Pamatujete si na ten pocit, když se vrátíte z dovolené s nádherně bronzovou pokožkou a všichni se vás ptají, kde jste byli? No, co kdybych vám řekla, že můžete mít tenhle opálený vzhled po celý rok? Ano, čtete správně! Opalování v soláriu může být skvělým způsobem, jak si udržet zdravě vypadající pleť, i když slunce zrovna nesvítí. Ale jako u všeho, i tady platí, že opatrnost je na místě. A protože chci, aby vaše pokožka zůstala krásná a zdravá, rozhodla jsem se s vámi podělit o své nejlepší tipy a triky.

První návštěva solária může být trochu strašidelná. Přiznám se, že jsem měla obavy, když jsem šla poprvé. Ale nebojte se, všechno je o přípravě a správné péči. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak se správně opalovat v soláriu a vyhnout se zbytečným rizikům.

Výběr správného solária

Výběr správného solária je klíčový. Hledejte zařízení, která jsou dobře udržovaná a splňují místní hygienické a bezpečnostní normy. Když vstoupíte do solária, podívejte se, zda je čisté a zda vám personál nabízí ochranné pomůcky, jako jsou brýle. Kvalitní solárium by mělo mít nastavitelné parametry pro čas a intenzitu opalování, aby vám umožnilo přizpůsobit si zážitek podle vašich potřeb.

špičkové solárium
Solárium

Poznejte svůj typ pokožky

Znalost vašeho typu pokožky vám pomůže předejít spálení a stanovit optimální dobu opalování. Existuje šest typů pokožky, od velmi světlé (typ 1) po velmi tmavou (typ 6). Typ 1 se spálí velmi snadno a opaluje se těžko, zatímco typ 6 se nikdy nespálí a snadno se opaluje. Poraďte se s odborníkem, abyste zjistili, jaký je váš typ pokožky a jaké jsou pro vás nejlepší postupy.

Připravte se na opalování v soláriu

Před návštěvou solária je důležité připravit svou pokožku. Den předem proveďte tělový peeling, abyste odstranili odumřelé buňky a nečistoty. V den opalování se vyhněte použití antiperspirantů, parfémů a make-upu. To pomůže předejít podráždění pokožky a zajistí rovnoměrné opálení.

Koukni...  Jakou mít doma teplotu a ušetřit za vytápění

Používejte ochranné brýle

Nikdy nezapomeňte na ochranné brýle. UV záření může způsobit vážné poškození očí, včetně katarakty a popálenin rohovky. Běžné sluneční brýle nejsou dostatečnou ochranou. Solária obvykle poskytují speciální brýle, pokud ne, přineste si své vlastní.

Začněte pomalu a postupně zvyšujte dobu opalování

Začněte s krátkými sezeními trvajícími maximálně pět až deset minut. Postupně zvyšujte dobu opalování o minutu nebo dvě, dokud nedosáhnete požadované barvy. Příliš dlouhé sezení může vést k popálení a poškození pokožky, takže je důležité postupovat pomalu a opatrně.

Používejte vhodné opalovací krémy

Speciální opalovací krémy pro solária pomáhají chránit a hydratovat pokožku. Tyto krémy podporují rovnoměrné opálení a chrání pokožku před poškozením. Nepoužívejte běžné krémy určené pro venkovní použití, protože nejsou navrženy pro intenzivní UV záření v soláriích.

EXIMTOURS
EximTours.cz

Hydratace po opalování

Po opalování je důležité pokožku dobře hydratovat, aby byla pružná a zdravá. Použijte vysoce kvalitní hydratační krémy, ideálně s obsahem aloe vera nebo jemným, neparfémovaným krémem. Hydratace pomáhá prodloužit životnost vašeho opálení a zabránit suchosti a loupání.

Frekvence opalování v soláriu

Pro optimální výsledky a minimalizaci rizik je doporučeno opalovat se maximálně třikrát týdně. Mezi jednotlivými sezeními nechte alespoň 48 hodin, aby měla pokožka čas na regeneraci. Po dosažení požadovaného odstínu snižte frekvenci na jednou týdně.

Dbejte na bezpečnostní opatření

Solária mohou zvýšit riziko rakoviny kůže a předčasného stárnutí pokožky. Vždy používejte ochranné prostředky a sledujte svou pokožku na známky spálení nebo podráždění. Pokud zaznamenáte jakékoli neobvyklé změny, vyhledejte lékaře.

Speciální případy a doporučení

Během těhotenství se vyhněte soláriím kvůli rizikům spojeným s UV zářením. Také některé léky a kosmetické přípravky mohou zvýšit citlivost na UV záření, proto konzultujte s lékařem nebo odborníkem před zahájením opalovacího režimu.

Pět zajímavostí o opalování v soláriu

  1. Endorfiny: UV záření stimuluje produkci endorfinů, což může zlepšit vaši náladu a snížit stres.
  2. Vitamin D: Solária mohou pomoci zvýšit hladinu vitamínu D, což je prospěšné pro zdraví kostí a imunitního systému.
  3. Rovnoměrné opálení: Správně používané solárium může poskytnout rovnoměrnější opálení než přirozené slunce, protože můžete kontrolovat expozici UV záření.
  4. Nitrogen oxid: UV záření stimuluje produkci nitrogen oxidu, což může pomoci snižovat krevní tlak.
  5. Zlepšení nálady: Mnoho lidí uvádí, že se po návštěvě solária cítí šťastnější a plní energie díky zvýšené produkci endorfinů.

Na závěr

Opalování v soláriu může být skvělým způsobem, jak dosáhnout krásného a zdravě vypadajícího opálení, pokud dodržujete správné postupy a bezpečnostní opatření.

Koukni...  Naše děti smaží Fortnite na PlayStation 5

Nezapomeňte se opalovat zodpovědně, chránit svou pokožku a pravidelně ji hydratovat.

A co vy? Máte nějaké osvědčené tipy na opalování v soláriu? Podělte se o ně v komentářích!

Fischer.cz

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem