Kapverdy jsou čím dál tím populárnější destinací pro rodinné dovolené, a to z dobrého důvodu. Nabízejí nádherné pláže, příjemné klima po celý rok a bezpečné prostředí, které je ideální pro cestování s dětmi. Ostrovy jako Sal, Boa Vista a Santiago jsou mezi rodinami obzvláště oblíbené, ať už hledáte relaxaci na pláži, dobrodružné výlety nebo kulturní zážitky. Podíváme se na nejlepší možnosti pro rodinnou dovolenou na Kapverdách, včetně doporučení na hotely, aktivity a tipy na využití výhodných nabídek.

Kapverdy – exotická destinace pro každou rodinu

Kapverdy, souostroví ležící v Atlantském oceánu nedaleko západního pobřeží Afriky, jsou známé svou jedinečnou kombinací africké a evropské kultury. Ostrovy mají stabilní klima s průměrnými teplotami kolem 25–30 °C po celý rok, což z nich činí perfektní destinaci pro rodiny hledající sluneční paprsky a teplé moře v každé sezóně.

Výhody Kapverd jako destinace pro rodiny

  • Bezpečnost: Kapverdy jsou považovány za velmi bezpečné místo pro turisty, což je klíčové, když cestujete s dětmi. Místní obyvatelé jsou přátelští a pohostinní, což dodává pocit jistoty.
  • Pláže: Dlouhé, čisté a málo přeplněné pláže jsou ideální pro malé děti. Na většině ostrovů jsou pláže mělké a voda klidná, což je ideální pro koupání s dětmi.
  • Klimatické podmínky: Stálé a příjemné teploty, dokonce i v zimních měsících, zajišťují, že můžete vyrazit kdykoliv a užít si příjemné počasí.
  • Různé aktivity: Na Kapverdách můžete kromě lenošení na pláži zažít i dobrodružství, jako je jízda na čtyřkolkách, výlety lodí nebo pěší túry do přírodních parků.

1. Ostrov Sal: Kapverdy a jejich nejkrásnější pláže

Ostrov Sal patří mezi nejoblíbenější ostrovy Kapverd a nabízí vše, co si můžete přát na rodinné dovolené. Pláže s bílým pískem, luxusní all-inclusive hotely a spousta zábavy pro děti – to všechno najdete právě zde. Sal je skvělou volbou, pokud hledáte klidnou dovolenou s možností poznávání okolí.

Široká písečná pláž na ostrově Sal, Kapverdy, s tyrkysovým oceánem a čistým modrým nebem, perfektní pro rodinnou dovolenou.
Pláže na ostrově Sal – Kapverdy

Pláže na ostrově Sal – ideální pro rodiny s dětmi

Sal je domovem jedné z nejkrásnějších pláží na Kapverdách – pláže Santa Maria. Tato dlouhá písečná pláž s jemným pískem a tyrkysovou vodou je jako stvořená pro rodiny s malými dětmi.

Voda je klidná a teplá, což je ideální pro bezpečné koupání. Navíc zde najdete širokou nabídku plážových aktivit, od stavění pískových hradů až po kurzy surfování pro starší děti.

Další oblíbené pláže na Salu jsou:

  • Kite Beach: Známá jako ráj pro kitesurfaře, ale díky mělké vodě a širokému prostoru je vhodná i pro děti, které se chtějí seznámit s tímto sportem.
  • Ponta Preta: Přestože zde moře může být někdy drsnější, pláž je nádherná a nabízí výhled na západ slunce, což ocení i rodiče.

All-inclusive hotely na Kapverdách pro rodiny

Sal nabízí několik výborných all-inclusive hotelů, které jsou ideální pro rodiny s dětmi. Ubytování s all-inclusive službami znamená, že se nemusíte starat o jídlo ani zábavu – vše máte na dosah ruky.

Doporučené hotely na Salu:

  • Meliá Dunas Beach Resort & Spa: Tento resort patří mezi nejoblíbenější rodinné hotely na Salu. Nabízí prostorné rodinné pokoje, několik bazénů a dětské kluby, kde se děti zabaví celý den. Rodiče si zatím mohou užívat lázeňské služby nebo relaxovat na pláži.
  • Hilton Cabo Verde Sal Resort: Luxusní hotel s výbornými službami a přímým přístupem na pláž. Nabízí aktivity pro děti, včetně plavání, mini golfu a různých her.
Koukni...  Prozkoumejte hrad Jenštejn a objevujte poklad!

Oba hotely se nacházejí v blízkosti pláže a nabízejí širokou škálu aktivit, které ocení nejen děti, ale i rodiče. Dětské bazény, animační programy a dětské kluby zajistí, že si celá rodina užije bezstarostnou dovolenou.


2. Ostrov Boa Vista: Kapverdy pro dobrodružné rodiny

Boa Vista, jeden z nejkrásnějších ostrovů Kapverd, je známý svými rozlehlými písečnými dunami, které připomínají poušť, a nádhernými plážemi. Tento ostrov je ideální pro rodiny, které milují dobrodružství a chtějí si užít přírodní krásy Kapverd.

Palmy lemující krásnou pláž na ostrově Boa Vista, Kapverdy, s klidným mořem a písečnou pláží pro relaxaci.
Pláž Boa Vista Kapverdy

Pláže a bezpečné koupání na Boa Vista

Jednou z nejkrásnějších pláží na ostrově Boa Vista je Praia de Chaves. Tato rozsáhlá pláž s jemným pískem a mělkými vodami je ideální pro rodiny s dětmi. Díky klidné vodě a menším vlnám je bezpečné se zde koupat i s menšími dětmi. Pláž nabízí dostatek prostoru pro hry a relaxaci.

Další rodinné pláže na Boa Vista zahrnují:

  • Praia do Estoril: Pláž známá pro své mírné vlny a klidnou atmosféru. Rodiny si zde mohou užívat klidného koupání a děti si mohou hrát v písku nebo pozorovat ryby v mělké vodě.
  • Santa Monica: O něco vzdálenější pláž, která je však proslulá svou krásou a klidem. Je to skvělá volba pro rodiny, které chtějí uniknout turistickému ruchu.

Rodinné výlety a dobrodružství na Boa Vista

Boa Vista nabízí mnoho aktivit, které ocení rodiny s dětmi, a to jak na souši, tak na vodě. Jednou z nejoblíbenějších atrakcí je návštěva želvích farem, kde děti mohou sledovat proces líhnutí želv a jejich cestu k moři. Tento zážitek je nejen zábavný, ale i vzdělávací.

Další oblíbené aktivity pro rodiny na Boa Vista zahrnují:

  • Výlety na čtyřkolkách po písečných dunách: Tento dobrodružný výlet je vhodný pro starší děti a dospělé, kteří milují adrenalin. Pro menší děti jsou k dispozici kratší a klidnější trasy.
  • Pozorování delfínů a velryb: Na Boa Vista můžete podniknout výlet lodí, během kterého máte možnost vidět delfíny a při správné sezóně i velryby.

3. Ostrov Santiago: Kapverdy plné kultury a přírodních krás

Santiago, největší ostrov na Kapverdách, je známý nejen svými nádhernými plážemi, ale také bohatou historií a kulturou. Tento ostrov je ideální volbou pro rodiny, které chtějí prožít dovolenou plnou dobrodružství, ale zároveň poznávat místní dědictví a přírodu.

Santiago je totiž směsicí kulturní rozmanitosti, přírodních krás a míst, kde můžete zažít něco víc než jen relax na pláži.

Kulturní památky a výlety po ostrově Santiago

Santiago nabízí celou řadu historických a kulturních památek, které jsou skvělým způsobem, jak naučit děti něco o minulosti a historii Kapverd. Místo, které rozhodně nesmíte vynechat, je Cidade Velha – první evropské město postavené na západním pobřeží Afriky, které je dnes zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO.

Cidade Velha:

  • Pevnost Fortaleza Real de São Filipe: Děti jistě ocení návštěvu této staré pevnosti s krásným výhledem na moře. Místo nabízí možnost dozvědět se více o historii Kapverd a roli, kterou tento ostrov hrál v době otroctví a koloniální expanze.
  • Staré město: Projděte se starými ulicemi a poznejte místní obchůdky, restaurace a muzea. Pro děti může být zajímavé vidět, jak se lidé na ostrově kdysi oblékali a žili.

Další zajímavá místa na ostrově Santiago zahrnují:

  • Tarrafal: Malé městečko na severu ostrova, známé svou krásnou pláží a bývalým vězeňským táborem. Návštěva Tarrafalu je ideální jak pro poznávání historie, tak pro odpočinek na pláži.
  • Praia: Hlavní město Kapverd, které je kulturním a obchodním centrem ostrovů. Zde můžete s rodinou navštívit místní trhy, muzea a parky.

Přírodní parky a výlety s dětmi na ostrově Santiago

Santiago je domovem několika přírodních rezervací a parků, které nabízejí ideální prostředí pro pěší túry a rodinné výlety. Nejznámější přírodní park je Parque Natural da Serra Malagueta, který se nachází v hornaté oblasti na severu ostrova.

Parque Natural da Serra Malagueta:

  • Pěší túry: I když některé trasy mohou být náročnější, existují i kratší a jednodušší stezky, které jsou vhodné i pro menší děti. Výhledy z hor na okolní krajinu jsou úchvatné a děti si jistě užijí i pozorování místních zvířat a ptáků.
  • Pikniky v přírodě: Během výletů do hor si můžete udělat zastávku na piknik a užít si klidnou atmosféru místní přírody.
Koukni...  Co musíte vidět v New Yorku! Tipy a inspirace

Na Santiagu můžete také navštívit další přírodní místa, jako jsou místní farmy, kde můžete dětem ukázat, jak se na ostrově pěstují různé plodiny.


Rodinné aktivity na Kapverdách

Kapverdy jsou skvělou destinací nejen pro ty, kteří si chtějí užít slunce a pláže, ale také pro rodiny hledající zábavné a aktivní dovolené. Kromě pláží a kulturních památek můžete na Kapverdách najít řadu aktivit, které jsou zaměřeny na rodiny s dětmi všech věkových kategorií.

Zábavní parky a centra pro děti na Kapverdách

Většina all-inclusive hotelů na Kapverdách má vlastní dětské kluby a zábavní programy, které zajistí, že se děti nikdy nebudou nudit. Tyto programy jsou často vedené zkušenými animátory a zahrnují hry, soutěže, kreativní dílny nebo sportovní aktivity.

  • Dětské kluby: Hotely jako Riu Palace a Meliá Dunas Beach Resort & Spa nabízejí organizované programy pro děti všech věkových kategorií. Děti si zde mohou hrát, kreslit, tancovat nebo se účastnit různých sportovních aktivit, zatímco rodiče mohou relaxovat na pláži nebo u bazénu.
  • Bazény a vodní parky: Některé hotely mají vlastní bazény se skluzavkami a dalšími atrakcemi pro děti. Například hotel Hilton Cabo Verde Sal Resort má kromě dětského bazénu i minigolf a další sportovní aktivity, které jsou oblíbené u rodin.

Výlety lodí po Kapverdách

Jednou z nejoblíbenějších rodinných aktivit na Kapverdách jsou výlety lodí. Tyto plavby nabízejí nejen krásné výhledy na okolní ostrovy, ale také možnost vidět delfíny, želvy a další mořská zvířata.

  • Pozorování delfínů a velryb: Na ostrovech jako Sal a Boa Vista si můžete objednat výlet lodí, během kterého budete mít možnost vidět delfíny, a pokud budete mít štěstí, i velryby. Pro děti je to nezapomenutelný zážitek.
  • Výlety katamaránem: Na mnoha ostrovech můžete také vyrazit na pohodovou plavbu katamaránem podél pobřeží. Tyto výlety jsou skvělou volbou pro rodiny, které chtějí strávit den na moři a obdivovat krásy Kapverd.

Jednou z nejzajímavějších atrakcí na Boa Vista je návštěva vraku lodi Cabo Santa Maria, který se nachází na severním pobřeží ostrova.

Tento slavný vrak z roku 1968 je fascinující jak pro dospělé, tak pro děti, a představuje jedinečnou příležitost dozvědět se více o historii námořní dopravy na Kapverdách.

Slavný vrak lodi Cabo Santa Maria na severním pobřeží ostrova Boa Vista, Kapverdy, obklopený tyrkysovou vodou.
Vrak lodi na Kapverdách

Ubytování pro rodiny na Kapverdách

Rodinné ubytování je na Kapverdách velmi dobře zajištěno, ať už hledáte luxusní resorty nebo pohodlné hotely s rodinnými programy. Většina hotelů na Kapverdách se specializuje na rodiny s dětmi a nabízí širokou škálu služeb, které jsou zaměřené na zábavu, pohodlí a bezpečnost.

Nejlepší hotely pro rodiny na ostrově Sal

Sal nabízí několik špičkových all-inclusive hotelů, které jsou ideální pro rodiny s dětmi. Kromě rodinných pokojů s dostatkem prostoru zde najdete i bazény, dětské kluby a další vybavení, které zajistí, že si celá rodina užije skvělou dovolenou.

  • Meliá Llana Beach Resort & Spa: Tento hotel nabízí rodinné apartmány s přímým přístupem k bazénu a pláži, což je ideální pro rodiče s malými dětmi. K dispozici jsou také dětské kluby a animační programy.
  • Hilton Cabo Verde Sal Resort: Luxusní resort s výhledem na oceán a širokou nabídkou aktivit pro děti. Rodiny si zde mohou užít nejen relaxaci, ale i různé sportovní a kulturní programy.

Nejlepší hotely pro rodiny na Boa Vista

Boa Vista nabízí o něco klidnější atmosféru, což ocení rodiny, které chtějí strávit dovolenou v klidu a mimo turistický ruch. I zde najdete výborné hotely s all-inclusive službami a programy zaměřenými na rodiny.

  • Iberostar Club Boa Vista: Tento hotel nabízí přímý přístup k pláži a širokou škálu aktivit pro děti, včetně sportovních hřišť a herních prostor.
  • Royal Horizons Boa Vista: Hotel s prostornými rodinnými pokoji, který nabízí dětské kluby, animační programy a bazény vhodné pro děti.
Koukni...  Kinderdijk: Kde se 19 mlýnů dotýká nebe, unikát UNESCO

Nejlepší hotely pro rodiny na Santiago

Na Santiagu najdete jak luxusní hotely, tak menší rodinné penziony, které jsou vhodné pro rodiny hledající dobrodružství i relaxaci.

  • Pestana Trópico Hotel: Tento hotel se nachází přímo u moře a nabízí rodinné pokoje a dětské koutky. V blízkosti jsou i možnosti kulturních výletů a aktivit.
  • Hotel Oasis Praiamar: Ideální pro rodiny, které chtějí být blízko centra města a zároveň mít přístup k pláži a bazénu. Hotel nabízí různé programy pro děti i dospělé.

Možnosti využití last minute a first minute na Kapverdách

Pokud plánujete rodinnou dovolenou na Kapverdách, určitě stojí za to sledovat nabídky last minute a first minute zájezdů od cestovních kanceláří. Tyto nabídky mohou výrazně ušetřit na nákladech a přitom vám umožní užít si všechny výhody luxusní dovolené na Kapverdách.

Pro rodiny s dětmi mohou být tyto typy nabídek ideální volbou, protože zahrnují nejen levnější ubytování, ale i kompletní servis a často i letenky.

Last minute Kapverdy

Last minute zájezdy jsou skvělou příležitostí, jak získat výhodnou cenu za dovolenou na poslední chvíli. Tyto nabídky jsou ideální pro rodiny, které mají flexibilní termíny a mohou se rozhodnout k cestě několik dní před odletem.

  • Výhody last minute zájezdů: Ceny těchto zájezdů mohou být až o 30–50 % nižší než při běžné rezervaci, což je obrovská úspora pro rodiny s dětmi. Hotely na Kapverdách, které spolupracují s cestovními kancelářemi, často nabízejí last minute balíčky s all-inclusive službami, což znamená, že rodiny nemusí řešit stravu ani další náklady na místě.
  • Jak najít nejlepší nabídky: Sledujte webové stránky cestovních kanceláří. Některé z nejlepších nabídek můžete najít u českých cestovních kanceláří jako je Fischer, Exim Tours nebo Čedok.

Při last minute dovolené je však důležité myslet na to, že výběr hotelů a letů může být omezenější, protože ty nejlepší možnosti mohou být rychle vyprodané. Pokud však máte štěstí, můžete se těšit na luxusní rodinnou dovolenou za zlomek původní ceny.

First minute Kapverdy

First minute zájezdy jsou zase vhodné pro rodiny, které plánují dovolenou s dostatečným předstihem. Tyto nabídky obvykle přicházejí s několikaměsíčním předstihem a poskytují výhodné ceny pro ty, kteří si rezervují dovolenou brzy.

  • Výhody first minute zájezdů: Ceny first minute zájezdů mohou být o 10–20 % nižší než běžné ceny. Výhodou je také širší výběr ubytování a letů, protože při včasné rezervaci máte možnost si vybrat z nejlepších hotelů, které odpovídají vašim požadavkům. Některé cestovní kanceláře také nabízejí bonusy, jako je například dětská letenka zdarma nebo slevy na ubytování pro děti.
  • Tipy pro rezervaci: Nejlepší čas pro rezervaci first minute dovolené na Kapverdách je několik měsíců před letní sezónou, tedy zhruba v období podzimu nebo začátku zimy. Mnohé cestovní kanceláře také umožňují zálohové platby, což je výhodné pro rodiny, které nechtějí platit celou částku najednou.

First minute zájezdy jsou také skvělou volbou pro rodiny, které mají specifické požadavky na ubytování, například velké rodinné pokoje nebo speciální dětské programy, protože s předstihem máte větší šanci si zajistit právě takový hotel, který vám bude nejvíce vyhovovat.


Na závěr

Kapverdy jsou skutečně ideální destinací pro rodinné dovolené, ať už hledáte slunečné pláže, dobrodružství, nebo kulturní zážitky. Ostrovy jako Sal, Boa Vista a Santiago nabízejí vše, co rodiny s dětmi mohou potřebovat – krásné přírodní scenérie, bezpečné prostředí, luxusní all-inclusive hotely i širokou nabídku aktivit, které zabaví malé i velké.

Proč vybrat Kapverdy pro rodinnou dovolenou?

  1. Pláže: Kapverdy se pyšní krásnými plážemi s jemným pískem a klidnou, teplou vodou, které jsou ideální pro malé děti.
  2. Bezpečnost: Ostrovy jsou známé svou bezpečností a přátelským prostředím, což je klíčové pro rodiny.
  3. All-inclusive hotely: Široká nabídka rodinných hotelů s programy pro děti, animačními týmy a dětskými kluby vám zajistí, že děti budou po celou dobu dovolené šťastné a zaneprázdněné.
  4. Kultura a příroda: Kapverdy nabízejí nejen krásné přírodní scenérie, ale i bohatou historii a kulturu, kterou si můžete užít na výletech po ostrovech.
  5. Výhodné nabídky: S možnostmi využití last minute a first minute zájezdů můžete ušetřit nemalé peníze a užít si luxusní dovolenou za výhodnou cenu.

Ať už se rozhodnete pro kteroukoliv část Kapverd, věřím, že tato destinace poskytne vaší rodině nezapomenutelné zážitky plné slunce, pohody a zábavy.

Pokud plánujete svou příští rodinnou dovolenou, Kapverdy jsou určitě destinací, kterou byste měli zařadit na svůj seznam!

cestovní pojištění za polovinu od AXA
Cestovní pojištění AXA se slevou 50%

Letenky na Kapverdy


Kapverdy dovolená – Recenze a hodnocení

0,0
Vynikající0%
Velmi dobré0%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem, recenzí či zkušeností