Golf se v Dubaji stal nejen sportovní aktivitou, ale i symbolem luxusu a prestiže. Tato kosmopolitní metropole na Arabském poloostrově se pyšní některými z nejlepších golfových hřišť na světě. Když jsem poprvé navštívil Dubaj, okamžitě mě uchvátila nádherná kombinace moderní architektury, písečných dun a dokonalých zelených ploch golfových hřišť.

Dubaj je místo, kde se setkává západní a arabská kultura, a to se odráží i na golfových hřištích, která nabízejí nejen skvělý zážitek z hry, ale i prvotřídní služby a luxusní zázemí.

Město je známé svými ikonickými stavbami, jako je Burj Khalifa nebo Palm Jumeirah, ale golfová hřiště zde mají svůj vlastní význam a přitahují nadšence z celého světa. Hraní golfu v Dubaji je nezapomenutelným zážitkem díky špičkovým hřištím, která navrhli renomovaní designéři, a také díky výjimečnému klimatu, který umožňuje hru po celý rok.

Představím vám pět nejlepších golfových hřišť v Dubaji, která jsem měl tu čest navštívit a která mě oslnila svou krásou, kvalitou a atmosférou. Ať už jste začínající hráč nebo zkušený golfista, tato hřiště vám nabídnou něco mimořádného.

1. Emirates Golf Club

Emirates Golf Club je pravděpodobně nejznámějším golfovým hřištěm v Dubaji a je považován za klenot v korunu golfového světa na Středním východě. Klub byl otevřen v roce 1988 jako první trávníkové hřiště na Blízkém východě a okamžitě se stal synonymem luxusu a špičkové kvality.

Zelené fairwaye a písečné bunkry na Emirates Golf Club v Dubaji, konkrétně na hřišti Faldo. V pozadí jsou viditelné moderní mrakodrapy dubajského města, zatímco v popředí se nachází vodní překážka a dobře udržovaný trávník. Scéna je prozářená slunečním světlem, zdůrazňující krásu a eleganci tohoto prestižního golfového hřiště.
Emirates Golf Club v Dubaji

Historie Emirates Golf Club

Emirates Golf Club, který byl navržen Karlem Littenem, se rychle etabloval jako jedno z předních golfových hřišť nejen v Dubaji, ale i na celém světě. Hřiště Majlis, známé také jako “Pouštní zázrak”, získalo své jméno podle arabského výrazu pro místo setkávání a je považováno za jedno z nejnáročnějších a nejkrásnějších hřišť na světě.

Hřiště Faldo, původně známé jako Wadi, bylo přepracováno sirem Nickem Faldem a představuje moderní design s oslnivým nočním osvětlením, které umožňuje hru i po setmění.

Golfové hřiště Majlis a Faldo

Majlis Course Majlis je hlavním hřištěm Emirates Golf Clubu a pravidelným hostitelem Omega Dubai Desert Classic. Tento 18-jamkový, par-72 layout měří 7 301 yardů a je známý svými úzkými fairways, strategicky umístěnými bunkry a vodními překážkami. Hřiště je nádherně integrované do okolního pouštního prostředí, s množstvím domorodých rostlin a stromů, které dodávají hře autentický arabský nádech.

Faldo Course Hřiště Faldo, redesignované v roce 2006, je moderním mistrovským dílem a jedním z mála hřišť na světě, které je plně osvětlováno pro noční golf. S par-73 a délkou 7 052 yardů nabízí Faldo technicky náročnou hru s mnoha vodními překážkami, hlubokými bunkry a rychlými greeny. Noční hra na Faldo je nezapomenutelným zážitkem, který přitahuje hráče z celého světa.

Služby na Emirates Golf Club

Emirates Golf Club nabízí prvotřídní zázemí a služby, které zajišťují, že každý návštěvník má dokonalý zážitek. Mezi hlavní přednosti patří:

  • Klubovna: Moderní a luxusní zařízení s restauracemi, bary a terasami s výhledem na hřiště.
  • Pro Shop: Obchod s širokou nabídkou golfového vybavení a oblečení od předních značek.
  • Tréninkové zázemí: Driving range, putting a chipping greeny, které jsou ideální pro zdokonalování dovedností.
  • Restaurace a bary: Rozmanité možnosti stravování od neformálních jídel po luxusní večeře s výhledem na hřiště.

Turnaje Emirates Golf Club

Emirates Golf Club je pravidelným hostitelem prestižních turnajů, včetně Omega Dubai Desert Classic, jednoho z nejvýznamnějších turnajů na European Tour. Tento turnaj přitahuje nejlepší světové hráče, což zajišťuje vysokou úroveň soutěže a nezapomenutelné momenty pro diváky.

Osobní zkušenosti a moje doporučení

Hraní na Emirates Golf Clubu je zážitek, který si zapamatujete na celý život. Osobně jsem byl ohromen kvalitou údržby hřišť a úrovní služeb. Doporučuji rezervovat si tee time s předstihem, zvláště pokud plánujete hrát během hlavní sezóny (říjen až duben). Nezapomeňte si také užít noční golf na hřišti Faldo, je to skutečně jedinečný zážitek.

2. Jumeirah Golf Estates

Jumeirah Golf Estates je prestižní golfový komplex, který nabízí dva mistrovská hřiště: Earth a Fire. Tento luxusní rezidenční a golfový areál se nachází v srdci Dubaje a je známý svou krásnou krajinou a prvotřídními službami. Jumeirah Golf Estates je místem, kde se pravidelně konají významné turnaje, a je oblíbeným cílem pro golfisty z celého světa.

Koukni...  Pravidla golfu: Co bys měl vědět, než vstoupíš na hřiště

Představení hřišť Earth a Fire

Earth Course Hřiště Earth bylo navrženo legendárním golfistou Gregem Normanem a je inspirováno tradičními parkovými hřišti v Evropě a Severní Americe. S par-72 a délkou 7 706 yardů je toto hřiště výzvou i pro nejzkušenější hráče.

Earth Course je známé svou nádhernou krajinou s bujnými fairways, strategicky umístěnými bunkry a impozantními vodními překážkami. Finální jamky jsou obzvláště náročné a často rozhodují o výsledku hry.

Fire Course Hřiště Fire, také navržené Gregem Normanem, má odlišný charakter než Earth Course. S par-72 a délkou 7 480 yardů je Fire Course inspirováno tradičními linksovými hřišti s písčitými dunami a nízkou vegetací.

Hřiště je známé svými rychlými greeny a strategickými bunkry, které vyžadují přesné a promyšlené údery. Fire Course nabízí hráčům autentický a náročný golfový zážitek.

Design a architektura Jumeirah Golf Estates

Obě hřiště, Earth i Fire, jsou mistrovskými díly designéra Grega Normana, který dokázal využít přirozené krásy dubajské krajiny a vytvořit hřiště, která jsou esteticky působivá a zároveň technicky náročná.

Hřiště Earth se vyznačuje zelenými fairways, zatímco Fire má více přirozený, rustikální vzhled. Design každého hřiště reflektuje jeho název – Earth je bujné a zelené, zatímco Fire je horké a písčité.

Zázemí a služby Jumeirah Golf Estates

Jumeirah Golf Estates nabízí širokou škálu služeb a zázemí, které zajišťují pohodlí a spokojenost všech návštěvníků:

  • Klubovna: Luxusní klubovna s restauracemi, bary, obchodem s golfovým vybavením a terasou s výhledem na hřiště.
  • Akademie Golfu: Moderní tréninkové centrum s profesionálními trenéry, kteří poskytují lekce pro hráče všech úrovní.
  • Wellness Centrum: Fitness a wellness zařízení pro relaxaci a regeneraci po hře.
  • Rezidenční Komplex: Exkluzivní rezidence a vily s výhledem na golfová hřiště, které nabízejí luxusní bydlení v klidném prostředí.

Významné turnaje na Jumeirah Golf Estates

Jedním z nejvýznamnějších turnajů, který se koná na Jumeirah Golf Estates, je DP World Tour Championship, finále European Tour. Tento turnaj přitahuje nejlepší hráče z celého světa a je známý svou vysokou úrovní soutěže a velkorysými výhrami. Earth Course, kde se turnaj hraje, nabízí dramatické finále s náročnými jamkami, které často rozhodují o vítězi.

Doporučení a osobní zkušenosti

Hraní na Jumeirah Golf Estates je nezapomenutelný zážitek díky dokonalému spojení krásné přírody a špičkového designu hřišť. Osobně jsem byl fascinován kvalitou údržby a úrovní služeb, které jsou zde poskytovány.

Doporučuji si naplánovat hru během týdne, abyste se vyhnuli víkendovým davům, a rezervovat si čas na návštěvu akademie golfu pro vylepšení svých dovedností.

3. Montgomerie Golf Club Dubaj

Montgomerie Golf Club je dalším klenotem mezi golfovými hřišti v Dubaji. Tento exkluzivní golfový klub se nachází v prestižní oblasti Emirates Hills a je známý svou luxusní atmosférou, prvotřídními službami a nádherným hřištěm navrženým slavným skotským golfistou Colinem Montgomeriehem.

Hřiště Montgomerie se pyšní jedinečným designem, který kombinuje skotský styl s moderními prvky a nabízí nezapomenutelný golfový zážitek.

Západ slunce nad Montgomerie Golf Club v Dubaji, který se nachází v těsné blízkosti moderních budov a mrakodrapů. V popředí jsou dobře udržované greeny a vodní překážka, která přidává scenérii na kráse. Palmy a zeleň vytvářejí harmonický kontrast s městským panorama v pozadí, které je zalité jemným večerním světlem, čímž se zvýrazňuje klidná a elegantní atmosféra golfového hřiště.
Montgomerie Golf Club Dubaj

Historie a designér Colin Montgomerie

Montgomerie Golf Club Dubaj bylo otevřeno v roce 2002 a rychle se stalo jedním z nejvyhledávanějších golfových hřišť v Dubaji. Hřiště navrhl Colin Montgomerie ve spolupráci s Desmondem Muirheadem. Colin Montgomerie, který je držitelem mnoha titulů a byl kapitánem evropského týmu Ryder Cup, přinesl do designu hřiště svůj jedinečný pohled na hru a detailní znalost skotských hřišť. Výsledkem je hřiště, které je nejen esteticky krásné, ale i technicky náročné a zábavné pro hráče všech úrovní.

Hřiště a jeho unikátní vlastnosti

Hřiště Montgomerie se rozkládá na 265 akrech a nabízí 18 jamek s par-72 a délkou 7 396 yardů. Hřiště je známé svými širokými fairways, strategicky umístěnými bunkry a náročnými greeny. Mezi klíčové prvky patří:

  • Velké a konturované greeny: Greeny jsou navrženy tak, aby poskytovaly různé úrovně obtížnosti a vyžadovaly přesné údery.
  • Vodní překážky: Na hřišti se nachází 14 jezer, která nejen zvyšují estetickou hodnotu, ale také představují výzvu pro hráče.
  • Bunkry: Strategicky umístěné bunkry vyžadují promyšlené plánování a přesné údery.
  • Větrolamy a stromy: Tyto přírodní prvky dodávají hřišti charakter a vytvářejí další úrovně obtížnosti.

Luxusní zázemí a služby Montgomerie Golf Club Dubai

Montgomerie Golf Club Dubai nabízí luxusní zázemí, které zajišťuje pohodlí a spokojenost všech návštěvníků:

  • Klubovna: Moderní a elegantní klubovna s výhledem na hřiště, kde si můžete vychutnat skvělá jídla a nápoje v několika restauracích a barech.
  • Pro Shop: Obchod s širokou nabídkou golfového vybavení a oblečení od předních značek.
  • Tréninkové Zázemí: Driving range, putting a chipping greeny pro zlepšení vašich dovedností.
  • Hotel Montgomerie: Luxusní hotel nabízející stylové ubytování s výhledem na golfové hřiště, wellness centrum, bazén a další prvotřídní služby.
Koukni...  Jaké jsou průměrné rychlosti švihu v golfu?

Osobní zážitky a doporučení

Montgomerie Golf Club je místo, kde jsem si užil každý okamžik. Hřiště je výborně udržované a každá jamka nabízí nové výzvy. Doporučuji vyhradit si čas na prohlídku celého komplexu, protože kromě golfu zde můžete zažít i skvělou gastronomii a relaxaci v luxusním hotelu.

Pro maximální zážitek doporučuji rezervovat si tee time předem, zejména během hlavní sezóny (říjen až duben).

4. Dubai Creek Golf & Yacht Club

Dubai Creek Golf & Yacht Club je jedno z nejikoničtějších golfových hřišť v Dubaji, které nabízí nejen skvělý golfový zážitek, ale i nádherný výhled na dubajský záliv a městské panorama. Tento klub se nachází v srdci Dubaje a je známý svou luxusní atmosférou, prvotřídními službami a krásným designem hřiště.

Historie a lokalita Dubai Creek Golf & Yacht Club

Dubai Creek Golf & Yacht Club byl otevřen v roce 1993 a rychle se stal jedním z nejprestižnějších golfových hřišť v regionu. Klub se nachází na břehu Dubai Creek, historického zálivu, který hrál klíčovou roli v rozvoji Dubaje jako obchodního centra. Hřiště bylo navrženo uznávanými architekty Thomasem Bjornem a Howardem Swanem, kteří vytvořili mistrovské dílo, které je náročné a zároveň krásné.

Popis hřiště Dubai Creek Golf & Yacht Club

Dubai Creek Golf & Yacht Club nabízí 18-jamkové mistrovské hřiště s par-71 a délkou 6 967 yardů. Hřiště je známé svou rozmanitou krajinou, která zahrnuje široké fairways, strategicky umístěné bunkry a nádherné vodní překážky. Mezi klíčové prvky hřiště patří:

  • Úvodní jamky: První devítka je charakteristická svými širokými fairways a relativně mírnými překážkami, což hráčům umožňuje zahřát se před náročnější druhou devítkou.
  • Druhá devítka: Tato část hřiště je náročnější, s užšími fairways a více vodními překážkami, které vyžadují přesné a strategické údery.
  • 18. jamka: Finální jamka je jednou z nejoblíbenějších v regionu, s nádherným výhledem na klubovnu a Dubai Creek. Tato par-4 jamka vyžaduje přesný úder přes vodu na green, což z ní činí dramatické a náročné zakončení hry.

Klubovna a další zařízení

Dubai Creek Golf & Yacht Club nabízí luxusní zázemí, které zahrnuje:

  • Klubovna: Impozantní klubovna ve tvaru plachty, která je jedním z architektonických symbolů Dubaje. Klubovna nabízí několik restaurací a barů, konferenční prostory a terasy s výhledem na hřiště a záliv.
  • Pro Shop: Dobře zásobený obchod s golfovým vybavením, oblečením a suvenýry.
  • Tréninkové Zázemí: Moderní driving range, putting a chipping greeny, stejně jako golfová akademie s profesionálními trenéry.
  • Yacht Club: Kromě golfu nabízí klub také exkluzivní jachtařské zázemí, kde si můžete pronajmout jachty a užít si plavbu po Dubai Creek.

Turnaje a události na Dubai Creek Golf & Yacht Club

Dubai Creek Golf & Yacht Club je pravidelným hostitelem mnoha významných turnajů a událostí, včetně Dubai Creek Open, které je součástí MENA Tour. Tento turnaj přitahuje talentované hráče z celého světa a nabízí skvělou příležitost sledovat špičkový golf v nádherném prostředí.

Osobní zkušenosti a moje doporučení

Hraní na Dubai Creek Golf & Yacht Clubu je opravdu výjimečný zážitek. Hřiště je pečlivě udržované a nabízí nádherné výhledy na dubajský záliv a městské panorama. Doporučuji si rezervovat tee time s předstihem, zejména během hlavní sezóny, a využít možnosti tréninku v golfové akademii. Po hře si můžete vychutnat skvělou večeři v jedné z restaurací v klubovně s výhledem na záliv.

5. Arabian Ranches Golf Club

Arabian Ranches Golf Club je známý svou klidnou atmosférou, nádherným designem a vynikajícími službami. Tento golfový klub se nachází v srdci rezidenční oblasti Arabian Ranches a nabízí ideální prostředí pro hráče, kteří hledají výzvu i odpočinek v krásném prostředí.

Koukni...  TOP5: Tenisové turnaje, které musíte zažít!

Hřiště navrhl uznávaný designér Ian Baker-Finch ve spolupráci s Nicklaus Design, což zaručuje kvalitní herní zážitek pro golfisty všech úrovní.

Arabian Ranches Golf Club v Dubaji při západu slunce. Na obrázku je vidět klubovna obklopená palmami a bujnou vegetací. Před klubovnou se rozprostírá zelený trávník golfového hřiště, které přechází do zlatavých travin. Obloha je jemně zabarvena večerním světlem, což vytváří klidnou a příjemnou atmosféru tohoto prestižního golfového klubu.
Arabian Ranches Golf Club

Historie a lokalita Arabian Ranches Golf Club

Arabian Ranches Golf Club byl otevřen v roce 2004 a rychle se stal oblíbeným cílem místních i mezinárodních golfistů. Klub se nachází v klidné rezidenční oblasti, daleko od ruchu městského centra Dubaje, což nabízí příjemné a uvolněné prostředí pro golfovou hru. Hřiště je umístěno v přírodním pouštním prostředí, které dodává hře autentický arabský nádech.

Design hřiště Arabian Ranches Golf Club

Arabian Ranches Golf Club nabízí 18-jamkové mistrovské hřiště s par-72 a délkou 7 658 yardů. Hřiště je navrženo tak, aby respektovalo přirozenou topografii oblasti, a zahrnuje různé pouštní prvky, které přidávají na obtížnosti i kráse.

  • Pouštní krajina: Hřiště je obklopeno původní pouštní krajinou, s kaktusy, pouštními keři a písečnými dunami, které vytvářejí náročné překážky a krásné scenérie.
  • Strategické bunkry: Bunkry jsou strategicky rozmístěny a vyžadují přesné údery, což zvyšuje technickou náročnost hřiště.
  • Velké a konturované greeny: Greeny jsou prostorné a mají výrazné kontury, což vyžaduje přesné puttování a dobrou strategii.

Služby a zázemí

Arabian Ranches Golf Club nabízí vynikající zázemí, které zajišťuje, že každý návštěvník má dokonalý zážitek:

  • Klubovna: Moderní a stylová klubovna s restaurací a barem, které nabízejí široký výběr jídel a nápojů s krásným výhledem na hřiště.
  • Pro Shop: Dobře zásobený obchod s golfovým vybavením, oblečením a suvenýry.
  • Tréninkové zázemí: Driving range, putting a chipping greeny, které jsou ideální pro zdokonalování dovedností. Golfová akademie s profesionálními trenéry nabízí lekce pro hráče všech úrovní.
  • Rezidenční komplex: Nabízí luxusní bydlení s přímým přístupem na golfové hřiště, což je ideální pro golfové nadšence, kteří chtějí žít v blízkosti své oblíbené aktivity.

Osobní zkušenosti a doporučení

Arabian Ranches Golf Club je jedno z nejpříjemnějších míst pro golf v Dubaji. Hřiště je pečlivě udržované a nabízí skvělý mix výzev a relaxace. Osobně jsem si užil klidnou atmosféru a krásné scenérie, které toto hřiště nabízí.

Doporučuji si rezervovat tee time předem, zejména během hlavní sezóny, a využít možnosti tréninku v golfové akademii. Po hře si můžete odpočinout v klubovně a vychutnat si skvělé jídlo s výhledem na hřiště.

Shrnutí na závěr

Dubaj je skutečně rájem pro golfisty, nabízející širokou škálu špičkových golfových hřišť. Od ikonického Emirates Golf Clubu přes prestižní Jumeirah Golf Estates a luxusní Montgomerie až po nádherný Dubai Creek Golf & Yacht Club a klidný Arabian Ranches Golf Club – každé z těchto hřišť nabízí jedinečný zážitek a prvotřídní služby.

Bez ohledu na vaši úroveň dovedností si v Dubaji najdete golfové hřiště, které vám poskytne nezapomenutelný golfový zážitek.

Nejčastější dotazy

Jaké je nejlepší období pro golf v Dubaji?

Nejlepší období pro golf v Dubaji je od října do dubna, kdy jsou teploty příjemné a ideální pro hru.

Kolik stojí green fee na nejlepších hřištích?

Ceny green fee se liší podle hřiště a sezóny. V průměru se pohybují mezi 500 AED až 1 000 AED (asi 3 000 Kč až 6 000 Kč) za kolo.

Potřebuji rezervaci předem?

Ano, doporučuje se rezervovat tee time předem, zejména během hlavní sezóny, aby se zajistilo dostupné místo.

Jaké vybavení je dostupné k zapůjčení?

Většina golfových klubů nabízí půjčovnu golfových holí, vozíků a dalších potřebných vybavení. Některé kluby také nabízejí možnost pronájmu golfových bot a oblečení.

Jsou na hřištích povoleny děti?

Ano, většina golfových klubů v Dubaji vítá děti a nabízí různé programy a lekce pro mladé golfisty. Je však dobré se předem informovat o konkrétních pravidlech a podmínkách jednotlivých klubů.


Golf v Dubaji – Recenze a zkušenosti

0,0
Vynikající0%
Velmi dobré0%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem, recenzí či zkušeností