirované ikonickými hrami, ideální pro fanoušky Sonica a rychlých plošinových her.
Koukni...  Když děti zlobí: Disciplína a návod pro (ne)dokonalé mámy

LEGO® Speed Champions

LEGO® Speed Champions je zaměřena na milovníky rychlých aut a motorsportu. Série obsahuje detailní repliky slavných sportovních vozů, jako jsou Ferrari, Porsche, Lamborghini, McLaren a mnoho dalších. Děti i dospělí si mohou postavit ikonická auta a závodní scény.

Každé auto je navrženo tak, aby zachovalo co největší věrnost skutečnému modelu, a série je ideální pro fanoušky motorsportu, kteří chtějí mít své vlastní LEGO verze slavných závodních strojů.

  • Doporučený věk: od 7 let
  • Charakteristika: Detailní modely sportovních aut, skvělé pro milovníky rychlosti a motorových závodů.

LEGO® Star Wars™

LEGO® Star Wars™ je jednou z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších LEGO sérií vůbec. Tato stavebnice přináší do světa LEGO slavné postavy, vozidla a lokace ze ságy Star Wars. Děti i dospělí fanoušci mohou stavět ikonické lodě jako Millennium Falcon, X-Wing nebo AT-AT, stejně jako scény z filmů a seriálů.

Série zahrnuje široké spektrum stavebnic, které oslovují všechny věkové kategorie. LEGO® Star Wars™ nabízí obrovské množství možností, jak znovu prožít galaktické bitvy a dobrodružství.

  • Doporučený věk: od 6 let
  • Charakteristika: Stavebnice inspirované galaxií Star Wars, plné ikonických postav a vozidel, ideální pro fanoušky sci-fi a filmových sérií.

LEGO® Super Heroes

LEGO® Super Heroes zahrnuje dvě hlavní podskupiny – LEGO® Marvel a LEGO® DC Comics, které se zaměřují na postavy ze světa superhrdinů. Stavebnice obsahují známé hrdiny jako Spider-Man, Iron Man, Thor, Captain America, Batman nebo Superman a jejich ikonická vozidla, úkryty a zbraně.

Série je plná akce a dobrodružství a umožňuje dětem přehrávat napínavé scény z filmů a komiksů.

  • Doporučený věk: od 6 let
  • Charakteristika: Akční stavebnice s hrdiny z Marvel a DC Comics, ideální pro fanoušky superhrdinů a komiksů.

LEGO® Super Mario™

LEGO® Super Mario™ přenáší postavu Maria a jeho dobrodružství z videoherní série do světa LEGO. Tato interaktivní stavebnice kombinuje klasické LEGO kostky s moderní technologií, kde hráči mohou ovládat LEGO Maria a překonávat různé překážky, sbírat mince a bojovat s nepřáteli. Série obsahuje moduly inspirované herním světem, které děti mohou rozšiřovat a vytvářet své vlastní úrovně.

  • Doporučený věk: od 6 let
  • Charakteristika: Interaktivní stavebnice inspirované světem Super Maria, které kombinují stavební dovednosti a technologické inovace.

The LEGO® Movie

Tato série přináší stavebnice inspirované filmem LEGO® Příběh (The LEGO Movie). Děti mohou stavět své oblíbené scény a postavy z filmu, včetně Emmeta, Lucy a Lorda Businessa. Série nabízí mnoho zábavných a barevných stavebnic, které přenášejí napínavý a komický svět filmu do rukou mladých stavitelů.

Filmové sady jsou velmi různorodé a zahrnují všechno od městských scén až po vesmírné lodě.

  • Doporučený věk: od 6 let
  • Charakteristika: Zábavné stavebnice inspirované filmovým světem LEGO, plné dobrodružství a humoru.

LEGO® Technic

LEGO® Technic je pokročilá série zaměřená na složité modely strojů, vozidel a robotů. Tyto stavebnice zahrnují prvky jako převodovky, motory a funkční mechanické části, které umožňují stavitelům vytvořit realistické modely s pohyblivými částmi.

LEGO® Technic je určena pro starší děti a dospělé, kteří se zajímají o techniku a inženýrství. Mezi nejoblíbenější modely patří stavebnice aut, kamionů, bagrů a dalších realistických strojů.

  • Doporučený věk: od 10 let
  • Charakteristika: Technicky náročné stavebnice s mechanickými prvky, ideální pro milovníky techniky a inženýrství.

LEGO® Toy Story

Série LEGO® Toy Story přenáší do světa stavebnic postavy a scény z populární filmové série Toy Story. Fanoušci mohou stavět Woodyho, Buzze Rakeťáka a další hračky, které se vydávají na dobrodružství. Série zahrnuje různé scény z filmů, včetně Andyho pokoje, nebo třeba Zábavního parku z Toy Story 4. Tato série je plná zábavy a nostalgie pro děti, které si užívají svět animovaných hrdinů.

  • Doporučený věk: od 4 let
  • Charakteristika: Veselé stavebnice inspirované světem hračkových hrdinů z Toy Story, ideální pro menší děti.

LEGO® Trolls

Série LEGO® Trolls je inspirována animovaným filmem Trollové a přináší barevný a hravý svět plný veselých postaviček. Děti mohou stavět různé scény a místa z filmu, včetně koncertní scény nebo domova trolů. Série je plná barevných prvků a zábavných doplňků, které podporují fantazii a tvořivost. LEGO® Trolls oslovuje především mladší děti, které milují svět hudby a zábavy.

  • Doporučený věk: od 4 let
  • Charakteristika: Zábavné a barevné stavebnice inspirované světem Trollů, ideální pro menší děti.

LEGO® Ultra Agents

LEGO® Ultra Agents je akční série zaměřená na boj proti superpadouchům pomocí speciálních agentů vybavených nejmodernějšími technologiemi. Děti mohou stavět tajné základny, speciální vozidla a zbraně, které agenti využívají při svých misích. Série podporuje akční hru a napínavé příběhy plné dobrodružství. LEGO® Ultra Agents je ideální pro děti, které milují svět tajných agentů a high-tech gadgetů.

  • Doporučený věk: od 7 let
  • Charakteristika: Akční stavebnice s tajnými agenty a high-tech vybavením, ideální pro děti milující napětí a dobrodružství.

LEGO® Vidiyo™

LEGO® Vidiyo™ je interaktivní série, která umožňuje dětem vytvářet své vlastní hudební videoklipy pomocí LEGO figurek a rozšířené reality. Děti mohou stavět své vlastní hudební scénáře a pak pomocí aplikace natáčet videa s tanečními postavami, přičemž využívají různé hudební žánry a doplňky.

Série podporuje kreativitu a fantazii při tvorbě videí a objevování hudebních stylů.

  • Doporučený věk: od 7 let
  • Charakteristika: Interaktivní stavebnice kombinující hudbu a rozšířenou realitu, ideální pro fanoušky hudební tvorby a videoklipů.

Na závěr

LEGO® je mnohem více než jen hračka. Je to nástroj, který pomáhá rozvíjet fantazii, kreativitu, prostorovou představivost a technické dovednosti. Ať už se jedná o jednoduché stavění měst z LEGO® City, nebo o pokročilé inženýrské modely z LEGO® Technic, každý si v obrovském světě LEGO® najde své.

Série jako LEGO® Star Wars™ nebo LEGO® Harry Potter™ přinášejí milovníkům filmů a knih nezapomenutelná dobrodružství, zatímco série LEGO® Architecture oslovuje ty, kteří mají rádi přesnost a design.

Tato stavebnice neustále inspiruje nové generace dětí i dospělých a umožňuje jim sdílet radost z tvorby a objevování. Bez ohledu na věk nebo zájmy je LEGO® ideální cestou, jak objevovat nové světy, tvořit a bavit se.

Pokud jste fanouškem stavebnic, určitě máte před sebou nekonečné možnosti, jak se ponořit do světa LEGO® a vytvořit něco jedinečného.

Dvě děti, chlapec a dívka, se usmívají, zatímco si společně hrají s barevným Lego Minecraft setem na stole.
LEGENIO.cz

LEGO stavebnice – Recenze a zkušenosti

0,0
Vynikající0%
Velmi dobré0%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem, recenzí či zkušeností