Plánujete vyrazit na dovolenou v přírodě a hledáte ideální místo pro stanování? Představte si, jak se probouzíte do svěžího rána v jednom z 25 nejlepších kempů v České republice. Každý z těchto kempů nabízí jedinečnou kombinaci krásné přírody, pohodlného ubytování a množství aktivit pro celou rodinu. Od malebných břehů vodních nádrží až po klidné lesní zákoutí, tato místa vás přivítají svou pohostinností a pestrou nabídkou zážitků.

Naše země je plná skvělých kempů, které se nacházejí v různých koutech republiky. Autocamp Sedmihorky v srdci Českého ráje, Safari kemp v blízkosti ZOO Dvůr Králové nebo třeba Kemp Stříbro u vodní nádrže Hracholusky. Každý z těchto kempů má své vlastní kouzlo a nabízí návštěvníkům neopakovatelné zážitky, ať už se jedná o vodní sporty, pěší turistiku nebo kulturní výlety. Ať už hledáte klid a relaxaci, nebo aktivní dovolenou plnou dobrodružství, určitě si vyberete ten pravý kemp pro vás.

A co je na tom nejlepší? Všechny tyto kempy jsou dobře vybavené a připravené na to, aby vám poskytly maximální komfort. Moderní sociální zařízení, restaurace, sportovní hřiště a dětská hřiště jsou samozřejmostí. V některých kempech najdete dokonce i animační programy pro děti, půjčovny sportovního vybavení nebo wellness služby. Příroda, pohoda a spousta zábavy – to vše na vás čeká v 25 nejlepších kempech České republiky.

Autocamp Sedmihorky – Sedmihorky, Liberecký kraj

Autocamp Sedmihorky se nachází v srdci Českého ráje, přímo u vstupu do Hruboskalského skalního města. Tento čtyřhvězdičkový kemp je ideálním místem pro rodiny s dětmi, což dokazují opakovaná ocenění “Nejlepší kemp pro rodiny s dětmi”. Ubytovat se můžeš v chatkách, mobilních domech, týpí nebo stanovat na karavanových loukách. Pro děti je tu velké hřiště, mini golf a dokonce i dětská herna s kavárnou, kde se mohou vyřádit v 12,5 metru vysokém labyrintu.

Kemp má také vlastní rybník s písčitou pláží, který je vhodný ke koupání a rybolovu. Můžeš si zapůjčit kola a lodě, zahrát si stolní tenis nebo jen relaxovat u ohně. V areálu je i restaurace a několik kiosků, kde si můžeš pochutnat na české kuchyni. Je to prostě skvělé místo, kde si užiješ jak aktivní dovolenou, tak chvíle klidu v přírodě​.

Zrcadlová koza – Turnov, Liberecký kraj

Kemp Zrcadlová koza se nachází na břehu řeky Jizery, nedaleko Turnova. Je to menší, ale velmi útulný kemp, ideální pro milovníky vodních sportů a cyklistiky. V okolí se nachází spousta cyklostezek a vodáckých tras, které tě provedou krásnou krajinou Českého ráje. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v dřevěných chatkách, které poskytují veškeré potřebné pohodlí.

Zrcadlová koza je známá svou rodinnou atmosférou a pohostinností. Najdeš zde restauraci, kde podávají domácí jídla, a pro děti je připravené hřiště a mnoho zábavných aktivit. Kemp je také výchozím bodem pro výlety do okolí, například na hrad Trosky nebo zámek Hrubý Rohozec. Pokud hledáš klidné místo s příjemnou atmosférou a krásnou přírodou, Zrcadlová koza tě určitě nezklame.

Rekreační středisko Stará Živohošť – Slapská přehrada, Středočeský kraj

Rekreační středisko Stará Živohošť se nachází přímo na břehu Slapské přehrady a je ideálním místem pro všechny, kdo milují vodní sporty a rekreaci u vody. Kemp nabízí širokou škálu ubytování, od stanů a karavanů až po komfortní chatky a bungalovy. Díky své poloze je perfektní základnou pro vodní lyžování, windsurfing, rybaření nebo prosté koupání.

V areálu se nachází také restaurace, sportovní hřiště, minigolf a dětská hřiště. Pro rodiny s dětmi jsou tu připraveny animační programy a různé soutěže, takže se nikdo nebude nudit. Kromě vodních aktivit můžeš vyrazit i na pěší túry po okolních lesích nebo si půjčit kolo a projet se po cyklostezkách v okolí. Stará Živohošť je skvělé místo pro aktivní dovolenou plnou zábavy a relaxace.

Camp Matyáš – Vrané nad Vltavou, Středočeský kraj

Camp Matyáš je rodinný kemp nacházející se na břehu Vltavy, jen kousek od Prahy. Tento kemp je ideální pro ty, kteří chtějí kombinovat kempování s návštěvou hlavního města. Nabízí ubytování ve stanech, karavanech i chatkách, a díky své poloze je výborným výchozím bodem pro výlety do Prahy a okolí.

Koukni...  Objevování světa: Nejoblíbenější destinace pro cestování

Kemp je velmi dobře vybavený, najdeš zde restauraci, obchod s potravinami, dětské hřiště a mnoho sportovních aktivit, jako je volejbal, ping-pong nebo půjčovna lodí a kol. Camp Matyáš je oblíbený pro svou pohodovou atmosféru a skvělou dostupnost. Můžeš si zde užít relaxační dny u vody nebo se vydat na výlet do rušné Prahy a poznat její krásy.

Camping Sokol Praha – Dolní Počernice, Praha

Camping Sokol Praha je moderní kemp situovaný v městské části Dolní Počernice, na okraji Prahy. Tento kemp je skvělou volbou pro ty, kdo chtějí být blízko centra města, ale zároveň si užít klid a přírodu. Ubytovat se můžeš ve stanech, karavanech nebo v komfortních mobilních domech. Kemp je vybaven moderními sociálními zařízeními, bazénem, dětským hřištěm a sportovišti.

Camping Sokol Praha je také výborně dostupný městskou hromadnou dopravou, takže se snadno dostaneš do centra Prahy. V kempu najdeš i restauraci, kde si můžeš pochutnat na českých specialitách, a obchod s potravinami pro základní potřeby. Tento kemp je ideálním místem pro kombinaci městské a přírodní dovolené, ať už cestuješ s rodinou nebo přáteli.

Kemp v areálu hotelu Formule – Děčín, Ústecký kraj

Kemp v areálu hotelu Formule se nachází v malebné krajině Českého Švýcarska, poblíž města Děčín. Tento kemp je perfektním místem pro milovníky přírody a turistiky. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v hotelových pokojích. V areálu najdeš bazén, dětské hřiště a sportovní hřiště, takže o zábavu není nouze.

Okolí kempu nabízí nespočet možností pro pěší túry a cyklovýlety, například do Národního parku České Švýcarsko nebo k Pravčické bráně. V areálu je také restaurace, kde se podávají chutná jídla, a bar, kde si můžeš dát drink po dni stráveném na výletech. Kemp v areálu hotelu Formule je skvělým místem pro aktivní dovolenou v krásné přírodě.

Autocamping Pod Černým lesem – Žamberk, Pardubický kraj

Autocamping Pod Černým lesem se nachází v malebném údolí u města Žamberk v Pardubickém kraji. Tento kemp je oblíbený mezi rodinami s dětmi i sportovními nadšenci. Nabízí ubytování ve stanech, karavanech a chatkách, které jsou dobře vybavené pro pohodlný pobyt.

V areálu kempu je k dispozici bazén, dětské hřiště, minigolf a různé sportovní hřiště. Kemp se nachází v blízkosti vodní nádrže Pastviny, kde si můžeš užít koupání, rybaření nebo vodní sporty. Okolní lesy a kopce jsou ideální pro pěší túry a cyklovýlety. Autocamping Pod Černým lesem je skvělým místem pro aktivní dovolenou plnou zábavy a relaxace v přírodě.

Fischer.cz

Safari kemp – Dvůr Králové nad Labem, Královéhradecký kraj

Safari kemp se nachází v těsné blízkosti známé ZOO Dvůr Králové, což dělá tento kemp unikátním místem pro rodinnou dovolenou. Ubytovat se můžeš v safari stanech, karavanech nebo v klasických chatkách. Kemp nabízí nezapomenutelný zážitek, kdy můžeš slyšet zvuky zvířat přímo ze svého stanu nebo karavanu. Děti i dospělí si mohou užít prohlídky ZOO, které jsou součástí pobytu.

Kromě návštěvy ZOO nabízí Safari kemp mnoho dalších aktivit. Můžeš si zapůjčit kola a vydat se na výlety po okolí, zahrát si tenis nebo minigolf. V kempu je také bazén a dětské hřiště. Večer si můžeš posedět u ohně a užívat si klidné atmosféry. Tento kemp je skvělou volbou pro všechny, kdo hledají kombinaci dobrodružství a relaxace v přírodě.

Autocamp Slunečná – Černý Důl, Královéhradecký kraj

Autocamp Slunečná se nachází v malebné obci Černý Důl, nedaleko Krkonošského národního parku. Tento kemp je ideálním místem pro milovníky hor a pěší turistiky. Ubytovat se můžeš ve stanech, karavanech nebo v útulných chatkách. Kemp nabízí skvělé zázemí včetně moderních sociálních zařízení, restaurace a dětského hřiště.

V okolí kempu je spousta turistických tras, které tě zavedou do nejkrásnějších koutů Krkonoš. Můžeš se vydat na Sněžku, navštívit pramen Labe nebo se projít po naučných stezkách v okolí Černého Dolu. V zimě je kemp ideální základnou pro lyžování v blízkých ski areálech. Autocamp Slunečná je skvělým místem pro aktivní dovolenou v horách.

Camp Dolce – Trutnov, Královéhradecký kraj

Camp Dolce leží na břehu krásného rybníka u města Trutnov. Tento kemp nabízí širokou škálu ubytování včetně stanů, karavanů, bungalovů a mobilních domů. Pro milovníky vody je tu možnost koupání, rybaření a vodních sportů. Kemp je ideální pro rodiny s dětmi díky velkému dětskému hřišti a animačním programům.

Okolí kempu je vhodné pro cykloturistiku a pěší výlety. Můžeš se vydat na výlet do Krkonoš, navštívit pevnost Stachelberg nebo se projít po naučných stezkách. V kempu najdeš také restauraci, kde si můžeš vychutnat českou kuchyni, a večer si můžeš posedět u ohně. Camp Dolce je skvělým místem pro relaxační a zároveň aktivní dovolenou.

Auto Camp Zdoňov – Zdoňov, Královéhradecký kraj

Auto Camp Zdoňov se nachází v malebné obci Zdoňov nedaleko Adršpašsko-teplických skal. Tento kemp je ideálním místem pro milovníky skalního lezení a turistiky. Ubytovat se můžeš ve stanech, karavanech nebo v chatkách. Kemp nabízí moderní sociální zařízení, restauraci a dětské hřiště.

Koukni...  Leťte chytře! Rezervujte nejlevnější letenky

Okolí kempu je známé svými skalními městy a je ideálním místem pro pěší túry a lezení. Můžeš se vydat na procházku Adršpašskými skalami, navštívit Broumovské stěny nebo se projít po naučných stezkách. V kempu najdeš také půjčovnu kol a možnost výletů na koních. Auto Camp Zdoňov je skvělým místem pro aktivní dovolenou v přírodě.

Kemp Stříbro – Vodní nádrž Hracholusky, Plzeňský kraj

Kemp Stříbro se nachází na břehu vodní nádrže Hracholusky, což z něj dělá ideální místo pro milovníky vodních sportů a rekreace u vody. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo chatkách. Kemp nabízí širokou škálu aktivit včetně plavání, rybaření, windsurfingu a jízdy na člunu.

V areálu kempu najdeš také restauraci, sportovní hřiště a dětské hřiště. Pro rodiny s dětmi jsou připraveny animační programy a různé soutěže. Okolí kempu je vhodné pro pěší túry a cyklovýlety. Můžeš se vydat na výlet do nedalekého města Stříbro nebo navštívit historické památky v okolí. Kemp Stříbro je skvělým místem pro aktivní a zábavnou dovolenou u vody.

Autokemp Hájovna – Kdyně, Plzeňský kraj

Autokemp Hájovna se nachází v klidném prostředí poblíž města Kdyně, nedaleko hranic s Německem. Tento kemp je ideálním místem pro ty, kteří hledají klid a relaxaci v přírodě. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo chatkách. Kemp nabízí moderní sociální zařízení, restauraci a dětské hřiště.

Okolí kempu je vhodné pro pěší túry a cyklovýlety. Můžeš navštívit přírodní rezervaci Čerchov, hrady a zámky v okolí nebo se vydat na výlet do Německa. V kempu najdeš také půjčovnu kol a možnost rybaření v nedalekých rybnících. Autokemp Hájovna je skvělým místem pro klidnou a relaxační dovolenou v přírodě.

Autokemp Vranovská pláž – Vodní nádrž Vranov, Jihomoravský kraj

Autokemp Vranovská pláž se nachází na břehu vodní nádrže Vranov, což z něj dělá ideální místo pro milovníky vodních sportů a rekreace u vody. Ubytování je možné ve stanech, karavanech, chatkách nebo mobilních domech. Kemp nabízí širokou škálu aktivit včetně plavání, rybaření, windsurfingu a jízdy na člunu.

V areálu kempu najdeš také restauraci, sportovní hřiště a dětské hřiště. Pro rodiny s dětmi jsou připraveny animační programy a různé soutěže. Okolí kempu je vhodné pro pěší túry a cyklovýlety. Můžeš se vydat na výlet do nedalekého města Znojmo nebo navštívit historické památky v okolí. Autokemp Vranovská pláž je skvělým místem pro aktivní a zábavnou dovolenou u vody.

Kemp U Jezera – Pasohlávky, vodní nádrž Nové Mlýny, Jihomoravský kraj

Kemp U Jezera se nachází v krásné oblasti vodní nádrže Nové Mlýny nedaleko obce Pasohlávky. Tento kemp je ideální pro všechny, kdo hledají klid a odpočinek u vody. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v moderních bungalovech. Kemp nabízí mnoho aktivit, včetně plavání, rybaření a vodních sportů, jako je windsurfing nebo paddleboarding.

V areálu kempu najdeš také restauraci s výhledem na jezero, sportovní hřiště a dětské hřiště. Okolí kempu je bohaté na cyklostezky a turistické trasy, které tě provedou krásnou krajinou jižní Moravy. Můžeš navštívit nedaleké vinařské oblasti, historická města nebo se vydat na výlet do přírodní rezervace Pálava. Kemp U Jezera je skvělým místem pro aktivní i relaxační dovolenou u vody.

Autokemp Olešná – Vodní nádrž Olešná, Moravskoslezský kraj

Autokemp Olešná se nachází u vodní nádrže Olešná poblíž města Frýdek-Místek. Tento kemp je ideálním místem pro milovníky vodních sportů a rekreace u vody. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v chatkách. Kemp nabízí širokou škálu aktivit, včetně plavání, rybaření, windsurfingu a jízdy na člunu.

V areálu kempu najdeš také restauraci, sportovní hřiště a dětské hřiště. Pro rodiny s dětmi jsou připraveny animační programy a různé soutěže. Okolí kempu je vhodné pro pěší túry a cyklovýlety. Můžeš se vydat na výlet do Beskyd, navštívit historická města v okolí nebo se projít po naučných stezkách. Autokemp Olešná je skvělým místem pro aktivní a zábavnou dovolenou u vody.

Autokemp Budišov nad Budišovkou – Budišov nad Budišovkou, Moravskoslezský kraj

Autokemp Budišov nad Budišovkou se nachází v malebné krajině Nízkého Jeseníku poblíž města Budišov nad Budišovkou. Tento kemp je ideálním místem pro milovníky přírody a turistiky. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v chatkách. Kemp nabízí moderní sociální zařízení, restauraci a dětské hřiště.

Okolí kempu je bohaté na turistické trasy a cyklostezky, které tě provedou krásnou krajinou Nízkého Jeseníku. Můžeš navštívit přírodní rezervace, historické památky nebo se vydat na výlet do nedalekého města Opava. V kempu najdeš také půjčovnu kol a možnost rybaření v nedalekých rybnících. Autokemp Budišov nad Budišovkou je skvělým místem pro klidnou a relaxační dovolenou v přírodě.

Camping Rožnov – Rožnov pod Radhoštěm, Zlínský kraj

Camping Rožnov se nachází v malebném městečku Rožnov pod Radhoštěm, v srdci Valašska. Tento kemp je ideálním místem pro milovníky kultury a přírody. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v chatkách. Kemp nabízí moderní sociální zařízení, restauraci a dětské hřiště.

Koukni...  Z Tokia do včerejška: Cestování časem, 7x přetočit hodinky

V okolí kempu najdeš mnoho turistických atrakcí, jako je skanzen Valašské muzeum v přírodě, Pustevny nebo socha Radegasta. Můžeš se vydat na pěší túry po Beskydech nebo na cyklovýlety po okolí. Večer si můžeš užít valašskou hudbu a tanec v místních hospůdkách. Camping Rožnov je skvělým místem pro dovolenou plnou zážitků a poznání valašské kultury.

Eurocamping Bojkovice – Bojkovice, Zlínský kraj

Eurocamping Bojkovice se nachází v klidné oblasti nedaleko města Bojkovice, v srdci Slovácka. Tento kemp je ideálním místem pro rodiny s dětmi a milovníky přírody. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v chatkách. Kemp nabízí moderní sociální zařízení, restauraci a dětské hřiště.

V okolí kempu najdeš mnoho turistických tras a cyklostezek, které tě provedou krásnou krajinou Bílých Karpat. Můžeš navštívit historická města, vinařské oblasti nebo se vydat na výlet do přírodní rezervace. V kempu jsou také animační programy pro děti a různé sportovní aktivity. Eurocamping Bojkovice je skvělým místem pro aktivní dovolenou plnou zážitků a odpočinku.

Camping Žralok – Plumlov, Olomoucký kraj

Camping Žralok se nachází na břehu Plumlovské přehrady, nedaleko Prostějova. Tento kemp je ideální pro všechny, kdo hledají vodní aktivity a rekreaci u vody. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v chatkách. Kemp nabízí moderní sociální zařízení, restauraci a dětské hřiště. Vodní nádrž je skvělá pro plavání, rybaření a další vodní sporty.

Okolí kempu je vhodné pro pěší túry a cyklovýlety. Můžeš se vydat na procházku kolem přehrady, navštívit historické město Prostějov nebo se projít po naučných stezkách v okolí. V kempu najdeš také sportovní hřiště, půjčovnu kol a možnost rybaření. Camping Žralok je skvělým místem pro aktivní dovolenou u vody a relaxaci v přírodě.

Camp U Roštěnky – Telč, Vysočina

Camp U Roštěnky se nachází v blízkosti historického města Telč, které je zapsáno na seznamu UNESCO. Tento kemp je ideálním místem pro milovníky historie a kultury. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v chatkách. Kemp nabízí moderní sociální zařízení, restauraci a dětské hřiště.

Telč je známá svým nádherným renesančním náměstím a zámkem, které stojí za návštěvu. Okolí kempu je bohaté na turistické trasy a cyklostezky, které tě provedou krásnou krajinou Vysočiny. Můžeš se také vydat na výlet do přírodní rezervace Žďárské vrchy nebo se projít po naučných stezkách. Camp U Roštěnky je skvělým místem pro dovolenou plnou kulturních zážitků a relaxace.

Rekreační středisko Radava – Orlík nad Vltavou, Jihočeský kraj

Rekreační středisko Radava se nachází na břehu Orlické přehrady, což z něj dělá ideální místo pro milovníky vodních sportů a rekreace u vody. Ubytování je možné ve stanech, karavanech, chatkách nebo bungalovech. Kemp nabízí širokou škálu aktivit, včetně plavání, rybaření, windsurfingu a jízdy na člunu.

V areálu kempu najdeš také restauraci, sportovní hřiště a dětské hřiště. Pro rodiny s dětmi jsou připraveny animační programy a různé soutěže. Okolí kempu je vhodné pro pěší túry a cyklovýlety. Můžeš se vydat na výlet do nedalekého hradu Orlík nebo navštívit historická města v okolí. Rekreační středisko Radava je skvělým místem pro aktivní a zábavnou dovolenou u vody.

Camping Olšina – Lipno, Jihočeský kraj

Camping Olšina se nachází na břehu vodní nádrže Lipno, což z něj dělá ideální místo pro milovníky vodních sportů a rekreace u vody. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v chatkách. Kemp nabízí moderní sociální zařízení, restauraci a dětské hřiště. Lipno je skvělé pro plavání, rybaření, windsurfing a další vodní aktivity.

V okolí kempu je mnoho turistických tras a cyklostezek, které tě provedou krásnou krajinou Šumavy. Můžeš navštívit Stezku korunami stromů, vydat se na výlet do Českého Krumlova nebo se projít po naučných stezkách. Camping Olšina je skvělým místem pro aktivní a relaxační dovolenou u vody.

Autocamp Jindřiš – Jindřiš, Jihočeský kraj

Autocamp Jindřiš se nachází v malebné vesnici Jindřiš nedaleko Jindřichova Hradce. Tento kemp je ideálním místem pro rodinnou dovolenou a milovníky historie. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v chatkách. Kemp nabízí moderní sociální zařízení, restauraci a dětské hřiště.

V okolí kempu najdeš mnoho historických památek, jako je zámek Jindřichův Hradec, Červená Lhota nebo hrad Landštejn. Můžeš se také vydat na výlet do přírodní rezervace Třeboňsko nebo se projít po naučných stezkách. V kempu najdeš také půjčovnu kol a možnost rybaření v nedalekých rybnících. Autocamp Jindřiš je skvělým místem pro kulturní a relaxační dovolenou v přírodě.

Autokemp U Kosů – Staňkov, Jihočeský kraj

Autokemp U Kosů se nachází u malebného rybníka Staňkov nedaleko Chlumu u Třeboně. Tento kemp je ideálním místem pro všechny, kdo hledají klid a relaxaci u vody. Ubytování je možné ve stanech, karavanech nebo v chatkách. Kemp nabízí moderní sociální zařízení, restauraci a dětské hřiště.

Rybník Staňkov je skvělý pro plavání, rybaření a další vodní aktivity. Okolí kempu je vhodné pro pěší túry a cyklovýlety. Můžeš se vydat na procházku kolem rybníka, navštívit nedaleký zámek Třeboň nebo se projít po naučných stezkách v okolí. V kempu najdeš také půjčovnu kol a možnost rybaření. Autokemp U Kosů je skvělým místem pro klidnou a relaxační dovolenou v přírodě.

Závěr

V České republice najdete mnoho skvělých kempů, které nabízejí různé druhy ubytování a aktivit pro celou rodinu. Ať už hledáte klid a relaxaci, nebo aktivní dovolenou plnou dobrodružství, určitě si vyberete. Kempy jako Autocamp Sedmihorky, Zrcadlová koza, Rekreační středisko Stará Živohošť a mnoho dalších ti poskytnou nezapomenutelné zážitky a pohodlné ubytování.

Plánujte svou dovolenou a vydejte se objevit krásy české přírody a kultury!

EXIMTOURS
EximTours.cz

25 nejlepších kempů v ČR – Recenze a zkušenosti

0,0
Vynikající0%
Velmi dobré0%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem, recenzí či zkušeností

Rubriky:

Cestování,

Poslední aktualizace: 15/07/2024