Praha, krásné a starobylé město, skrývá mnohem více, než se na první pohled zdá. Za nádhernými výhledy a romantickými uličkami se ukrývají záhadné příběhy, které by mohly vyděsit i ty nejodvážnější z nás. Víte, že Praha je plná míst, která jsou obestřena tajemnem, přízraky a temnými silami? Některá z nich jsem měla možnost navštívit a musím říct, že mě nenechala chladnou.

Pojďme si společně projít několik z těch nejpodivnějších pražských lokalit, kde byste rozhodně nečekali, že se setkáte s něčím nadpřirozeným.

Petřín – Romantika a pohanské oběti

Petřín, místo, kde se dnes setkávají zamilovaní páry, kdysi skrýval temné tajemství. V 10. století totiž nebyl jen příjemným kopcem s krásnými výhledy na Prahu, ale pohanským obětištěm. Místní kněží zde podle legend prováděli krvavé oběti, a to nejen zvířat, ale možná i lidí.

Svatý Vojtěch byl natolik šokován těmito praktikami, že vyzval knížete Boleslava II., aby tomu udělal přítrž. Výsledkem byla stavba kostela svatého Vavřince na místě bývalého pohanského oltáře.

Co však zůstává zvláštní, je fakt, že ani přes snahy církve se temné síly z Petřína nikdy zcela nevytratily. Mnoho lidí, citlivých na energie, zde dodnes hovoří o zvláštních silových polích, která jakoby prýští z hlubin kopce. A věřte, že to nejsou jen povídačky! Na Petříně byla také nalezena starobylá pohřebiště z doby 10. až 13. století.

Co je však na těchto hrobech děsivé? Kostry s useknutými hlavami a hrudníky zatíženými balvanem, zřejmě jako ochrana proti tomu, aby se mrtví nevrátili zpět mezi živé. Petřínští upíři? Možná… Takže až příště půjdete na romantickou procházku, možná si to rozmyslete.

Koukni...  HAARP: Výzkum ionosféry a komunikace
Petřínská rozhledna v Praze v pozadí zeleně, s jasnou oblohou a bílými mraky. Rozhledna je jedním z nejznámějších symbolů Petřína, který je opředen legendami o pohanských rituálech.
Petřínská rozhledna a tajemná historie

Faustův dům – Legenda o muži, kterého si odnesl ďábel

Faustův dům na Karlově náměstí je jedním z těch míst, která vypadají naprosto nevinně. Světlá růžová fasáda barokního paláce nevzbuzuje podezření, ale jeho pověst hovoří jinak. Legendy říkají, že zde žil učenec, který se zapletl s temnými silami, a nakonec byl za svou pýchu odnesen ďáblem přímo střechou domu. A co víc – tato díra prý nikdy nemohla být zazděna.

Historie Faustova domu je plná podivných událostí. Několik jeho obyvatel se zabývalo alchymií a magií, což zanechalo svou stopu jak ve světě viditelném, tak neviditelném.

Při stavebním průzkumu bylo v domě nalezeno několik záhadných artefaktů – dětské botičky zazděné ve stěnách a kostry koček, které jsou odjakživa spojovány s magickými rituály. Co se tady skutečně odehrávalo, nikdo přesně neví, ale Faustův dům svou tajemnou pověst rozhodně neztratil.

Barokní budova Faustova domu na Karlově náměstí za slunečného dne, obklopena listím. Dům je znám svou temnou historií a legendou o učenci Faustovi, kterého si měl odnést ďábel.
Faustův dům a jeho tajemná minulost

Vyšehrad a Čertův sloup – Magická moc kamenných bloků

Vyšehrad, jedno z nejmystičtějších míst v Praze, je plný energie. Už kněžna Libuše zde podle pověsti prorokovala budoucí velikost Prahy. Ale co je na Vyšehradě nejzvláštnější, je tzv. Čertův sloup – tři velké kamenné bloky, které vypadají, jako by je někdo náhodně postavil vedle sebe.

Místní legenda však hovoří o tom, že tento sloup sem přinesl ďábel, když prohrál sázku s knězem, který odsloužil mši rychleji, než ďábel přinesl sloup z Říma.

Energeticky citliví lidé tvrdí, že sloup je jakýmsi „energetickým kondenzátorem“ a že z něj proudí silná energie, kterou mohou využívat vyznavači okultních věd. Ať už tomu věříte nebo ne, Čertův sloup na Vyšehradě stojí dodnes a jeho energie láká jak turisty, tak různé záhadology.

Čertův sloup na Vyšehradě, tři kamenné bloky opřené o sebe, zasazené do parku, s pohledem na katedrálu sv. Petra a Pavla v pozadí. Místo je opředeno legendami o magických silách a čertech.
Čertův sloup na Vyšehradě

Nuselský most – Most sebevrahů

Nuselský most, symbol Prahy, je také známý jako místo, kde skončilo svůj život více než 300 sebevrahů. Tento fakt byl dlouho tajen, zejména v období komunismu, kdy bylo nemyslitelné, aby se něco takového dělo na mostě pojmenovaném po Klementu Gottwaldovi, prvním komunistickém prezidentovi Československa.

Koukni...  Nejlepší koupaliště v Praze: Aquaparky, bazény a plovárny

Co je ale opravdu zvláštní, je konstrukce mostu. Betonový most totiž obsahuje železný rošt, který má téměř stejnou délku jako vysílací frekvence rádia. To z něj dělá ohromnou příjmovou anténu, která může ovlivňovat mysl lidí procházejících po něm.

Může tato neviditelná energie působit na sebevrahy? Možná ano, protože mnoho svědků, kteří bydlí poblíž mostu, popisují noční zážitky, kdy cítí přítomnost temných přízraků.

Nuselský most je dnes zabezpečen plotem, který brání lidem v přístupu k okraji, ale přízraky sebevrahů prý zůstávají. Někteří lidé mluví o tom, že pod mostem cítí přítomnost něčeho neznámého, co vyvolává pocity úzkosti a strachu. Místní se o těchto jevech příliš nechtějí bavit, možná ze strachu, že by je sami zažili.

Nuselský most v Praze, jedna z dominant města, pohled z boku na vysokou betonovou konstrukci s výhledem na město v pozadí. Most je známý jako místo tragických událostí a přízraků.
Nuselský most a jeho temná pověst

Závěr – Praha plná záhad

Praha je nejen krásným historickým městem, ale také místem plným záhad a tajemství. Ať už se jedná o Petřínské upíry, ďábelské sázky na Vyšehradě nebo přízraky na Nuselském mostě, každé z těchto míst má svůj vlastní příběh, který dodnes fascinoval a děsil mnoho lidí.

Pokud se chystáte tato místa navštívit, buďte připraveni na to, že vám může naskočit husí kůže. Kdo ví, možná narazíte na něco, co vás překvapí víc, než byste čekali.

Nezapomeňte – Praha je město, které skrývá mnohem víc než jen krásné památky a malebné uličky. Je to město plné tajemných příběhů, které čekají na to, aby byly odhaleny.

Ať už věříte na nadpřirozeno nebo ne, jedno je jisté – Praha vás nikdy nepřestane fascinovat.

SkvěléČesko.cz

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem