Když se řekne Mexiko, každého okamžitě napadne slunce, pláže a příjemné teploty, a právě to Puerto Vallarta nabízí po celý rok. Neexistuje špatná doba, kdy by se tam vydat, záleží pouze na tom, co hledáte a co vás láká. Počasí je zde stále teplé, ať už plánujete relax na pláži nebo prozkoumávání okolí, ale určitá období roku mohou být ideální právě pro vaše preference.

Leden: Slunečné dny a velryby na obzoru

Leden patří k nejchladnějším měsícům v roce, ale v Puerto Vallartě to znamená teploty kolem 15–20 °C v noci a příjemných 25 °C během dne. I když rána mohou být o něco chladnější, odpoledne už je počasí jako stvořené na pláž.

Leden je také měsícem, kdy k pobřeží migrují velryby, a to je zážitek, který rozhodně stojí za to vidět. Pokud se sem vydáte v lednu, určitě si naplánujte výlet na moře a pozorujte tyto nádherné tvory v jejich přirozeném prostředí.

Pohled na město Puerto Vallarta a okolní hory v Mexiku.
Puerto Vallarta město a hory

Únor: Romantika a festivaly

V únoru pokračuje příjemné počasí s nízkou vlhkostí, které je ideální pro plážové aktivity a procházky po městě. Teploty jsou podobné jako v lednu, ale díky tomu, že je to zimní sezóna, můžete očekávat více turistů.

Tento měsíc je také skvělý pro návštěvu, pokud máte rádi festivaly. V Puerto Vallartě se totiž koná několik kulturních akcí, které přilákají návštěvníky z celého světa. Ať už jste fanouškem umění, hudby nebo místní kuchyně, únor vás nezklame.

Březen: Jarní prázdniny a rodinná zábava

V březnu se začínají teploty zvyšovat, a proto je oblíbený mezi rodinami, které sem míří na jarní prázdniny. Pro rodiny s dětmi je toto ideální období, kdy můžete zažít spoustu zábavy na pláži, výlety do přírody nebo vodní sporty. Teploty jsou už o něco vyšší, ale stále příjemné, ideální na koupání a opalování.

Duben: Klid před letními teplotami

Duben a květen jsou posledními měsíci před nástupem letního horka. Pokud nemáte rádi velké davy turistů, je právě duben ideální dobou, kdy navštívit Puerto Vallartu. Po Velikonocích a konci jarních prázdnin se snižuje počet návštěvníků, takže si můžete užívat klidnější atmosféru a nižší ceny ubytování.

Koukni...  Cestování vlakem: 4 Nejkrásnější železniční trasy světa 🚂🌍

Navíc je to skvělá doba pro prozkoumávání okolí, ať už se vydáte na túru nebo projížďku lodí.

Květen: Teplé dny a osvěžující vody

Květen přináší ideální kombinaci teplého počasí a stále chladnějších vod, které jsou perfektní na koupání. Teploty v průběhu dne dosahují příjemných 25–30 °C, což je skvělé pro ty, kteří rádi tráví čas u vody.

Pokud hledáte klidnou dovolenou na pláži bez přelidněných míst, je květen právě pro vás. Ideální čas na potápění nebo šnorchlování v teplých vodách oceánu.

Plážová promenáda v Puerto Vallarta, ideální destinace pro last minute dovolenou
Puerto Vallarta dovolená last minute

Červen: Výhodné nabídky a potápění

S rostoucími teplotami přichází i výhodné nabídky na ubytování a letenky. Červen je měsícem, kdy můžete narazit na skvělé nabídky, a pokud rádi potápíte, toto je ideální doba.

Před nástupem deštivé sezóny je viditelnost pod vodou skvělá, což umožňuje objevovat bohatství podmořského světa. Teploty mohou být vyšší, ale to vám nebrání užívat si plážové aktivity.

Červenec: Tropické horko a první deště

Červenec přináší nejvyšší teploty v roce, kdy se denní maxima pohybují kolem 30–35 °C. Pokud milujete tropické počasí, je tento měsíc pro vás jako stvořený.

Příchod dešťů však znamená, že v odpoledních hodinách můžete zažít krátké přeháňky, ale to neznamená, že by vám to mělo zkazit den. Stačí si dát osvěžující drink, třeba ledovou margaritu, a relaxovat u bazénu.

Srpen: Začátek hurikánové sezóny

Srpen je měsícem, kdy oficiálně začíná hurikánová sezóna. I když to může znít hrozivě, realita je často jiná. Většinou se jedná o krátké a intenzivní deště odpoledne, kdy ale máte po zbytek dne spoustu slunečních hodin na relaxaci na pláži.

Moderní architektonický most v Puerto Vallarta nad oceánem.
Most v Puerto Vallarta

Navíc je to období, kdy můžete pozorovat fascinující bouřky z bezpečí vašeho ubytování nebo si užívat klidné chvíle v lázních.

Září: Vrchol hurikánové sezóny

V září dosahuje hurikánová sezóna svého vrcholu, ale díky horám na jihu a zakřivení zátoky je Puerto Vallarta chráněna před přímým zásahem hurikánů. Většina bouří se odkloní od pobřeží nebo se sníží na tropické bouře.

Koukni...  Jak zabavit děti v letadle? Od batolat po teenagery

Pokud chcete využít výhodné nabídky na ubytování a nevadí vám trocha dobrodružství, září může být dobrou volbou. Vždy se však vyplatí mít cestovní pojištění pro případ, že by došlo k nepříjemnostem.

Říjen: Konec bouří a příprava na zimu

Říjen přináší konec hurikánové sezóny a s tím i snížení vlhkosti. Teploty začínají klesat a počasí se stává příjemnějším. Tento měsíc je také ideální pro návštěvu, pokud se zajímáte o místní tradice. Na konci měsíce se totiž slaví Den mrtvých, který je jedním z nejdůležitějších svátků v Mexiku.

Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost zažít autentickou atmosféru a kulturu Mexika.

Listopad: Zimní sezóna začíná

Listopad přináší ochlazení a konec hurikánové sezóny, což láká mnoho cestovatelů zpět do Puerto Vallarty. Mnozí důchodci se sem sjíždějí strávit zimu, protože teploty jsou stále příjemné a vody oceánu ještě drží teplo z léta.

Pokud chcete zažít klidnější atmosféru před vánočními davy, je listopad ideálním měsícem na cestování.

Prosinec: Vánoční atmosféra a velryby

Prosinec v Puerto Vallartě je skutečným zážitkem. Město se obléká do svátečního hávu a večerní teploty jsou příjemně chladné. Kromě vánočních oslav sem v prosinci přicházejí také velryby, které unikají před chladnými vodami Arktidy.

Pokud plánujete trávit Vánoce v tropickém ráji, není lepšího místa než Puerto Vallarta.

Doporučení na závěr

Každý měsíc má své kouzlo, ať už máte rádi horké letní dny, nebo chladnější zimní večery, Puerto Vallarta vás vždy okouzlí.

Rozhodně doporučuji zkontrolovat předpověď počasí a plánovat aktivity podle aktuálních podmínek.

Pokud se chcete vyhnout turistickým davům a vysokým cenám, zvažte návštěvu mimo hlavní sezónu.

Doporučené hotely od CK Fischer a Eximtours

Hacienda Buenaventura Hotel & Mexican Charm* (Mexiko / Jalisco)** Tento tříhvězdičkový hotel přináší autentickou mexickou atmosféru a nabízí útulné pokoje pro tři osoby s all-inclusive službami.

Hotel je známý svou výjimečnou pohostinností a příjemnou atmosférou. Cena je dostupná již od 30 090 Kč na osobu za 7 nocí.

Koukni...  Naše plavba Karibikem - Oasis of the Seas

Buenaventura Grand Hotel Puerto Vallarta** (Mexiko / Jalisco)** Tento čtyřhvězdičkový hotel nabízí luxusní ubytování s výhledem na oceán a možností programu na míru.

Ubytování v Deluxe pokojích je navrženo pro maximální komfort a hosté si mohou užít kombinaci městského a plážového prostředí. Cena začíná na 34 790 Kč za osobu za 7 nocí.

RIU Vallarta*** (Mexiko / Nayarit)** Pětihvězdičkový luxusní hotel, který se pyšní prvotřídními službami a nádhernými pokoji s výhledem na oceán.

Je vhodný pro ty, kdo chtějí zažít pravou mexickou pohostinnost ve spojení s luxusem. Cena za osobu je 45 990 Kč na 7 nocí all-inclusive.

The Hacienda at Krystal Grand Puerto Vallarta*** (Mexiko / Jalisco)** Luxusní pětihvězdičkový resort s all-inclusive službami, který nabízí ubytování v Junior Suitách s výhledem na zahradu.

Tento hotel je ideální pro ty, kteří hledají klid a relaxaci ve spojení s moderním komfortem. Cena začíná na 37 890 Kč za osobu za 7 nocí.


FAQ – Často kladené otázky

Kdy je nejlepší čas na návštěvu Puerto Vallarta?

Nejlepší čas na návštěvu Puerto Vallarta závisí na vašich preferencích. Pokud preferujete mírnější počasí a méně turistů, ideální jsou měsíce od listopadu do dubna. Pokud hledáte levnější ubytování, letní měsíce jsou plné výhodných nabídek.

Jak dlouho trvá let z ČR do Puerto Vallarta?

Z České republiky do Puerto Vallarta neexistují přímé lety. Obvykle je nutné cestovat přes větší města jako Paříž, Londýn nebo Frankfurt. Celková doba letu, včetně přestupů, může být kolem 16 až 20 hodin.

Je Puerto Vallarta bezpečné pro turisty?

Puerto Vallarta je považováno za jedno z nejbezpečnějších turistických míst v Mexiku. Přesto je vhodné dodržovat základní bezpečnostní opatření, jako jsou ostražitost na veřejných místech a nenosit cennosti viditelně.

Kdy je období dešťů v Puerto Vallarta?

Období dešťů trvá od června do října, přičemž nejdeštivější měsíce jsou srpen a září. I během těchto měsíců však většina dešťů přichází v krátkých, odpoledních přeháňkách, takže stále zůstává dostatek času na slunečné aktivity.

Jaké aktivity mohu podniknout v Puerto Vallarta během zimy?

V zimě můžete v Puerto Vallarta zažít pozorování velryb, užívat si příjemné teploty na pláži, prozkoumávat město a vychutnat si místní festivaly. Zima je ideální pro návštěvu, protože počasí je mírné a turistická infrastruktura plně funkční.

cestovní pojištění za polovinu od AXA
Cestovní pojištění AXA se slevou 50%

Zájezd Puerto Vallarta v Mexiku – Recenze a zkušenosti

0,0
Vynikající0%
Velmi dobré0%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem, recenzí či zkušeností